Pornografi Verifikasi Umur Ukraina

Albania

Verifikasi umur minangka topik sing cukup anyar ing agenda perlindungan bocah online ing Balkan Kulon, lan ing Albania. Bukti saka laporan UNICEF 2019 diarani "Siji Klik Away”Nuduhake manawa bocah Albania wiwit nggunakake Internet kanthi umur rata-rata 9.3 taun, dene generasi mudha bocah-bocah wadon lan bocah lanang luwih seneng nggunakake luwih dhisik, yaiku 8 taun utawa kurang. Ing pengalaman online bocah, temuan kasebut nuduhake manawa siji saka limang bocah wis ndeleng konten kasar. 25 persen liyane wis sesambungan karo wong sing durung nate ditemoni sadurunge. Lan 16 persen wis ketemu wong ing wong sing pisanan ditemokake ing internet. Kajaba iku, siji saka sepuluh bocah nglaporake paling ora siji pengalaman seksual sing ora dikarepake liwat internet.

bukti saka lembaga penegak ukum internasional lan organisasi pengawas internet nuduhake yen risiko lan kasus planggaran seksual bocah-bocah online wis saya gedhe ing taun 2020, nuduhake yen predator seksual utamane aktif ing Albania. Ing macem-macem aktor sing duwe tanggung jawab ing investigasi planggaran seksual lan eksploitasi bocah kanthi online ora ngobrol karo sistematis. Dheweke asring beroperasi kanthi kapisah. Polisi lan penuntut ora ngerti babagan alangan lan tantangan masing-masing. Kajaba iku, polisi utawa jaksa ora melu karo panyedhiya layanan internet lan badan pangaturan kayata AKEP, kanggo ngatasi hambatan sing ana gandhengane karo resolusi alamat IP. Kesempatan kanggo makarya luwih raket, ngrembug babagan tantangan sing bisa diadhepi saben pemangku kepentingan lan ngenali solusi kanggo masalah umum ora ana. Seringkali komunikasi dijaga mung liwat formal korespondensi.

Strategi Nasional Anyar

Proses kanggo nggawe verifikasi umur wis ana ing tataran embrio. Pemangku kepentingan utama Albania nggoleki arena internasional. Muga-muga bisa mbantu dheweke ngerti kesempatan lan tantangan sing luwih maju kanggo nglindhungi bocah kanthi online. Komitmen pemerintah kanggo nglindhungi bocah kanthi online kalebu agenda politik. Ing Strategi Nasional kanggo Keamanan Siber 2020 nganti 2025 nggambarake iki. Ing Strategi, bocah duwe bab perlindungan babagan jagad online. Nanging, prioritas nasional kudu diiringi investasi sing kuat. Kamungkinan sawetara taun ngarep bakal angel banget kanggo bocah lan kulawarga. Albania ngarepake kudu ngatasi penurunan PDB sing diantisipasi minangka asil saka pandemi global.

Verifikasi umur kudu dileksanakake dening hukum. Iki kalebu ing Undhang-undhang Perlindhungan lan hak-hak Bocah, ing ukum pidana, utawa ing undhang-undhang khusus, kayata ing taruhan lan game online. Iki bakal mesthekake yen kabeh pihak tundhuk, pindhah menyang ukum, saka kode etik kanggo sektor swasta lan regulator. Sabanjure, iki bakal menehi pendekatan sing luwih teratur.

Cara Terusake

Ana akeh kemungkinan sumbatan kanggo nggawe rezim verifikasi umur ing Albania. Iki kalebu ngerti masalah kasebut, prioritas lan aktif melu sektor swasta. Iki uga tegese nggawe regulator, investasi ing solusi teknologi, lan banjur dileksanakake ing pangguna utawa level omah. Negara kasebut ana ing tahap digitalisasi aktif, ing ngendi kabeh aktor kalebu pamrentah lan sektor swasta nandur modal ing infrastruktur, kanggo nambah akses liwat internet sing luwih akeh.

Ing pungkasan taun 2021, ana kurang ngerti babagan pemahaman masarakat babagan akses bocah menyang pornografi lan keseimbangan sing bener antarane privasi lan keamanan. Sinau UNICEF "One Click Away" ngandhani manawa bocah nglaporake manawa umume wong tuwa sing diteliti ora nggunakake pendekatan parenting aktif kanggo panggunaan Internet. Wong tuwa duwe pandangan sing luwih positif babagan keterlibatan sing ndhukung.

Print Friendly, PDF & Email