Pornografi Verifikasi Umur Ukraina

Finland

Ing wulan Agustus 2020 Institut Audiovisual Nasional Finlandia, KAVI, nerbitake laporan babagan keterlibatan wong tuwa karo sistem umur sing disaranake kanggo bocah-bocah sing ndeleng macem-macem konten. Iki nemokake tingkat keterlibatan wong tuwa sing luwih dhuwur, lan saran liyane sing diwenehake, ing kode kanggo wong tuwa sing duwe anak ing umur luwih enom. Kode kasebut mung ditrapake kanggo media siaran lan konten sing diklasifikasikake kanthi resmi, kayata film, televisi lan game. Ora ditrapake kanggo pornografi ing Internet.

Riset anyar utama

Nalika Finlandia adoh saka jagad sing nduwe pendekatan legislatif kanggo verifikasi umur, duwe kekuwatan liyane. Kelompok masarakat sipil, Protect Children, bubar nindakake riset sadurunge babagan pangguna materi pelecehan seksual bocah, utawa CSAM, ing situs web peteng. Asil saka panelitian iki penting banget. Dheweke nyedhiyakake kabeh motivasi tambahan kanggo misahake bocah saka konsumsi pornografi.

Dr. Salla Huikuri, peneliti lan manajer Proyek ing College University College Finlandia wis dikutip. "Riset sistematis babagan interaksi pelaku seksual bocah ing web peteng iku paling penting nalika nglawan panggunaan CSAM lan kekerasan online marang bocah-bocah."

Lindhungi riset Anak menyang web sing peteng nuduhake data sing durung tau ana ing pangguna CSAM. Disebut survei 'Bantuan kanggo mbantu sampeyan', iki ditindakake minangka bagean saka proyek ReDirection rong taun. Pakaryan kasebut dibiayai dening ENDViolence Against Children. Wangsulane luwih saka 7,000 responden.

Survei 'Bantuan sampeyan mbantu sampeyan', adhedhasar teori tumindak kognitif, takon marang pangguna CSAM babagan tingkah laku, pikirane lan emosi sing ana gandhengane karo CSAM. Data sing diklumpukake nyedhiyakake wawasan sing penting banget babagan pikirane, kabiasaan lan kegiyatan pangguna CSAM.

Spesialis Ukum Survei ing Finlandia menehi komentar ing ngisor iki. "Kita wis ngerti manawa survey Redirection dhewe wis dadi intervensi kanggo akeh pangguna CSAM. Menanggapi wis ngidini akeh wong kanggo ngevaluasi maneh prilaku, pikirane, lan emosi sing ana gandhengane karo panggunaan CSAM ".

Escalasi menyang Ndeleng CSAM

Survei kasebut uga nemokake akeh bukti sing nuduhake yen nambah panggunaan pornografi bisa nyebabake individu ndeleng konten sing mbebayani luwih ekstrim, kalebu gambar pelecehan seksual bocah.

Panliten awal wis nemokake temuan utama kalebu mayoritas pangguna CSAM yaiku bocah-bocah nalika nemoni CSAM. Kira-kira 70% pangguna pisanan ndeleng CSAM nalika umur 18 taun lan udakara 40% nalika ana ing sangisore 13. Kajaba iku, pangguna biasane ndeleng CSAM sing nggambarake bocah-bocah wadon. Kira-kira 45% responden ujar nggunakake CSAM sing nggambarake bocah-bocah wadon umur 4-13 taun, lan udakara 20% ujar yen nggunakake CSAM nggambarake bocah lanang umur 4-13 taun.

Bantuan kanggo mandheg ndeleng CSAM

Asil awal wis nuduhake yen udakara 50% responden ing sawetara wektu pengin mandheg nggunakake CSAM, nanging ora bisa. Mayoritas, udakara 60% responden, durung nate ngandhani sapa wae babagan panggunaan CSAM.

Tegan Insoll, Asisten Riset, ujar: "Asil kasebut nuduhake manawa akeh wong sing motivasi ngowahi prilaku, nanging ora bisa nindakake. Data anyar nyoroti kebutuhan mendesak kanggo Program Bantuan Dhiri ReDirection, kanggo menehi pitulung sing dibutuhake kanggo mungkasi panggunaan CSAM lan pungkasane nglindhungi bocah saka kekerasan seksual kanthi online. ”

Ing wulan Juni 2021, Protect Children diundang kanggo gabung karo diskusi meja bundar ahli sing dianakake dening WePROTECT Global Alliance lan Pusat Misi Kehakiman Internasional kanggo Mungkasi Eksploitasi Seksual Online Anak. Diskusi kasebut diarani 'Nggawe penyalahgunaan lan eksploitasi seksual bocah online minangka bentuk perdagangan manungsa - kesempatan, tantangan, lan implikasi'.

Amarga ana diskusi babagan livestreaming, Protect Children njupuk kesempatan kanggo miwiti nglumpukake data anyar babagan panggunaan materi CSAM sing langsung. Maneh, iki bakal nyakup kabeh jagad, ora mung Finlandia. Data awal saka kuesioner anyar iki wis diklumpukake, wis nuduhake asil sing migunani banget ing wektu sing cendhak.

Kanggo warta anyar babagan upaya mbatalake panggunaan CSAM, waca John Carr blog sing apik banget.

Print Friendly, PDF & Email