Screen Shot saka Pornhub ing telpon

'Kelakuan Seksual Kompulsif' Diklasifikasikake minangka Kelainan Kesehatan Mental dening Organisasi Kesehatan Dunia

adminaccount888 News Latest

Ing ngisor iki ana sawetara catetan otoritatif kanggo wartawan lan masyarakat umum bab kategori diagnostik anyar. Punika ringkesan cepet ing blog.

Ing 18th Juni 2018, penulis Organisasi Kesehatan Dunia (World Health Organization) saka Klasifikasi Penyakit Internasional, 11th Revisi, nerbitake siaran pers ngumumake yen versi implementasine saka ICD-11 sing bakal ditemtokake saiki kasedhiya online. Iku kalebu Compulsive Sexual Behavior Disorder (CSBD) kanggo pisanan. Senadyan sawetara desas-desus misuwur sing ditindakake, iku ora bener yen WHO wis nolak "kecanduan porno" utawa "kecanduan seks".

Perilaku seksual sing kompulsif wis disebut kanthi macem-macem jeneng ing taun: "hiperseksualitas", "kecanduan porno", "kecanduan seks", "tindak tanduk seksual" lan liya-liyane. Ing katalog penyakit sing paling anyar, WHO njupuk langkah kanggo ngasimitasi kelainan kasebut kanthi mangerteni "Kelainan Seksual Kompulsif Seksual" (CSBD) minangka penyakit mental. Miturut ahli WHO Geoffrey Reed, diagnosis CSBD anyar "ngidini wong ngerti padha duwe" kondisi asli "lan bisa ngupaya perawatan."

  • Release Press bisa katon ing situs WHO kene. Kanggo penak, kita wis ngasilake kanthi lengkap ing ngisor iki.
  • Pamuteran ICD-11 nyathet panambahan game minangka kelainan kesehatan mental, lan carane kasunyatan jender saiki dikategorikaké.
  • Iku ora ora disebutake diagnosa anyar liyane: "Kelainan prilaku seksual sing kompulsif"Sing katon ing" Kelainan kontrol impulse ".
  • The "Cathetan sikil"Ing saben diagnosis kalebu statement iki: "Struktur kode kanggo MMS ICD-11 stabil."
  • Punika tèks pungkasan "diagnosis kelainan seksual kompulsif":

Kelainan seksual Compulsive Behavior World Health Organization

diagnosis

Kelainan prilaku seksual kompulsif [6C72], ing pungkasan nawakake profesional kesehatan sing diagnosis resmi lan jelas kanggo ora bisa ngontrol perilaku seksual senadyan akibat negatif. Pelaksanaan nyata kode-kode anyar bedo nang endi wae, nanging sing penting yaiku para ahli kesehatan ing donya wis setuju yen prilaku seksual kompuls bisa diagnosa. Iku istilah payung sing bisa digunakake kanggo sapa wae sing krungu kritéria kasebut. "Prilaku seksual kompulsif" uga "diarani minangka kecanduan seksual utawa hipèksualitas" miturut ahli diagnostik Jon E. Grant, JD, MD, MPH ing Saiki Psychiatry (Februari 2018: p.3). Diagnosis CSBD anyar uga bisa digunakake kanggo ndandani gejala-gejala sing bisa digunakake kanthi nggunakake internet pornografi abot.

Luwih saka 80% wong sing migunakaké prilaku seksual sing kompulsif nggunakake pornografi sing gedhe banget utawa masalah.

"Gunakake pornografi sing ana gegayutan minangka wujud manifestasi hiperseksualitas sing penting (uga disebut minangka compulsivity seksual, kecanduan seksual utawa prilaku seksual sing berlebihan ing literatur - Kafka, 2010; Karila et al., 2014; Wéry & Billieux, 2017) amarga ing sawetara studi luwih saka 80% wong sing duwe hipoteksualitas wis dilapurake nggunakake pornografi sing gedhe banget / masalah (Kafka, 2010; Reid et al., 2012) ". (Bőthe et al. 2018: 2)

Manual diagnostik kaya WHO Klasifikasi Penyakit Internasional (ICD-11) lan American Psychiatry Association Pedoman Kesehatan Diagnostik lan Statistik (DSM-5) apa ora label kesehatan mental minangka "Addictions" per se. Padha seneng nggunakake istilah "Disorder."

A diagnosis seksual "kompulsif seksual" muncul saka pola kegagalan ngontrol kuat, impuls seksual utawa nganjurake, ngasilake prilaku seksual sing berulang-ulang sajrone periode wektu sing luwih suwé (umpamane, wulan 6 utawa luwih).

Nggawe diagnosis kelainan seksual Compulsive Behavior

Pengkritik awal prihatin yen sembarang diagnosis resmi bakal digunakake kanggo patologis minoritas seksual lan praktik seksual alternatif. Nanging, kanggo ngrampungake kritikan diagnostik kanggo CSBD, prilaku bermasalah kudu nyebabake kahanan sing ora ditemtokake kanthi terus-terusan utawa gangguan sing signifikan ing fungsi pribadi, kulawarga, sosial, pendidikan, lapangan kerja, utawa liyane sing penting. Ing tembung liya, diagnosis anyar ora ndandani pasien adhedhasar opo tingkah laku seksual sing dilebokake kanthi bebas. Iki diagnosa pasien adhedhasar kebejatan lan kesusahan sing terus-terusan. Yen prilaku seksual, apa wae formulir sing dibutuhake, ora ana, diagnosis anyar ora dileksanakake.

Kritikus liyane ngelingake yen diagnosis CSBD bisa ngakibatake diagnosa salah dening pasien sing perilaku ora, ing kenyataannya, kompulsif, lan kahanan kang ora bisa ditindakake amarga prilaku moral dening pasien utawa profesional. Kanggo nyegah kasil kasebut, diagnosis anyar nyedhiyakake, "Kasusahan sing adoh banget karo pengadilan moral lan penolakan babagan impuls, dendam, utawa tindak tanduk seksual ora cukup". Saingga, pasien kudu bener-bener ora bisa ngontrol impulses lan nglakoni perilaku seksual sing wis bola-bali sing wis dadi masalah.

Debat Manual Diagnostik

Ana akeh debat ing timbal nganti publikasi klasifikasi anyar ing ICD-11. Kelainan prilaku seksual sing kompulsif (diarani minangka laku hiperseksual) dianggep minangka panyengkuyung ing DSM-5 nanging pungkasane dikecualeni. Miturut ahli neuroscientists, "Pengecualian iki wis nyebabake upaya pencegahan, riset, lan perawatan, lan klinik liya tanpa diagnosis resmi kanggo kelakuan prilaku seksual kompulsif." (Potenza et al. 2017)

Saiki, kategori tiyang sepah diagnosis CSBD anyar yaiku Impulse Control Disorders, sing kalebu diagnosis kayata diagnosis kayata Pyromania [6C70], Kleptomania [6C71] lan Intermittent Explosive Disorder [6C73]. Nanging keraguan tetep babagan kategori becik. Minangka neuroscientist Yale Marc Potenza MD PhD lan Mateusz Gola PhD, panaliti ing Akademi Ilmu Pengetahuan Polandia lan University of California San Diego nerangake, "Proposal saiki ngelasake kelainan CSB minangka gangguan kontrol impuls kontroversial minangka model alternatif wis ngajokaken ... Ana data sing nyaranke CSB nuduhake akeh fitur karo kecanduan. "(Kraus et al 2018)

Sampeyan uga perlu dicathet yen ICD-11 kalebu diagnosis Gangguan Gambling miturut Kelainan Iki amarga Perilaku Adiktif lan ing Kelainan Kontrol Impulse. Mangkono, kategorisasi saka kelainan ora perlu tansah bebarengan (Bőthe et al. 2018: 2). Klasifikasi uga bisa mindhah wektu. Gambling Disorder iki Originally diklasifikasikake minangka gangguan impuls ing loro DSM-IV lan ICD-10, nanging adhedhasar kemajuan ing pangerten empiris, Gambling Disorder wis direklasifikasi minangka "Substansi-Related lan Gawe Adiktif Gangguan" (DSM-5) lan sing "Gangguan amarga Perilaku Adiktif" (ICD-11). Sampeyan bisa ngidini diagnosis CSBD anyar iki bisa uga mirsani dalan pembangunan sing padha karo Gambling Disorder.

Preduli carane diskusi iki owah-owahan ing wayah waktune, saiki CSBD ing ICD-11 nyedhiyakake pangritik lan pengakuan sing perlu yen ana wong sing mbutuhake intervensi klinis sing efektif kanggo mbantu wong-wong mau supaya luwih rembugan karo tingkah laku seksual lan konsekuensinya. Iku uga bakal nggampangake riset mangsa ngarep sing luwih akeh babagan prilaku seksual sing masalah.

"Sampeyan bakal relevan kanggo nimbang cara DSM lan Klasifikasi Penyakit Internasional (ICD) operate babagan proses definisi lan klasifikasi. Kanthi mengkono, kita mikir sing cocog kanggo fokus ing gangguan gambling (uga dikenal minangka gambling patologis) lan cara iki dianggep ing DSM-IV lan DSM-5 (uga ing ICD-10 lan ICD-11 sing bakal teka). Ing DSM-IV, gambling pathologi dikategorikaké minangka "Disorder-Control Disorder Ora Ana Klasike". Ing DSM-5, iki direklasifikasi minangka "Gangguan-Related lan Gangguan Adiktif." .... "Cara sing padha kudu ditrapake kanggo CSB, sing saiki dianggep minangka inklusi kanggo gangguan kontrol ing ICD-11 (Grant et al., 2014; Kraus et al., 2018) ". Kutipan iki dijupuk saka Gola lan Potenza 2018.

perawatan

Ing tangi saka World Health Organization (WHO) klasifikasi kelainan game lan CSBD minangka kahanan mental, a laporan ing Guardian koran nyatakake yen rumah sakit London wis nyiapake kanggo ngetokake pusat kecanduan internet sing didhayo-dhumatake Service Kesehatan Nasional kanggo wong enom lan wong diwasa. Terapi jantan ing panggon liya wis ningkatake para klien enom sing kompulsif nggunakake aplikasi dating lan kamar obrolan online, lan masalah kesehatan mental sing gerah.

Miturut Mateusz Gola PhD, peneliti ing Akademi Ilmu Pengetahuan Polandia lan ing Universitas California San Diego, diagnosis CSBD anyar nduweni manfaat liyane uga. "Iki ngandhut kritéria diagnostik sing jelas. Kajaba iku, psikolog klinis lan psikiater ing latihan saiki bakal nyinaoni kelainan kasebut. Tanpa diagnosis CSBD resmi, akeh dokter ora ngerti babagan masalah perilaku seksual kompulsif. Pungkasan, diagnosis iki uga bisa menehi pasien luwih akses menyang perawatan dijamin asuransi. "Gola nambahake yen, diagnosis anyar," ora ngatasi masalah cara ngobati CSBD kanthi efektif, nanging uga kanggo studi sing luwih konsisten, duweni potensi kanggo standar, lan bisa dipercaya. "

Tambah Akses kanggo Patients

Shane W. Kraus, Ph.D. Asisten Profesor Psychiatry lan Direktur Keluwihan Perilaku Klinik ing Edith Nourse Rogers Memorial Hospital Veterans, Universitas Massachusetts Medical School ngandhakake babagan kategori diagnostik anyar: "Iki minangka langkah pertama sing positif. Penyertaan CSBD ing ICD-11 bakal ningkatake akses kanggo ngurus pasien (internasional lan ing AS). Kajaba iku, penyertaan uga bakal ningkatake pendanaan riset sing wis historis fokus marang gangguan kesehatan mental sing bisa di diagnosis. Kajaba iku, aku bakal ngurangi stigma kanggo wong-wong sing kena kena pengaruh lan tambah akeh panyedhiya pendidikan babagan masalah. "

Latihan Profesional Kesehatan

Tujuan khusus saka release ICD-11 sing anyar yaiku kanggo ngidini negara kanggo melatih para profesional kesehatan ing diagnosa manual. Para peneliti uga nyuwun supaya dokter lan penasehat dadi dilatih lan luwih ngerti tingkah laku seksual sing kompak:

"Sampeyan uga penting sing nyedhiyakake care (ie, dokter lan penasihat) saka kang individu bisa ngupaya bantuan sing akrab karo CSBs. Sajrone pasinaon kita nglibatake subyek 3,000 seeking perawatan kanggo CSB, kita kerep krungu yen individu sing nandhang CSB nemokke pirang-pirang alangan nalika nggolek bantuan utawa kontak karo dokter (Dhuffar & Griffiths, 2016). Pasien laporan menawa dokter bisa nyegah topik, nyatakake yen masalah kasebut ora ana, utawa nyaranake sing duwe drive seksual sing dhuwur, lan kudu ditampa tinimbang ngobati (senadyan kanggo individu kasebut, CSBs uga aran ego-dystonic lan timbal kanggo sawetara akibat negatif). Kita pitados bilih kriteria sing ditetepake kanthi jelas kanggo kelainan CSB bakal ningkatake upaya pendidikan kalebu pengembangan program latihan babagan cara netepake lan ngobati individu kanthi gejala kelainan CSB. Kita ngarep-arep supaya program kasebut bakal dadi bagian saka latihan klinis kanggo psikolog, psikiater, lan panyedhiya layanan kesehatan mental liyane, uga panyedhiya perawatan liyane kalebu panyedhiya perawatan utama, kayata dokter umum. "(Kraus et al 2018)

Yayasan Ganjaran

The Yayasan Ganjaran iku sawijining amal pendidikan perintis sing nyebabake ilmu seks lan katresnan bisa diakses dening para penonton. Fokus kita ana ing babagan pornografi internet ing remaja lan wong diwasa enom. Kita wis diakreditasi dening Royal College of General Practitioners ing London kanggo nggarap lokakarya 1 kanggo para profesional ing babagan pornografi internet babagan kesehatan mental lan jasmani. Iki ndhukung tujuan Organisasi Kaséhatan Dunia sing penet ing ngisor iki nandheske perlu kanggo latihan ing kalangan profesional. Kita uga ngajar ing sekolah lan bakal nyedhiyakake rencana pelajaran lan latihan kanggo para guru ing taun iki. We offer consulting services to organizations that wish to develop porn awareness programs.

Kanggo wawancara utawa informasi luwih lengkap kalebu salinan lengkap sumber-sumber kasebut, hubungi info@rewardfoundation.org.

FOOTNOTE

Teks lengkap ICD-11 Siaran Pers.

WHO ngrilis klasifikasi Internasional anyar (ICD 11) 18 Juni 2018 News Release Geneva

Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) saiki ngrilis klasifikasi Internasional sing anyar (ICD-11).

ICD minangka landasan kanggo ngenali babagan tren kesehatan lan statistik ing saindenging donya, lan ngemot kodhe khusus 55 000 kanggo ciloko, penyakit lan penyebab pati. Nyedhiyakake basa umum sing ngidini para profesional kesehatan kanggo nuduhake informasi kesehatan ing ndonya.

"ICD minangka prodhuk WHO saestu sombong," ujare Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, Direktur Jenderal WHO. "Iki mbisakake kita mangerteni akeh bab apa sing ndadekake wong lara lan mati, lan njupuk tindakan kanggo nyegah panandhang lan nylametake urip."

ICD-11, sing wis rampung ing dasawarsa ing dinten, nyediakake dandan penting ing versi sadurungé. Kanggo pisanan, temenan elektronik lan nduweni format sing luwih user-ramah. Lan wis keterlibatan manawa buruh kesehatan sing wis nggabungake rapat bareng lan usulan-usulan kasebut. Tim ICD ing markas WHO wis nampi usulan 10 000 kanggo revisi.

ICD-11 bakal diwenehi ing Majelis Kesehatan Dunia ing Mei 2019 kanggo diadopsi dening Anggota Serikat, lan bakal diberlakukan ing 1 Januari 2022. Pelepasan iki minangka pratinjau advance sing bakal ngidini negara kanggo ngrancang cara nggunakake versi anyar, nyiapake jarwan, lan Sepur profesional kesehatan ing kabeh negara.

ICD uga digunakake dening asuransi kesehatan sing ganti rugi gumantung marang kodhe ICD; manajer program kesehatan nasional; pakar pengumpulan data; lan liya-liyane sing nglacak kemajuan kesehatan global lan nemtokake alokasi sumber daya kesehatan.

ICD-11 anyar uga nggambarake kemajuan ing kedhokteran lan kemajuan ing pangerten ilmiah. Contone, kode sing gegayutan karo perlawanan antimikroba luwih cedhak karo Sistem Surveillance Resistance Antimicrobial Global (GLASS). ICD-11 uga bisa nyekel data sing luwih apik babagan safety ing kesehatan, sing artine acara sing ora perlu sing bisa ngrusak kesehatan - kayata alangan kerja ing rumah sakit - bisa diidentifikasi lan dikurangi.

ICD anyar uga nyakup bab anyar, siji ing obat tradisional: senadyan mayuta-yuta wong nggunakake obat tradisional ing saindenging donya, ora tau diklasifikasikake ing sistem iki. Bab liyane babagan kesehatan seksual ndadekke kondhisi sing sadurunge dikategorikake kanthi cara liyane (umpamane, kacilakan jender kacathet ing kahanan mental) utawa diterangake kanthi cara beda. Kelainan game wis ditambahake ing bagean ing kelainan adiktif.

Prinsip utama ing revisi iki yaiku kanggo nyederhanakan struktur koding lan perkakas elektronik - iki bakal ngidini para profesional kesehatan luwih gampang ngrekam, "ujare Dr Robert Jakob, Pimpinan Tim, Klasifikasi Terminologi lan Standar, WHO.

Dr Lubna Alansari, Asisten Direktur-Jenderal Metrik Kesehatan lan Pengukuran WHO, nyatakake: "ICD minangka pralambang informasi kesehatan lan ICD-11 bakal nampilake pola-pola panyakit sing up-to-date."

Print Friendly, PDF & Email

Nuduhake artikel iki