ECPAT Apple

Bravo Apple

adminaccount888 News Latest

Ing blog tamu saka kolega kita John Carr, menehi kabar apik babagan gerakan paling anyar saka Apple sing bakal nglindhungi bocah saka eksploitasi seksual ing internet. Sampeyan bisa nemokake kabeh blog John ing Desiderata.

"Ana bungah banget ing HQ global ECPAT International ing Bangkok. Minggu kepungkur ing karya sing wis dilakoni karo mitra kita babagan enkripsi sing kuat nampa semangat gedhe nalika Apple ngumumake pengumuman penting babagan rencana supaya bocah-bocah tetep aman ing online. Ora kabeh wong seneng, nanging kita seneng.

Kucing metu saka tas

Kucing saiki wis mesthi ora bisa nggawa. Apple wis negesake pratelan inti sing digawe dening ECPAT. Kasedhiya solusi sing bisa diukur sing ora bisa ngrusak enkripsi, sing ngurmati privasi pangguna lan uga nggunakake jinis tindak-tanduk pidana tartamtu, ing kasus iki kejahatan elek sing ngrusak bocah-bocah.

Yen masarakat yakin Apple utawa Pamrentah sing ora duwe kekarepan bisa nggunakake teknologi kasebut, iku minangka titik sing penting banget, Hovever, iku beda. Iki ngomong babagan cara ngatur utawa ngawasi internet. Tegese dudu argumen sing ngidini perusahaan terus ora nindakake apa-apa kanggo ngatasi ilegalitas ing endi teknologi sing ngidini bisa nindakake. Merata, dudu argumen kanggo Apple "Uninvent" apa sing wis digawe. 

Apa sing dadi argumen supaya Pemerintah lan legislatif bisa nggayuh. Cepet-cepet. 

Ing jagad teknologi, alibis amarga ora aktif mesthi kenthel ing lemah. Apple kudu keplok. Dheweke ora mung mindhah jarum sing diwenehake lan menehi mupangat sing migunani. Perusahaan durung pindhah kanthi cepet lan rusak. Wis njupuk wektu lan tetep.

Dadi, apa sing direncanakake Apple?

Apple woro-woro ngemot telung unsur. Ing pungkasan taun iki, ing versi sabanjure sistem operasi, pisanan ing AS banjur negara-negara banjur:

  1. Batesi kemampuan pangguna kanggo nemokake materi planggaran seksual bocah (csam) lan ngelingake babagan lingkungan online sing ora aman kanggo bocah.
  2. Kenalake alat anyar kanggo mbantu wong tuwa supaya anak-anake tetep aman gegayutan karo komunikasi online. Peringatan khusus babagan konten sensitif sing bakal dikirim utawa wis ditampa.
  3. Aktifake deteksi csam ing piranti individu sadurunge gambar mlebu lingkungan sing dienkripsi. Iki bakal nggawe pangguna ora bisa ngunggah csam utawa disebarake kanthi cara liya. 

Nomer telu yaiku sing njalari bengok-bengok banget.

Pangowah game

Kasunyatan manawa perusahaan kaya Apple ngakoni yen dheweke duwe tanggung jawab tumindak ing wilayah iki, lan lan duwe solusi sing bisa diukur, dhasar bakal ngganti sifat debat kasebut. Saiki kita ngerti apa-apa bisa rampung ing "Iku ora bisa"jabatan wis dikalahake. Bisnis online apa wae sing nolak ngowahi polahe bakal ana ing sisih pendapat umum sing salah lan, bisa uga, undang-undang sing dadi anggota legislatif ing saindenging jagad saiki bakal duwe semangat kanggo tumindak meksa perusahaan kanggo nindakake apa sing wis ditindakake kanthi sukarela Apple.

Lan kabeh masalah?

Sawetara komentator sing katon ngucapake simpati marang objektif Apple sing dikepengini ora bisa nolak nyoba nyoba supaya bisa sumorot kudeta téater kanthi sambat babagan cara padha nindakake. 

Nanging, ing 2019, pengumuman sepihak Facebook sing arep nggawe ngelawan apa sing saiki diusulake Apple nuduhake kemungkinan entuk konsensus industri khayalan kabeh.

Aku yakin akeh “aku ” kudu burik, akeh "Iki" kudu dilintasi, nanging kadang-kadang aku rumangsa nglindhungi bocah kabeh kudu tanpa cacat metu saka jebakan. Ora apike Big Tech pindhah kanthi cepet lan ngrampungake ing endi wae lan ndandani mengko, utawa ora. Nanging iki ora bisa diidini kedadeyan ing departemen iki. Ora apa-apa kanggo inovasi kanthi gila, nanging ora ing kene. Kita diadili miturut standar sing beda.

Aja salah paham. Aku ora seneng marang cacat. Aku ora ngapresiasi inovasi sing ora preduli karo kekurangane. 

Bebener sing gampang, yaiku, bisnis iki yaiku babagan nilai lan prioritas. Iki binar kabeh. Sampeyan mikir yen langkah-langkah kudu dijupuk kanggo nyilikake risiko bocah sadurunge konten dienkripsi utawa ora. Ora ana cara tengah amarga nalika dienkripsi ora katon ing salawas-lawase. Wong ala menang. Apple wis nuduhake kepiye kekalahane.

Kabar apik saka Apple

Enkripsi ora rusak. Ora ana data anyar sing dikoleksi utawa dieksploitasi

Ing pratelan liyane sing ditanggepi dening Apple wingi dheweke jelas banget yen ora ngilangi enkripsi apa wae. Dheweke uga jelas teknologi kasebut winates ing ruang lingkup lan ora bakal nggunakake kanggo tujuan liyane.

Yen sampeyan ora yakin manawa kita bakal bali menyang titik sing dakkandhani sadurunge. Ayo dirembug, nanging apa wae asil diskusi sing ternyata Apple kudu diidini lan didorong terus. Aku ngenteni banget krungu perusahaan liya sing nuruti jejak. Ora suwe. ”

Layang ing Financial Times

Tanggal 12 Agustus 2021, John Carr uga nerbitake surat babagan masalah iki ing Financial Times. Dheweke ngapresiasi keputusan Apple babagan rencana mbatesi kemungkinan materi planggaran seks bocah disebar liwat piranti utawa jaringan. John uga menehi saran supaya meksa Facebook kanggo mikir maneh maksud sing ala banget. Teks lengkap surat kasebut yaiku ...

"Ing artikel babagan rencana Apple kanggo ngenalake kabijakan perlindungan bocah sing anyar, Richard Waters menehi saran babagan cara Apple nindakake" debat cekak "babagan pengaruh potensial saka langkah-langkah sing direncanakake (Mratelakake panemume, 10 Agustus). 

Khusus Waters nuduhake rencana Apple kanggo mriksa konten ing piranti pangguna sadurunge diunggah lan dilebokake ing lingkungan sing ndhelik kayata iCloud. Apple bakal nindakake iki supaya perusahaan ora mbantu lan mbagekake distribusi materi planggaran seksual bocah. 

Sedih "debat" wis ditindakake paling ora limang taun lan kanggo sebagehe wektu kasebut, pancen wis beku. Bab-bab sing saya kuat nalika, ing Maret 2019, Facebook ngumumake bakal nindakake cara sing beda banget karo sing saiki diusulake Apple. Iki uga minangka keputusan sepihak, dadi luwih parah amarga, ora beda karo Apple, bertentangan karo latar mburi Facebook sing wis ana dokumen sing wis ngerti yen platform Messenger lan Instagram Direct sing saiki ora dienkripsi dieksploitasi kanthi masif kanggo tujuan kriminal. 

Ing taun 2020 ana 20,307,216 laporan menyang pihak berwenang AS babagan materi pelecehan seksual bocah sing wis diganti karo Messenger utawa Instagram, nanging Facebook saiki ora menehi tandha yen bakal mundur. 

Pilihan kudu dipilih

Bantahan kasebut, aku wedi, binar. Sawise materi enkripsi banget, mula ora katon karo penegak ukum, pengadilan lan perusahaan kasebut. Dadi, sampeyan gelem urip karo dheweke utawa ora. Facebook yaiku. Apple ora. 

Nanging, aku curiga keputusan Apple bakal meksa Facebook lan liyane kanggo mikir maneh. Kasedhiya solusi sing bisa diukur sing bisa ngurmati privasi pangguna, lan sekaligus nyebabake paling ora jinis tindak-tanduk pidana, ing kasus iki ana tindak pidana elek sing ngrugekake bocah-bocah.

Yen masarakat yakin Apple utawa pamrentah sing jahat bisa nyalah gunakake teknologi kasebut, iku minangka poin sing penting nanging beda kanggo ngomong babagan cara ngatur utawa ngawasi internet. Tegese dudu argumen sing ngidini perusahaan terus ora nindakake apa-apa kanggo ngatasi ilegalitas ing endi teknologi sing ngidini bisa nindakake. Apple kudu keplok. Jarum kasebut ora mung mindhah jarum, nanging menehi jarum sing gedhe tenan lan migunani. "

Print Friendly, PDF & Email

Nuduhake artikel iki