Brain Basics

BRAIN BASICS

Yen mung kita lair karo manual instruksi apa sing nggawe kita obah! Kabar apik, ora tau kasep. Iku masalah rumit, nanging kaya mobil, kita ora kudu ngerti kabeh babagan mesin kanggo mangerteni carane drive aman.

Internet pornografi ora kaya porno sing kepungkur. Iku bakal nyebabake otak ing cara sing luwih entheng. Dua video cendhak kawitan nerangake carane. Wong-wong padha ngilangi kesalahane kanthi njelaske carane otak sing utaman, utamane otak remaja, yaiku kanggo narik kawigaten hiburan sing nyenengake hiper sing ngetokake lingkungan lan budaya kita.

Iki dhiskusi TED kaping 4 disebut "Demam Guys"Dening profesor Stanford Philip Zimbardo katon kecanduan arousal.

"Eksperimen Porno Gedhe"Minangka pidato TEDx 16 menit dening mantan guru ilmu, Gary Wilson, sing njawab tantangan sing ditemtokake dening Zimbardo. Wis ditonton luwih saka 11.7 yuta kali ing YouTube lan wis diterjemahake menyang 18 basa.

Gary nganyari update TEDx ing presentasi sing luwih dawa (1 jam 10 menit) sing diarani "Brainmu ing Porno-Cara Porno Internet Ndadekake Otakmu". Kanggo sing luwih seneng buku sing narik kawigaten lan informasi, pirsani Gary Panjenengan Brain on Porn: Pornografi Internet lan Ilmu Muncul Ketagihan kasedhiya ing paperback, audio utawa ing Kindle. Edisi paling anyar kalebu bagean babagan Klasifikasi Penyakit Internasional (ICD-11) Organisasi Kesehatan Dunia sing nyedhiyakake diagnosis anyar 'Kelainan Prilaku Seksual Kompulsif' kanggo pisanan.

Apa bedane rasa seneng lan rasa seneng lan apa sebabe? Tonton video sing apik banget sing diarani "Hacking Mind in America: Ilmu saindarake Takeover Korporat Badan lan Otak kita”Dening neuroendokrinologis Dr Robert Lustig kanggo ngerteni apa sebabe. (32 men 42 detik)

Ing bagean 'dhasar otak', Yayasan Ganjaran nggawa sampeyan menyang otak manungsa. Otak wis berkembang kanggo mbantu kita urip lan maju. Bobot udakara 1.3kg (meh 3lbs), otak manungsa mung bobote 2% bobote awak, nanging nggunakake udakara 20%.

Kanggo nemokake cara otak berkembang dadi fungsi umum, waca perkembangan evolusi otak. Sabanjure, kita bakal weruh kepiye bagean kasebut bisa digunakake kanthi njelajah prinsip neuroplastisitas, yaiku cara kita sinau lan nguri-uri kabiasaan kalebu ngembangake kecanduan. Kita uga bakal ndeleng carane otak nyatakake atraksi, katresnan lan jinis liwat utama neurochemicals. Kanggo ngerti sebabe kita diganjar, sampeyan kudu ngerti babagan sistem ganjaran. Yagene umur emas saka jaman rumiyin dadi goyangan, nyenengake lan mbingungake? Ngerteni luwih akeh babagan otak remaja.

Print Friendly, PDF & Email