Screen Shot saka Pornhub ing telpon

'Prilaku Seksual Kompulsif' Diklasifikasikake minangka Kelainan Kesehatan Mental dening Organisasi Kesehatan Dunia

adminaccount888 News Latest

Ing ngisor iki ana sawetara catetan otoritatif kanggo wartawan lan masyarakat umum bab kategori diagnostik anyar. Punika ringkesan cepet ing blog.

Ing tanggal 18 Juni 2018, penulis Organisasi Kesehatan Dunia Klasifikasi Penyakit Internasional, 11th Revisi, nerbitake rilis pers sing ngumumake yen versi implementasi ICD-11 sing bakal teka saiki kasedhiya online. Iki kalebu Kelainan Prilaku Seksual Compulsive (CSBD) kaping pisanan. Sanajan ana sawetara desas-desus sing nyasabake, ora bener manawa WHO nolak "kecanduan porno" utawa "kecanduan seks".

Prilaku seksual kompulsif diarani macem-macem jeneng pirang-pirang taun: "Hiperseksual", "kecanduan porno", "kecanduan seks", "prilaku seksual sing ora bisa dikendhaleni" lan liya-liyane. Ing katalog penyakit paling anyar, WHO njupuk langkah kanggo legitimasi kelainan kasebut kanthi ngakoni "Kelainan Prilaku Seksual Compulsive" (CSBD) minangka penyakit mental. Miturut pakar WHO Geoffrey Reed, diagnosis CSBD anyar "menehi ngerti wong duwe" kahanan asli "lan bisa golek perawatan."

  • Release Press bisa katon ing situs WHO kene. Kanggo penak, kita wis ngasilake kanthi lengkap ing ngisor iki.
  • Pamuteran ICD-11 nyathet panambahan game minangka kelainan kesehatan mental, lan carane kasunyatan jender saiki dikategorikaké.
  • Iku ora ora disebutake diagnosa anyar liyane: "Kelainan prilaku seksual sing kompulsif"Sing katon ing" Kelainan kontrol impulse ".
  • The "Cathetan sikil"Ing saben diagnosis kalebu pernyataan iki: "Struktur kode kanggo MMS ICD-11 stabil."
  • Punika tèks pungkasan "diagnosis kelainan seksual kompulsif":

Kelainan seksual Compulsive Behavior World Health Organization

diagnosis

Kelainan prilaku seksual kompulsif [6C72], ing pungkasan nawakake profesional kesehatan sing diagnosis resmi lan jelas kanggo ora bisa ngontrol perilaku seksual senadyan akibat negatif. Pelaksanaan nyata kode-kode anyar bedo nang endi wae, nanging sing penting yaiku para ahli kesehatan ing donya wis setuju yen prilaku seksual kompuls bisa diagnosa. Iku istilah payung sing bisa digunakake kanggo sapa wae sing krungu kritéria kasebut. "Prilaku seksual kompulsif" uga "diarani minangka kecanduan seksual utawa hipèksualitas" miturut ahli diagnostik Jon E. Grant, JD, MD, MPH ing Saiki Psychiatry (Februari 2018: p.3). Diagnosis CSBD anyar uga bisa digunakake kanggo ndandani gejala-gejala sing bisa digunakake kanthi nggunakake internet pornografi abot.

Luwih saka 80% wong sing migunakaké prilaku seksual sing kompulsif nggunakake pornografi sing gedhe banget utawa masalah.

"Panggunaan pornografi sing bermasalah bisa uga wujud manifestasi hiperseksual sing misuwur (uga diarani kompulsivitas seksual, kecanduan seksual utawa prilaku seksual sing gedhe banget ing literatur - Kafka, 2010; Karila et al., 2014; Wéry & Billieux, 2017) amarga ing sawetara panliten luwih saka 80% wong sing duwe hiperseksual nglaporake panggunaan pornografi sing berlebihan / bermasalah (Kafka, 2010; Reid et al., 2012) ”. (Bőthe et al. 2018: 2)

Manual diagnostik kaya WHO Klasifikasi Penyakit Internasional (ICD-11) lan American Psychiatry Association Pedoman Kesehatan Diagnostik lan Statistik (DSM-5) apa ora label kahanan kesehatan mental minangka "Kecanduan" saben wong. Dheweke luwih seneng nggunakake tembung "Kelainan."

A diagnosis seksual "kompulsif seksual" muncul saka pola kegagalan ngontrol kuat, impuls seksual utawa nganjurake, ngasilake prilaku seksual sing berulang-ulang sajrone periode wektu sing luwih suwé (umpamane, wulan 6 utawa luwih).

Nggawe diagnosis kelainan seksual Compulsive Behavior

Kritikus awal kuwatir manawa diagnosis resmi bakal digunakake kanggo patologis minoritas seksual lan praktik seksual alternatif. Nanging, kanggo memenuhi kriteria diagnostik kanggo CSBD, prilaku sing bermasalah kudu nyebabake tekanan utawa gangguan sing signifikan ing fungsi, pribadi, kulawarga, sosial, pendhidhikan, kerja, utawa fungsi penting liyane. Kanthi tembung liya, diagnosis anyar ora didiagnosis pasien opo tingkah laku seksual sing dilebokake kanthi bebas. Iki diagnosa pasien adhedhasar kebejatan lan kesusahan sing terus-terusan. Yen prilaku seksual, apa wae formulir sing dibutuhake, ora ana, diagnosis anyar ora dileksanakake.

Kritikus liyane ngelingake yen diagnosis CSBD bisa ngakibatake diagnosa salah dening pasien sing perilaku ora, ing kenyataannya, kompulsif, lan kahanan kang ora bisa ditindakake amarga prilaku moral dening pasien utawa profesional. Kanggo nyegah kasil kasebut, diagnosis anyar nyedhiyakake, "Kasusahan sing adoh banget karo pengadilan moral lan penolakan babagan impuls, dendam, utawa tindak tanduk seksual ora cukup". Saingga, pasien kudu bener-bener ora bisa ngontrol impulses lan nglakoni perilaku seksual sing wis bola-bali sing wis dadi masalah.

Perdebatan Manual Diagnostik

Ana akeh debat ing timbal nganti publikasi klasifikasi anyar ing ICD-11. Kelainan prilaku seksual sing kompulsif (diarani minangka laku hiperseksual) dianggep minangka panyengkuyung ing DSM-5 nanging pungkasane dikecualeni. Miturut ahli neuroscientists, "Pengecualian iki wis nyebabake upaya pencegahan, riset, lan perawatan, lan klinik liya tanpa diagnosis resmi kanggo kelakuan prilaku seksual kompulsif." (Potenza et al. 2017)

Saiki, kategori tiyang sepah diagnosis CSBD anyar yaiku Impulse Control Disorders, sing kalebu diagnosis kayata diagnosis kayata Pyromania [6C70], Kleptomania [6C71] lan Intermittent Explosive Disorder [6C73]. Nanging keraguan tetep babagan kategori becik. Minangka neuroscientist Yale Marc Potenza MD PhD lan Mateusz Gola PhD, panaliti ing Akademi Ilmu Pengetahuan Polandia lan University of California San Diego nerangake, "Proposal saiki ngelasake kelainan CSB minangka gangguan kontrol impuls kontroversial minangka model alternatif wis ngajokaken ... Ana data sing nyaranke CSB nuduhake akeh fitur karo kecanduan. "(Kraus et al 2018)

Perlu dingerteni manawa ICD-11 kalebu diagnosis Kelainan Judi ing kaloro Kelainan Amarga Prilaku Add adiktif lan ing Kelainan Kontrol Impulse. Dadi, kategorisasi kelainan ora mesthi saling eksklusif (Bőthe et al. 2018: 2). Klasifikasi bisa uga ganti karo wektu. Kelainan Gambling asline diklasifikasikake minangka kelainan impuls ing DSM-IV lan ICD-10, nanging adhedhasar kemajuan pangerten empiris, Gambling Disorder wis diklasifikasikake minangka "Kelainan sing gegandhengan karo zat lan adiktif" (DSM-5) lan "Kelainan Amarga Tumindake Ketagihan" (ICD-11). Sampeyan bisa uga diagnosis CSBD anyar iki bisa uga ngetutake kursus pangembangan kaya dene Kelainan Gambling.

Preduli carane diskusi iki owah-owahan ing wayah waktune, saiki CSBD ing ICD-11 nyedhiyakake pangritik lan pengakuan sing perlu yen ana wong sing mbutuhake intervensi klinis sing efektif kanggo mbantu wong-wong mau supaya luwih rembugan karo tingkah laku seksual lan konsekuensinya. Iku uga bakal nggampangake riset mangsa ngarep sing luwih akeh babagan prilaku seksual sing masalah.

"Bakal cocog kanggo nimbang kepiye DSM lan Klasifikasi Penyakit Internasional (ICD) makarya babagan definisi lan proses klasifikasi. Kanthi mangkono, kita mikir cocog kanggo fokus ing kelainan judi (uga dikenal minangka judi patologis) lan kepiye dianggep ing DSM-IV lan DSM-5 (uga ing ICD-10 lan ICD-11 sing bakal teka). Ing DSM-IV, judi patologis dikategorikake minangka "Kelainan Kontrol Impulse Ora Ana ing Papan liya." Ing DSM-5, iki diklasifikasikake minangka "Kelainan sing Gegandhengan lan Daya Ketagihan."…. "Pendekatan sing padha kudu ditrapake kanggo CSB, sing saiki dianggep kalebu kalebu kelainan kontrol impuls ing ICD-11 (Grant et al., 2014; Kraus et al., 2018) ". Kutipan iki dijupuk saka Gola lan Potenza 2018.

perawatan

Ing tangi saka World Health Organization (WHO) klasifikasi kelainan game lan CSBD minangka kahanan mental, a laporan ing Guardian koran nyatakake yen rumah sakit London wis nyiapake kanggo ngetokake pusat kecanduan internet sing didhayo-dhumatake Service Kesehatan Nasional kanggo wong enom lan wong diwasa. Terapi jantan ing panggon liya wis ningkatake para klien enom sing kompulsif nggunakake aplikasi dating lan kamar obrolan online, lan masalah kesehatan mental sing gerah.

Miturut Mateusz Gola PhD, peneliti ing Akademi Ilmu Pengetahuan Polandia lan ing Universitas California San Diego, diagnosis CSBD anyar nduweni manfaat liyane uga. "Iki ngandhut kritéria diagnostik sing jelas. Kajaba iku, psikolog klinis lan psikiater ing latihan saiki bakal nyinaoni kelainan kasebut. Tanpa diagnosis CSBD resmi, akeh dokter ora ngerti babagan masalah perilaku seksual kompulsif. Pungkasan, diagnosis iki uga bisa menehi pasien luwih akses menyang perawatan dijamin asuransi. "Gola nambahake yen, diagnosis anyar," ora ngatasi masalah cara ngobati CSBD kanthi efektif, nanging uga kanggo studi sing luwih konsisten, duweni potensi kanggo standar, lan bisa dipercaya. "

Tambah Akses kanggo Patients

Shane W. Kraus, Ph.D. Asisten Profesor Psikiatri lan Direktur Klinik Kecanduan Prilaku ing Rumah Sakit Veteran Peringatan Edith Nourse Rogers, Universitas Kedokteran Universitas Massachusetts ujar babagan kategori diagnostik anyar: "Iki minangka langkah pertama sing positif. Gawan CSBD ing ICD-11 bisa uga nambah akses kanggo ngrawat pasien (internasional lan ing AS). Kajaba iku, kalebu uga bakal nambah dana riset sing wis sacara historis fokus marang kelainan kesehatan mental sing bisa didiagnosis. Kajaba iku, aku mikir bakal nyuda stigma kanggo wong sing kena pengaruh lan nambah pendhidhikan luwih akeh babagan masalah kasebut. ”

Latihan Profesional Kesehatan

Tujuan khusus saka release ICD-11 sing anyar yaiku kanggo ngidini negara kanggo melatih para profesional kesehatan ing diagnosa manual. Para peneliti uga nyuwun supaya dokter lan penasehat dadi dilatih lan luwih ngerti tingkah laku seksual sing kompak:

"Sampeyan uga penting manawa panyedhiya perawatan (yaiku, dokter lan konselor) sing bisa njaluk pitulungan manawa ana wong sing ngerti pitulungan karo CSB. Sajrone panelitian sing nglibatake luwih saka 3,000 subjek sing golek perawatan kanggo CSB, kita asring krungu manawa ana wong sing nandhang CSB nemoni sawetara alangan sajrone njaluk pitulung utawa kontak karo dokter (Dhuffar & Griffiths, 2016). Pasien laporan menawa dokter bisa nyegah topik, nyatakake yen masalah kasebut ora ana, utawa nyaranake sing duwe drive seksual sing dhuwur, lan kudu ditampa tinimbang ngobati (senadyan kanggo individu kasebut, CSBs uga aran ego-dystonic lan timbal kanggo sawetara akibat negatif). Kita pitados bilih kriteria sing ditetepake kanthi jelas kanggo kelainan CSB bakal ningkatake upaya pendidikan kalebu pengembangan program latihan babagan cara netepake lan ngobati individu kanthi gejala kelainan CSB. Kita ngarep-arep supaya program kasebut bakal dadi bagian saka latihan klinis kanggo psikolog, psikiater, lan panyedhiya layanan kesehatan mental liyane, uga panyedhiya perawatan liyane kalebu panyedhiya perawatan utama, kayata dokter umum. "(Kraus et al 2018)

Yayasan Ganjaran

The Yayasan Ganjaran minangka amal pendhidhikan pionir sing nggawe ilmu seks lan katresnan bisa diakses para pamirsa sing jembar. Fokus kita yaiku pengaruh pornografi internet marang para remaja lan wong diwasa enom. Kita wis diakreditasi dening Royal College of General Praktisi ing London kanggo mbukak lokakarya 1 dina kanggo para profesional babagan pengaruh pornografi internet ing kesehatan mental lan fisik. Iki nyengkuyung tujuan Organisasi Kesehatan Dunia sing siaran pers ing ngisor iki negesake perlune latihan ing kalangan profesional. Kita uga mulang ing sekolah lan bakal menehi rencana pelajaran lan pelatihan kanggo para guru ing pungkasan taun iki. Kita nawakake layanan konsultasi menyang organisasi sing pengin nggawe program kesadharan cilaka porno.

Kanggo wawancara utawa informasi luwih lengkap kalebu salinan lengkap sumber-sumber kasebut, hubungi info@rewardfoundation.org.

FOOTNOTE

Teks lengkap ICD-11 Siaran Pers.

WHO ngrilis klasifikasi Internasional anyar (ICD 11) 18 Juni 2018 News Release Geneva

Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) saiki ngrilis klasifikasi Internasional sing anyar (ICD-11).

ICD minangka landasan kanggo ngenali tren lan statistik kesehatan ing saindenging jagad, lan ngemot udakara 55 kode unik kanggo ciloko, penyakit lan panyebab pati. Nyedhiyakake basa umum sing ngidini para profesional kesehatan bisa nuduhake informasi kesehatan ing jagad iki.

"ICD minangka prodhuk WHO saestu sombong," ujare Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, Direktur Jenderal WHO. "Iki mbisakake kita mangerteni akeh bab apa sing ndadekake wong lara lan mati, lan njupuk tindakan kanggo nyegah panandhang lan nylametake urip."

ICD-11, sing wis luwih saka sepuluh taun kepungkur, nyedhiyakake asil dandan sing signifikan kanggo versi sadurunge. Kanggo pertama kaline, elektronik banget lan duwe format sing luwih gampang digunakake kanggo pangguna. Lan wis ana keterlibatan sadurunge para petugas kesehatan sing gabung karo rapat kolaborasi lan ngajokake proposal. Tim ICD ing markas WHO nampa luwih saka 10 000 proposal revisi.

ICD-11 bakal diwenehi ing Majelis Kesehatan Dunia ing Mei 2019 kanggo diadopsi dening Anggota Serikat, lan bakal diberlakukan ing 1 Januari 2022. Pelepasan iki minangka pratinjau advance sing bakal ngidini negara kanggo ngrancang cara nggunakake versi anyar, nyiapake jarwan, lan Sepur profesional kesehatan ing kabeh negara.

ICD uga digunakake dening asuransi kesehatan sing ganti rugi gumantung marang kodhe ICD; manajer program kesehatan nasional; pakar pengumpulan data; lan liya-liyane sing nglacak kemajuan kesehatan global lan nemtokake alokasi sumber daya kesehatan.

ICD-11 anyar uga nggambarake kemajuan ing kedhokteran lan kemajuan ing pangerten ilmiah. Contone, kode sing gegayutan karo perlawanan antimikroba luwih cedhak karo Sistem Surveillance Resistance Antimicrobial Global (GLASS). ICD-11 uga bisa nyekel data sing luwih apik babagan safety ing kesehatan, sing artine acara sing ora perlu sing bisa ngrusak kesehatan - kayata alangan kerja ing rumah sakit - bisa diidentifikasi lan dikurangi.

ICD anyar uga nyakup bab anyar, siji ing obat tradisional: senadyan mayuta-yuta wong nggunakake obat tradisional ing saindenging donya, ora tau diklasifikasikake ing sistem iki. Bab liyane babagan kesehatan seksual ndadekke kondhisi sing sadurunge dikategorikake kanthi cara liyane (umpamane, kacilakan jender kacathet ing kahanan mental) utawa diterangake kanthi cara beda. Kelainan game wis ditambahake ing bagean ing kelainan adiktif.

Prinsip utama ing revisi iki yaiku kanggo nyederhanakan struktur koding lan perkakas elektronik - iki bakal ngidini para profesional kesehatan luwih gampang ngrekam, "ujare Dr Robert Jakob, Pimpinan Tim, Klasifikasi Terminologi lan Standar, WHO.

Dr Lubna Alansari, Asisten Direktur-Jenderal Metrik Kesehatan lan Pengukuran WHO, nyatakake: "ICD minangka pralambang informasi kesehatan lan ICD-11 bakal nampilake pola-pola panyakit sing up-to-date."

Print Friendly, PDF & Email

Nuduhake artikel iki