Wong tuwa ngomong babagan Pornografi Internet.

adminaccount888 Education, Health, News Latest

Bab lan Paragraf

Minangka wong tuwa lan pengasuh, sampeyan minangka panutan lan sumber tuntunan sing paling penting kanggo anak-anak sampeyan. Porno saiki beda banget karo porno jaman biyen babagan pengaruhe ing otak. sinau kene kepriye utek remaja beda karo utek bocah utawa wong diwasa. Pandhuan wong tuwa babagan pornografi internet iki bakal mbantu sampeyan rumangsa cukup yakin kanggo nindakake obrolan sing tantangan kasebut. Yen sampeyan mikir yen bocah enom ora bakal njupuk saran 'sampeyan', sampeyan bakal entuk tips babagan carane njupuk kauntungan saka kahanan tartamtu kanggo nyelipake informasi sing migunani kanthi cara santai utawa ngarahake menyang sumber daya sing migunani. Delengen kene lembar fakta paling anyar saka Papan Klasifikasi Film Inggris babagan apa sing kudu dingerteni wong tuwa babagan pornografi online lan verifikasi umur.

Tulung anak sampeyan sinau babagan akeh efek samping pornografi kalebu masalah kesehatan mental lan fisik, dampak sosial, efek ing karya sekolah lan implikasi hukum. Wedi paling gedhe kanggo umume wong enom yaiku kelangan kekuwatan seksual, lan disfungsi ereksi sing disebabake porno minangka masalah nyata saiki. Nggawe bocah ngerti babagan efek sing bisa ditindakake, bisa mbantu dheweke menehi perhatian.

Ringkesan Risiko pornos

Yen sampeyan mikir yen luwih becik bocah nggunakake pornografi internet minangka cara kanggo nundha eksperimen seksual, pikirake maneh. Yen bocah sampeyan bisa diganggu kanthi pornografi, bisa uga ateges dheweke ora bakal bisa seneng jinis karo wong sing sejatine nalika dheweke wis tuwa. Ing ngisor iki sawetara efek samping saka pornografi:

Isolasi sosial; kelainan swasana ati; obyektif seksual wong liya; prilaku beboyo lan mbebayani; mitra intim sing ora seneng; disfungsi ereksi; nistha awake dhewe, nglirwakake bidang-bidang penting ing urip; panggunaan porno sing komprehensif, kecanduan. Kabeh iki didorong dening kahanan seksual otak amarga seneng-seneng ing ewu lan ewu jam pornografi internet hardcore liwat wektu.

Tips ndhuwur kanggo ngomong karo bocah

  1. "Aja nyalahke lan isin" bocah sing nonton porno. Nang endi wae online, muncul ing media sosial lan video musik. Bisa angel kanggo nyingkiri. Bocah-bocah liyane padha nyrawakake kanthi tawa utawa bravado, utawa anak sampeyan bisa kesandung. Dheweke bisa uga kudu nggoleki banget. Mung nglarang bocah kanggo ndeleng iku mung nggawe luwih nggodho, amarga kaya sing wis dikandhani lawas,woh sing dilarang dadi panganan sing paling manis'.
  2. Tansah garis mbukak komunikasi supaya sampeyan dadi pelabuhan telpon sing pertama kanggo ngrembug babagan masalah porno. Anak-anak mesthi kepengin weruh babagan jinis saka umur enom. Porno online misale jek kaya cara kelangan kanggo sinau carane dadi apik ing jinis. Lair lan jujur ​​babagan raos dhewe babagan pornografi. Coba ngomong babagan paparan porno minangka wong enom, sanajan sampeyan ora nyaman.
  3. Bocah-bocah ora prelu mbahas babagan seks butuh akeh obrolan liwat wektu nalika taun-taun. Saben wong kudu cocog karo umur, njaluk pitulung yen sampeyan butuh. Bapak lan ibu kaloro kudu nduweni peran kanggo ngajari awake dhewe lan bocah-bocah babagan pengaruh teknologi saiki.
  4. Ngurusi protes: Waca ngisor kanggo 12 respon sampeyan bisa menehi komentar umum. Bocah-bocah bisa uga protes ing wiwitan, nanging akeh bocah sing ngandhani yen dheweke pengin wong tuwane ngetrapake jam malam lan menehi wates sing jelas. Sampeyan ora nindakake apa-apa kanggo anak kanthi ninggalake dheweke 'secara harfiah' ing piranti dhewe. Deleng ing ngisor iki kanggo cara kanggo ngatasi pushback.
  5. Rungokake kabutuhan lan emosine. dadi'wewenang' tinimbang prentah lan kontrol, wong tuwa 'otoriter'. Tegese ngomong nganggo ilmu. Sampeyan kudu ngajari dhewe. Sampeyan bakal entuk luwih akeh tuku kanthi cara kasebut. Gunakake situs web iki kanggo mbantu sampeyan.
  6. Ayo anak-anakmu gotong royong gawe aturan omah karo kowe. Dheweke luwih seneng netepi aturan kasebut yen wis mbantu nggawe. Mangkono padha duwe kulit ing game.
  7. Aja rumangsa luput amarga njupuk tindakan tegas karo anak sampeyan. Kesehatan mental lan kesejahteraan sampeyan isih tanggung jawab. Bersenjata nganggo ilmu lan ati sing mbukak kanggo mbantu bocah navigasi ing jaman pembangunan sing nantang iki. Iki apik Saran saka psikiater anak ngomong khusus babagan masalah kesalahane wong tuwa.
  8. anyar riset nyaranake saringan mung ora bakal nglindhungi anak saka ngakses pornografi online. Pandhuan wong tuwa iki nandheske kabutuhan supaya komunikasi tetep mbukak minangka luwih penting. Nggawe porno harder kanggo ngakses Nanging tansah wiwitan apik utamané karo bocah cilik. Iku worth sijine saringan ing kabeh piranti internet lan mriksa ing rutin yen lagi nyambut gawe. Priksa karo Childline utawa panyedhiya internet sampeyan babagan saran paling anyar babagan saringan.
  9. Tips babagan cara nyegah lan nyuda misogyny lan jawatan ing antarane para mudha ing sekolah lan kuliah.
  10. Delay menehi anak sampeyan smartphone utawa tablet anggere bisa. Ponsel tegese sampeyan bisa tetep kontak. Sanajan kayane hadiah kanggo kerja keras ing sekolah dhasar utawa sekolah dhasar kanggo nyedhiyakake smartphone karo bocah nalika mlebu sekolah menengah, priksa apa sing ditindakake kanggo prestasi akademik ing wulan-wulan sabanjure. Apa bocah butuh akses internet 24 jam saben dina? Nalika bocah bisa uga nampa akeh tugas sekolah online, apa nggunakake hiburan diwatesi nganti 60 menit saben dina, sanajan minangka eksperimen? Ana akeh aplikasi kanggo ngawasi panggunaan internet utamane kanggo tujuan hiburan. Anak-anak 2 taun lan ora kudu nggunakake layar ing kabeh.
  11. Pateni internet ing wayah wengi. Utawa, ing paling ora, mbusak kabeh telpon, tablet lan piranti game saka kamar turu bocah. Kurang turu restoratif nambah stres, depresi lan kuatir ing akeh bocah saiki. Dheweke butuh turu ing wayah wengi, paling ora wolung jam, kanggo mbantu dheweke nggabungake sinau dina, mbantu tuwuh, ngerteni emosi lan kepenak.
  12. Anak-anak kudu ngerti porno dirancang dening multi-milyar dolar perusahaan teknologi kanggo pangguna "pancing" tanpa sadhar kanggo mbentuk kabiasaan sing bisa ngasilake luwih akeh. Kabeh kanggo njaga perhatian. Perusahaan adol lan nuduhake informasi intim babagan kepinginan lan kabiasaan pangguna menyang pihak katelu lan pengiklan. Iki digawe gawe ketagihan kaya game online, judi lan media sosial supaya pangguna bisa bali luwih cepet yen bosen utawa kuwatir. Apa sampeyan pengin direktur film porno sing ora jelas sing ngajari anak babagan jinis?

Rolas tanggapan kanggo argumentasi anak sampeyan babagan kenapa nggunakake porno

Bocah-bocah saiki meh padha dicuci otak supaya percaya yen nonton porno ora mung 'hak' minangka pribumi digital, nanging ora ana sing mbebayani. Sayange, dheweke salah. Wong enom antarane umur 10 lan 20-25, periode remaja, sing paling rentan kanggo kahanan seksual dening pornografi. Stimulasi sing luar biasa kuat saka porno saiki bisa ngowahi cithakan gairah seksual, tingkat stimulasi sing kudu digayuh, saengga sawetara wong nemokake dheweke. kudu porno dadi terangsang. Swara wektu, wong nyata, nanging menarik, bisa uga ora nguripake. Akeh tantangan koyone watara 14 taun nalika contone, sexting, ngirim foto mudo, punika rife. Uga tambah pornografi ing umur 14 kudu nyuda prestasi akademik 6 wulan sabanjure miturut studi Belgia.

Uga bocah-bocah lan nom-noman ing umur 18 taun ora duwe a tengen kanggo nonton porno minangka sawetara pakar pratelan. Nanging pamrentah lan wong tuwa duwe kewajiban kanggo nglindhungi saka produk sing mbebayani. Umume pamrentah gagal ing babagan kasebut. Porno durung kabukten minangka produk sing aman. Nyatane, ana bukti sing kuat babagan mbalikke. Sing jarene, ora ana sing nyalahke utawa ngisin-isini bocah amarga nonton pornografi. Dheweke bakal kesandhung utawa nggoleki sing didorong dening rasa penasaran alam babagan jinis. Internet minangka sumber informasi. Intine yaiku wong tuwa lan pengasuh kudu nglindhungi anak-anake saka kemungkinan cilaka.

Sepira sanget?

Pitakonan punika pinten kakehan? Sing kudu disinaoni dhewe amarga saben otak iku unik. Nanging minangka pandhuan, riset scan otak nuduhake yen nggunakake malah Moderate, watara 3 jam minggu, nyebabake owah-owahan otak pinunjul lan shrinking saka materi werna abu-abu ing kaputusan nggawe bagéan saka otak. Bingeing, mbok menawa ing akhir minggu utawa nalika preian sekolah utawa kunci, ndadékaké kanggo owah-owahan materi otak. liyane sinau saka Italia nuduhake yen 16% wong tuwa sekolah menengah sing ngonsumsi pornografi luwih saka sepisan seminggu ngalami kepinginan seksual sing ora normal. Dibandhingake karo 0% pangguna non-porno nglaporake kepinginan seksual sing kurang.

Argumentasi sing digunakake nalika ditantang

Yen padha nyoba kanggo push maneh karo jawaban pinter bab apa iku apik kanggo wong-wong mau, lan sing mung tech "dinosaur", elinga sampeyan duwe pengalaman nyata-urip sing durung duwe. Sampeyan bisa uga pengin nimbang argumentasi ing ngisor iki nalika ditantang. Iki minangka tanggapan kanggo rolas pernyataan umum sing ditindakake bocah-bocah nalika topik panggunaan porno muncul. Sampeyan ngerti paling apik anak dhewe lan apa sing bakal bisa kanggo dheweke. Dadi kreatif babagan carane lan kapan nggawe obrolan kasebut kelakon. Sugeng enjang!

"Iku gratis!"

Apa apike njupuk permen gratis saka wong liya? Pornografi minangka jaman saiki, padha karo elektronik. Iku produk konsumen saka industri multibillion-dollar. Apa perusahaan porno entuk imbalan amarga mbujuk sampeyan kanthi stimulasi seksual buatan sing gratis? Utamane penghasilan pariwara saka adol data pribadi menyang atusan perusahaan liyane. Yen produk gratis, informasi pribadhi sampeyan minangka produk kasebut. Nonton porno internet uga bisa mimpin kanggo dandan online, uga resiko kesehatan mental lan fisik, lan masalah sesambetan liwat wektu.

"Kabeh wong nonton."

Aku ngerti sampeyan pengin cocog. Wedi ilang (FOMO) minangka masalah gedhe kanggo bocah-bocah. Iku minangka bagéan saka perkembangan remaja normal kanggo miwiti pindhah saka kulawarga lan dipengaruhi dening kanca-kanca. Nanging minangka wong tuwa, aku pengin sing paling apik kanggo sampeyan ing wektu iki lan kanca-kanca bisa uga ora ngerti akibat saka pilihan hiburan. An Basa Italia ditemokake: 16% wong tuwa sekolah menengah sing ngonsumsi pornografi luwih saka sepisan seminggu ngalami kepinginan seksual sing ora normal. Sing dibandhingake karo 0% pangguna non-porno nglaporake kepinginan seksual sing kurang. Cukup ngerti, ora kabeh wong nonton porno, kaya ora kabeh wong sing duwe hubungan seksual, sanajan gumunggung. Sampeyan kudu sinau kanggo ngevaluasi apa sing nggawe risiko kanggo sampeyan sanajan sampeyan ora bisa ndeleng efek nganti mengko.

"Iki ngajari aku dadi wong lanang."

Laki-laki utamane nganggep nggunakake porno minangka tandha ngembangake maskulinitas, ritus perjalanan menyang diwasa. Nanging porno bisa nyebabake gambar awak sing negatif kanthi kuwatir babagan ukuran penis lan malah nyebabake gangguan mangan ing wong enom. (Deleng buku sing disaranake ing papan liya ing kene tuntunan wong tuwa kanggo tips babagan carane ningkatake maskulinitas positif.)

Aku ora bisa nyegah sampeyan ndeleng porno amarga ana ing endi wae ing internet, lan sampeyan bakal weruh manawa ora sengaja utawa nggoleki. Kanca-kanca bakal ngirim kanggo ngguyu. Nanging otak saben wong iku unik lan bakal kena pengaruh beda. Iku anyar telas lan ease saka escalation kanggo materi luwih nemen lan suwene sampeyan nggunakake kanggo sing katoné paling penting. Coba sawetara kuis kene kanggo ndeleng apa iku mengaruhi sampeyan. Ayo tetep mbukak jalur komunikasi. Iki minangka katrampilan urip sing penting supaya bisa ngerteni perkara sing ora cocog karo kapentingan sampeyan lan njaluk supaya bisa ditindakake.

"Iki ngajari aku dadi wanita sing kuwat."

Pornografi mesthi utamane babagan obyektifitas aktor kanggo gairah wong liya. Ora mulang pangguna babagan tresna marang wong liya, babagan safety utawa karukunan. Nyatane, iki nyengkuyung praktik sing ora aman kayata strangulasi seksual lan jinis tanpa kondom sing nyumbang kanggo infeksi sing ditularake sacara seksual.

Ana cukup akeh pornografi ing media sosial, ing TV lan ing video musik. Bebarengan karo video porno dhewe, kabeh ora langsung nyaranake cara tumindak seksual. Pilih pesen sing sampeyan serap. Efek saka panggunaan porno sing nyebar wis ngganti selera seksual. Survei ing 2019 dening The Sunday Times, nuduhake yen kaping pindho minangka akeh wanita enom ing 22 (Gen Z) minangka wong enom ngandika padha seneng BDSM lan jinis kasar jinis porno.

Polisi nglaporake babagan peningkatan kasus pencekikan seksual. Aku pengin sampeyan aman nalika njelajah hubungan lan golek wong sing bisa dipercaya sing ora bakal nyebabake cilaka fisik utawa mental. Wis maca ing iki blog kanggo mangerteni carane wanita bisa rusak otak ing minangka sethitik minangka 4 detik dening strangulation seksual lan minangka sethitik meksa ing gulu minangka njupuk kanggo mbukak kaleng jus. Industri porno bisa uga dadi "main udara", utawa "muter ambegan", nanging nyedhot lan nyedak seksual minangka praktik sing mbebayani; padha ora game. Yen sampeyan mati, sampeyan ora bisa setuju karo apa sing kedadeyan (utawa, sing luwih penting, mbatalake persetujuan sampeyan). Sampeyan bisa uga mati. Aku ora pengin kelangan sampeyan.

"Iki cara sing paling apik kanggo sinau babagan seks."

tenan? Porno minangka kekuatan industri, stimulasi seksual rong dimensi adhedhasar utamane ing video aktor nyata, biasane wong sing ora kenal karo siji liyane, duwe jinis. Bisa uga ana ing wangun kartun, kayata manga Jepang. Pornografi ngajari sampeyan dadi voyeur, yaiku wong sing nggumunake nonton wong liya nindakake jinis. Luwih becik sinau bareng karo mitra sejati. Njupuk wektu. Langkah bertahap ngidini sampeyan sinau apa sing paling apik kanggo sampeyan.

Wong lanang lan wadon, nalika ditakoni sapa sing luwih disenengi ing antarane kekasih loro sing padha atraktif, sing siji nggunakake porno lan sing liyane ora, seneng karo kekasih sing ora nggunakake porno. Ketoke, wong ora seneng duwe kinerja seksual dibandhingake karo atlit seksual porno. Dheweke uga ngerti manawa sampeyan bisa duwe sambungan sing luwih asli tanpa skenario porno sing ana ing sirahe pasangan. Apa sampeyan pengin pacangan mikir babagan wong liya ing sirahe nalika lagi karo sampeyan, utamane pemain porno sing diobati kanthi bedah- utawa pharmaceutically? Yen pacangan ora bisa fokus kanthi lengkap marang sampeyan, coba ganti pacar kajaba dheweke gelem nolak porno. Yen padha, kirim kene.

Porno ora mulang apa-apa babagan karukunan, ngembangake hubungan loro-lorone utawa idin. Idin dijupuk kanggo diwenehake ing porno lan ora bakal kelakon kaya ing urip nyata. Apa sampeyan ngerti carane ngomong "ora" marang wong sing sampeyan senengi sing pengin sampeyan nindakake perkara sing sampeyan ora pengin utawa ora yakin? Iku pancene penting kanggo sinau. Iki minangka katrampilan urip sing penting. Iki luwih penting nalika sampeyan nggabungake jinis sing kena pengaruh porno karo alkohol utawa obat-obatan. Bisa nyebabake serangan seksual, rudo pekso lan asil kekerasan liyane.

Porno arang nuduhake kondom. Nanging kaya sing sampeyan ngerteni, dheweke tumindak minangka penghalang infeksi lan uga minangka kontrasepsi. Yen sampeyan ngandhani wong sing nganggo siji banjur tarik metu tanpa ngerti, ing tembung liyane 'nyolong', iku ilegal. Iku rudo pekso. Sampeyan ora bisa mbatalake persetujuan mung ing sisih sampeyan. Sampeyan bisa dituntut dening polisi. Biaya bisa ngrusak prospek kerja sampeyan ing mangsa ngarep. Pikiraken kanthi ati-ati babagan kelakuanmu. Takon dhewe carane sampeyan pengin wong liya tumindak marang sampeyan ing kahanan sing padha.

"Rasane apik banget - stimulasi banget"

Sampeyan bener. Kanggo umume kita orgasme nawakake jeblugan paling gedhe saka neurokimia kesenengan ing otak saka ganjaran alami. Ganjaran gawean kaya obat-obatan lan alkohol bisa ngasilake luwih akeh. Nanging bisa uga kanggo entuk 'kakehan' kesenengan apa wae. Kakehan stimulasi bisa desensitise otak ninggalake sampeyan idaman kanggo liyane. Kesenengan saben dina bisa katon mboseni yen dibandhingake. Programming utawa kahanan otak pengin lan pungkasanipun perlu kesenengan saka rangsangan supernormal kaya hardcore saru internet bisa kasil kurang kepuasan saka nyata jinis karo partner lan malah kurang kepinginan kanggo nyata jinis dhewe. Bisa uga nyebabake disfungsi seksual kayata masalah ereksi utawa masalah klimaks karo pasangan. Sing ora nyenengake kanggo sapa wae. Nonton iki populer video kanggo mangerteni sing luwih lengkap.

"Yen aku isih enom banget kanggo jinis, iki minangka pengganti sing apik."

Ora ing long term yen ndadékaké kanggo owah-owahan otak sing mungkasi sampeyan kepingin jinis karo wong nyata utawa saka nemu kesenengan karo wong-wong mau nalika pungkasanipun nindakaken. Porno saiki dudu pengganti seks sing ora mbebayani ing umur apa wae. Mungkin majalah lan film erotis dioperasikake kanthi cara kaya ngono ing jaman kepungkur, nanging streaming pornografi hardcore saiki beda. Bisa ngatasi lan mbentuk otak nalika isih diwasa.

paling masalah kesehatan mental wiwit berkembang ing umur 14. Dina iki, otak sampeyan lagi dibentuk dening media sing kuat banget sing dimanipulasi wong liya kanggo entuk bathi. Potensi cilaka kanggo konsumen ora digatekake kanthi cukup.

Iku apik kanggo sinau carane nyambungake karo wong liya ing urip nyata lan fokus ing karya sekolah tinimbang nyoba dadi atlit seksual sadurunge wektu sampeyan. Wong-wong sing metu saka porno asring nglaporake manawa kesehatan mental saya mundhak kanthi kemampuan kanggo narik mitra potensial.

"Porno ngidini aku njelajah seksualitasku."

mbok menawa. Nanging pornografi uga 'mbentuk' rasa seksual sawetara pangguna. Luwih akeh sampeyan njelajah pornografi internet, luwih gedhe risiko mundhak menyang genre porno sing luwih ekstrem utawa aneh amarga otak sampeyan desensitises, yaiku dadi bosen karo tingkat stimulasi sing luwih awal. Dadi seksual karo materi anyar ora ateges nemtokake 'sapa sampeyan' sacara seksual. Akeh wong sing wis mandheg nglaporake yen dheweke wis ngembangake jimat lan rasa sing aneh. Iki asring ilang liwat wektu sawise padha mandheg nggunakake. Otak bisa owah.

Ora sengaja, masturbasi tanpa porno minangka aspek normal pangembangan remaja. Iki minangka porno sing paling anyar ing jaman saiki kanthi potensi eskalasi sing nggawe risiko paling serius. Situs porno nggunakake algoritma kanggo menehi saran materi sing dikarepake sampeyan bakal terus maju.

"Saru etika ora apa-apa."

Apa sejatine? Sing diarani "porno etis" iku mung kategori pornografi liyane. Iku isih bagean saka industri, kang model bisnis iku kabeh babagan nggawe dhuwit. Pamer bayaran lan kahanan sing luwih apik kanggo aktor saru nanging ora mbukak potensial gawe piala kanggo pangguna. Porn etika nduweni tema sing padha, akeh sing agresif. Uga, porno etika asring mbutuhake dhuwit. Carane akeh cah enom sing kamungkinan kanggo mbayar kanggo porno sing? Ing kasus apa wae, malah pangguna sing miwiti nganggo porno etika bisa uga kepengin banget karo materi sing tambah edgy amarga dadi desensitised liwat wektu lan nggoleki genre sing luwih biasa, kurang "etika". Dibandhingake karo porno biasa, ana sawetara jinis porno etis sing kasedhiya.

"Iku mbantu aku nggarap PR." 

Ora dadi. Research nuduhake yen "tambah panggunaan pornografi Internet nyuda kinerja akademik bocah lanang 6 wulan sabanjure." Wong ngremehake sepira porno sing digunakake online kaya game, media sosial, gambling utawa blanja. Resiko yaiku produk kasebut 'dirancang khusus' supaya pangguna ngeklik. Nyatane, Organisasi Kesehatan Dunia kanthi resmi ngakoni prilaku gawe ketagihan lan panggunaan porno kompulsif minangka kelainan, yaiku, minangka masalah kesehatan masyarakat. Sinau kanggo ngontrol diri bakal luwih apik. Temokake suguhan sing luwih sehat utawa pilih seneng-seneng tanpa porno.

"Iku nyuda kuatir lan depresiku."

Panggunaan porno online bisa nyuda tension ing wektu sing cendhak, nanging suwe-suwe ana gandhengane karo tambah gangguan kesehatan mental ing akeh pangguna. Bocah-bocah lan wong enom sing paling rentan kanggo gangguan kesehatan mental amarga tahap perkembangan otak. Remaja kudu ati-ati banget babagan apa sing dikonsumsi, amarga otak nguatake sambungan saraf sing ana gandhengane karo kegiatan sing ditindakake.. Apa sing dikonsumsi saiki bisa nyalurake gairah masa depan.

"Iku mbantu aku turu."

Sanajan ana kaluwihan jangka pendek, nggunakake telpon pinter ing amben nggawe luwih angel turu sanajan sampeyan duwe layar khusus kanggo nyuda efek cahya biru. Kurang turu bisa nyebabake kesehatan mental sing ora apik lan bisa ngganggu kemampuan sampeyan sinau ing sekolah lan lulus ujian. Uga bisa ngalangi wutah fisik lan perkembangan otak, uga kemampuan kanggo pulih saka penyakit. Suwe-suwe bisa nyebabake depresi.

Nggunakake konsumsi porno minangka bantuan turu bisa backfire liwat wektu yen sampeyan dadi gumantung marang. Apa liyane sing bisa mbantu sampeyan turu? Meditasi? Mulur? Sinau kanggo narik energi seksual munggah utomo lan nyebar ing saindhenging awak?

Apa sampeyan bisa ninggalake telpon ing njaba kamar turu ing wayah wengi? Aku pengin sing paling apik kanggo sampeyan. Apa kita bisa nggarap iki bebarengan?

Apa Aplikasi bisa bantuan?

  1. Aplikasi anyar diarani Direndhem minangka aplikasi apik tenan sing bisa digunakake bocah kanggo nulungi dheweke yen seneng ngakses pornografi luwih asring tinimbang sing dikarepake. Ora larang lan sukses nganti saiki. Situs web iki uga duwe artikel migunani babagan pornografi tumrap pangguna.
  2. Ana akeh opsi piranti lunak lan dhukungan. Galeri Guardian ngabari wong tuwa yen gambar curiga katon ing piranti anake. Ngatasi risiko ing sexting.
  3. moment punika aplikasi gratis sing ngidini wong ngawasi panggunaan kanthi online, nyetel watesan lan nampa tekanan nalika nggayuh watesan kasebut. Pangguna cenderung nyepelekake panggunaan kanthi wates sing signifikan. Aplikasi iki padha nanging ora gratis. Iki mbantu wong urip maneh ing otak. Iku diarani Brainbuddy.
  4. Mangkene sawetara program liyane sing bisa migunani: Mata Kovenan; Kulit kayu; NetNanny; Mobicip; Kontrol Parental Qustodio; WebWatcher; Norton Family Premiere; OpenDNS Home VIP; PureSight Multi. Muncul program ing dhaptar iki ora dadi dukungan saka The Reward Foundation. Kita ora nampa keuntungan finansial saka penjualan aplikasi kasebut.

Podcast kanggo wong tuwa

Yen sampeyan seneng ngrungokake podcast, sampeyan bisa sinau dhewe ing kene. Ing Inggris amal disebut Ngajeni sing seeks kanggo bantuan tuwane menehi hasil karo Jeksa Agung bisa ngetokake eri ngandika bab pornografi wis dikembangaké seri tingkat pisanan saka podcast. CEO kita Mary Sharpe diwawancarai kanggo pisanan ing seri ing subyek "Otak ing construction" bab alam ngrugekke saka otak remaja kanggo pornografi internet saiki.

Panjenengan Brain on Porn cover
Panjenengan Brain on Porn

Buku paling apik ing pasar yaiku pejabat riset kehormatan pungkasan kita, Gary Wilson. Kita bakal ngucapake, nanging kedadeyan kasebut bener. Diarani "Panjenengan Brain on Porn: Pornografi Internet lan Ilmu Muncul Ketagihan”. Iki minangka pandhuane wong tuwa sing apik banget. Wenehake anak supaya diwaca amarga wis atusan crita dening wong enom liyane lan perjuangane porno. Akeh sing wiwit nonton porno ing umur enom, sawetara sing umure 5 utawa 6, asring sengaja nemokake.

Gary minangka guru ilmiah sing apik sing nerangake babagan ganjaran, utawa motivasi otak, sistem kanthi cara sing gampang diakses kanggo para ilmuwan. Buku kasebut minangka update babagan populer TEDx omongan saka 2012 sing wis luwih saka 14 yuta views.

Buku kasebut kasedhiya ing kertas, ing Kindle utawa minangka buku audio. Nyatane versi audio kasedhiya GRATIS ing Inggris kene, lan kanggo wong-wong ing AS, kene, tundhuk kahanan tartamtu. Dianyari ing Oktober 2018 kanggo njupuk akun pangenalan Organisasi Kesehatan Dunia kanggo kategori diagnostik anyar "Kelainan Prilaku Seksual Kuat“. Tarjamahan kasedhiya ing basa Walanda, Rusia, Arab, Jepang, Jerman lan Hungaria nganti saiki, karo wong liya sing duwe pipa.

Nglindhungi Anak Saka Pornografi Internet

Dr John Foubert, peneliti ahli babagan cilaka pornografi, wis ngrilis buku anyar sing tujuane menehi pitunjuk kanggo wong tuwa lan pengasuh babagan cara nglindhungi anak saka pornografi internet. Sampeyan bisa tuku saka kene.

krisis bocah lanang Farrell
Krisis Bocah

Iki bocah anyar ing blok lan minangka buku sing apik banget. Iki fokus ing maskulinitas positif, nyengkuyung wong tuwa kalorone supaya bisa melu, supaya bisa menehi wates lanang, tanpa disalahake utawa isin. Ing bagean ringkes babagan pornografi, para penulis ngrujuk menyang yourbrainonporn.com kaping lima supaya sampeyan ngerti yen wis nindakake riset kanthi apik lan dadi sumber informasi sing dipercaya. Krisis Bocah nyedhiyakake dhukungan lan saran praktis kanggo wong tuwa modern.

Man, Diganggu, Zimbardo
Wong, Nganggu

Psikolog sosial terkenal Profesor Philip Zimbardo lan Nikita Coulombe ngasilake buku sing diarani apik banget Wong Nganggu babagan kenapa para pemudha saiki berjuang lan apa sing bisa ditindakake. Ngembangake lan nganyari pembaruan TED sing populer ing Zimbardo "Demise of Guys". Adhedhasar panliten sing kuat, nemtokake sebabe para pria apike kanthi akademik lan gagal sosial lan seksual karo wanita. Iki minangka pandhuane wong tuwa sing penting amarga pentinge panutan pria lan apa sing dibutuhake para pria nom-noman nalika bapake ora ana ing sekitar kanggo nulungi para pangembang lanang kanthi cara sing sehat.

reset-your-childs-brain
Reset Otak Bocah

Psikiatri anak Dr Victoria Dunckley buku "Atur ulang Otak Anak"Lan dheweke gratis blog nerangake efek kakehan wektu layar ing otak bocah. Penting, dheweke menehi rencana apa sing bisa ditindakake wong tuwa kanggo mbantu bocah kasebut supaya bisa mlaku maneh. Iki minangka pandhuan saka wong tuwa sing duwe instruksi langkah demi langkah.

Dr Dunckley ora ngisolasi panggunaan porno nanging fokus ing panggunaan internet umume. Dheweke ujar manawa udakara 80% bocah sing dideleng ora duwe kelainan kesehatan mental sing wis didiagnosis lan diobati, kayata ADHD, kelainan bipolar, depresi, kuatir lan liya-liyane, nanging duwe sindrom layar elektronik sing diarani. ' Sindrom iki nirokake gejala-gejala kelainan kesehatan mental sing umum. Masalah kesehatan mental asring bisa ditambani / dikurangi kanthi nyopot gadget elektronik sajrone udakara 3 minggu ing umume kasus, sawetara bocah butuh luwih suwe sadurunge bisa nggunakake maneh nanging ing level sing luwih winates.

Bukune uga nerangake babagan carane wong tuwa bisa nindakake iki kanthi pandhuan wong tuwa langkah kanthi kolaborasi karo sekolah bocah kasebut supaya kerja sama paling apik ing rong bidang.

Dheweke bakal Oke

Iki minangka buku sing migunani dening Colette Smart, sawijining ibu, mantan guru lan psikolog sing diarani "Bakal Oke“. Buku kasebut nduweni 15 conto obrolan sing bisa ditindakake karo bocah-bocah. Situs web kasebut uga duwe sawetara wawancara TV sing migunani karo penulis uga nuduhake sawetara ide penting.

Gangguan Spektrum Autisme ing Sistem Peradilan Pidana

Buku paling anyar babagan autisme lan nyinggung, komoditas sing arang banget, yaiku dening Dr Clare Allely. Iku diarani Gangguan Spektrum Autisme ing Sistem Peradilan Pidana diterbitake ing 2022. Iki minangka buku sing apik banget lan ngisi celah ing pasar babagan pelanggaran lan autisme. Ana bagean babagan nyinggung seksual online khusus. Buku kasebut nerangake apa autisme, yaiku kondisi perkembangan saraf, dudu gangguan kesehatan mental. Iki minangka 'kudu' kanggo saben wong sing melu ing kaadilan pidana lan kanggo wong tuwa sing duwe anak utawa curiga yen anake autis.

Buku Kanggo Anak Muda

"Good Pictures, Bad Pictures" dening Kristen Jensen buku apik fokus ing otak anak. Umur 7-12

"Kothak Pandora mbukak. Saiki apa aku? " Gail Poyner minangka psikolog lan nyedhiyakake informasi otak sing migunani lan latihan gampang kanggo mbiyantu bocah-bocah mikir liwat pilihan.

Hamish lan Rahasia Bayangan. Iki minangka buku thriller dening Liz Walker kanggo bocah umur 8-12 taun.

Gambar apik, Gambar ala Jr. kanggo umur 3-6.

Ora kanggo Kids. Nglindhungi Kids. Liz Walker wis nulis buku prasaja kanggo bocah enom banget kanthi grafis warni.

Situs web sing migunani

  1. Sinau babagan kesehatan, sah, pendidikan lan hubungan pengaruh porno digunakake ing Yayasan Ganjaran situs web bebarengan karo saran ing Quitting.
  2. Waca carane Program Reframed Ibu Tua mbantu wong tuwa ngomong karo bocah-bocah babagan porno. Mantan profesor sosiologi Dr Gail Dines, lan tim dheweke wis ngembangake toolkit gratis sing bakal mbantu wong tuwa ngunggahake bocah sing tahan saru. Carane duwe obrolan: ndeleng ing Program Reframed Ibu Tua. 
  3. The Direndhem situs web nduweni akeh tips lan gagasan babagan efek pornografi. Ngerti carane tantangan bisa kanggo olahraga kontrol dhewe. Video lucu dening psikolog top.
  4. Nyegah panggunaan tumindak seksual sing mbebayani toolkit saka Yayasan Lucy Faithfull.
  5. Apik gratis saran saka amal anti-anak penyalah gunaan Stop It Now! Nuwun
  6. Perang Obat Anyar Cara ngomong karo bocah-bocah babagan porno. 
  7. Punika ingkang anyar ingkang penting laporan saka Internet Matters ing internet safety lan piracy digital karo tips babagan cara njaga anak sampeyan aman nalika njelajah jaring.
  8. Saran saka NSPCC babagan porno online. Bocah-bocah umur enem taun lagi ngakses pornografi hardcore. Punika a laporan dianyari ing 2017 disebut "Aku ora ngerti iku normal kanggo nonton ... ujian kualitatif lan kuantitatif saka impact saka pornografi online ing nilai-nilai, sikap, kapercayan, lan prilaku anak lan nom."

Video kanggo mbantu nglindhungi para mudha

Escaping sworo saru

Menit 2 iki, padhang animasi menehi ringkesan cepet lan ndhukung kabutuhan urgent kanggo implementasine saka aturan verifikasi umur kanggo nglindhungi anak. Sampeyan uga bisa nuduhake menyang anak amarga ora ngemot pornografi. Iku kasedhiya ing Spanyol lan Portugis Brasil.

Menit 5 iki video minangka kutipan saka dokumenter saka Selandia Anyar. Ing njero neurosurgeon nerangake apa kecanduan porn ing otak lan nuduhake kepiye kecanduan kokain.

Ing pirembagan TEDx iki,Jinis, Bokep, lan Pria", Profesor Warren Binford, sing ngomong minangka ibu lan guru sing prihatin, menehi gambaran umum babagan pornografi ing bocah-bocah. Pidato TEDx iki dening Profesor Gail Dines “Tuwuh ing budaya porno”(13 menit) nerangake kanthi jelas babagan video musik, situs porno lan media sosial mbentuk seksualitas anak-anak kita saiki.

Mangkene ceramah TEDx sing lucu (16 menit) sing diarani “Carane Porn Skews Seksual Pangarepan”Dening ibu Amerika lan pendhidhik jinis Cindy Pierce.  Pandhuane wong tuwane ujar manawa ngobrol terus karo bocah-bocah babagan pornografi perlu lan apa sing dadi minatane. Deleng ing ngisor iki kanggo golek sumber liyane babagan pacelathon kasebut.

Kontrol mandiri kanggo para remaja minangka tantangan. Iki minangka pidato TEDx sing apik banget dening ekonom ekonom prilaku Amerika Dan Ariely Panas Wayahe: Pengaruh Arousal Seksual kanggo Nggawe Keputusan Seksual.

Deleng video anyar sing populer "Digedhekake ing Porno“. Iku dawane 36 menit.

Otak Remaja Plastik sing Apik

otak remaja plastik sing apik

Remaja diwiwiti watara umur 10-12 lan tahan nganti pertengahan rong puluhan. Sajrone periode kritis perkembangan otak iki, bocah-bocah ngalami periode sinau sing cepet. Apa wae sing paling difokusake bakal dadi dalan sing kuwat nalika wektu pangembangan iki saya suda. Nanging wiwit umur pubertas, bocah-bocah mulai penasaran babagan jinis lan pengin sinau babagan seks. Kenging punapa? Amarga prioritas nomer siji alam yaiku reproduksi seksual, nularake gen. Lan kita wis diprogram kanggo fokus ing, siap utawa ora, lan sanajan kita ora pengin. Internet minangka papan pisanan bocah-bocah wiwit golek jawaban babagan carane nindakake. Sing ditemokake yaiku pornografi hardcore sing ora ana watesan lan sumelang amarga nambah jumlah, akeh efek samping sing ora dikarepke.

Akses menyang gratis, streaming, pornografi hardcore minangka salah sawijining eksperimen sosial paling gedhe lan ora diatur sing tau diluncurake ing sejarah. Iki nambahake macem-macem prilaku beboyo anyar menyang otak sing wis golek risiko. Waca video singkat iki kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan sing apik banget plastik remaja otak dening neuroscientist lan psikiater anak. Punika liyane ing otak remaja kanthi saran kanggo wong tuwa saka ahli neuroskenal.

Bocah-bocah lanang luwih seneng nggunakake situs porno tinimbang bocah-bocah wadon, lan bocah-bocah wadon luwih seneng situs media sosial lan luwih seneng karo crita erotis, kayata 50 Shades of Grey. Iki minangka risiko kapisah kanggo bocah-bocah wadon. Contone, kita krungu babagan bocah wadon umur 9 taun sing ndownload lan maca porno narasi ing Kindle dheweke. Iki sanajan ibune nginstal watesan lan kontrol ing kabeh piranti liyane sing bisa diakses, nanging ora ing Kindle.

Akeh remaja ujar manawa pengin wong tuwane bakal luwih giat ngrembug babagan pornografi. Yen dheweke ora bisa njaluk tulung marang sampeyan, dheweke bakal menyang endi?

Sing ditonton para remaja

Situs web sing paling populer pornhub promosi video prodhuksi kuatir kayata porno, sanjungan, nyiksa, rogol lan gangbang. Incest minangka salah sawijining genre sing paling cepet miturut pornhublapurane dhewe. Umume bebas lan gampang diakses. Ing taun 2019, dheweke ngunggah porno 169 taun ing 6 yuta video kapisah. Ana 7 yuta sesi saben dina ing Inggris. 20-30% pangguna kalebu bocah sanajan pornografi hardcore digawe minangka hiburan diwasa. Otak bocah ora bisa ngatasi materi seksual kekuwatan kaya industri tanpa gawe piala sing nyebabake kesehatan lan sesambetan. Pornhub nganggep pandemi kasebut minangka kesempatan sing cocog kanggo pangguna liyane lan nawakake akses gratis menyang situs premium (biasane mbayar) ing kabeh negara.

Riset saka Klasifikasi Film Inggris

Miturut iki riset wiwit 2019, bocah-bocah umur 7 lan 8 kesandhung pornografi inti. Ana 2,344 wong tuwa lan nom-noman sing melu ing panliten iki.

  • Umume bocah enom sing pertama nonton pornografi ora disengaja, kanthi luwih saka 60% bocah 11-13 sing wis ndeleng pornografi ujar manawa nonton pornografi ora disengaja.
  • Bocah-bocah nggambarake perasaan "kasar" lan "bingung", utamane sing wis ndeleng pornografi nalika umur 10 taun.  
  • Luwih saka setengah (51%) bocah umur 11 nganti 13 taun nglaporake manawa dheweke wis ndeleng pornografi ing sawetara wektu, mundhak dadi 66% umure 14-15 taun. 
  • 83% wong tuwa setuju yen kontrol verifikasi umur kudu ditrapake kanggo pornografi online 

Laporan kasebut uga nuduhake ana bedane antarane pandangan wong tuwa lan apa sing sejatine dialami bocah. Telung perempat (75%) wong tuwa rumangsa yen anake ora bakal ndeleng pornografi online. Nanging anak-anake, luwih saka setengah (53%) ujar manawa dheweke pancen wis weruh. 

David Austin, Kepala Eksekutif BBFC, ngandika: "Pornografi saiki mung siji klik kanggo bocah-bocah kabeh umur ing Inggris, lan riset iki ndhukung akeh bukti sing mengaruhi cara wong enom ngerti sesambetan sehat, jinis, gambar awak lan idin. Panliten kasebut uga nuduhake manawa bocah cilik - ing sawetara kasus umur pitung utawa wolung taun - pisanan ndeleng pornografi online, biasane ora sengaja. Waca paling anyar saka Papan Klasifikasi Film Inggris fakta sheet babagan pornografi online lan verifikasi umur.

Dokumenter dening Wong Tuwane kanggo Wong Tuwane babagan Pengaruh Bokep Kanggo Bocah

Kita ora nampa dhuwit kanggo rekomendasi iki, nanging iki minangka video sing apik minangka pandhuan wong tuwa. Sampeyan bisa nonton trailer gratis ing Vimeo. Iki minangka dokumenter sing digawe dening wong tuwa, sing dadi pembuat film, kanggo wong tuwa. Iki minangka ringkesan paling apik babagan masalah sing wis kita deleng lan duwe conto sing apik babagan carane ngobrol sing angel karo bocah-bocah. Deleng video dhasar mung regane £4.99.

Porno, predator & cara njaga keamanan
Situs web pemulihan kanggo pangguna enom

Sebagean gedhe situs web free recovery utama kayata yourbrainonporn.com; RebootNation.org; PornHelpNoFap.com; Go for Greatness, Ketagihan kanggo Porno Internet lan Remojo.com sekuler nanging uga duwe pangguna agama. Migunakake minangka pandhuan wong tuwa kanggo ngerti apa sing dialami wong sing wis pulih lan saiki lagi diatasi.

Sumber daya iman

Ana sumber-sumber apik sing uga ana kanggo komunitas-komunitas sing bisa dipercaya kayata  Integritas Dibalèkaké kanggo Katolik, kanggo umume Kristen Proyek Bebener Nak (UK) Carane Gawe Porno (US), lan MuslimMatters tumrap akidah Islam. Hubungi kita yen ana proyek basis iman liyane sing bisa kita signpost.

Pandhuan wong tuwa kudu nyakup masalah hukum sing bisa ditindakake bocah lan wong tuwa amarga nggunakake pornografi sing kasar. Penggunaan pornografi internet kanthi rutin dening bocah-bocah mbentuk otak bocah, cithakan gairah seksual. Iki pengaruhe gedhe ing sexting lan cyberbullying. Keprigelan kanggo wong tuwa yaiku implikasi hukum sing potensial kanggo bocah sing ngalami pornografi bermasalah sing nyebabake tumindak seksual sing mbebayani tumrap wong liya. Iki Kaca saka Grup Ahli sing ditunjuk dening Pamrentah Skotlandia dadi prilaku seksual sing mbebayani ing antarane bocah-bocah menehi conto tumindak kaya ngono. Deleng kene uga kanggo Sexting ing Skotlandia. Dhaptar ing Inggris, Wales lan Irlandia Lor. Undhang-undhang kasebut beda-beda ing sawetara babagan ing yurisdiksi hukum sing beda-beda. Contone ngakses pornografi kartun Jepang (Manga) ilegal ing Inggris lan Wales nanging ora ing Skotlandia.

Toolkit Yayasan Lucy Faithfull

Deleng pencegahan tumindak seksual mbebayani tumrap amal planggaran anti-bocah, Lucy Faithfull Foundation toolkit ditujukan kanggo wong tuwa, pengasuh, anggota kulawarga lan profesional. Yayasan Ganjaran kasebut diarani sumber pitulung.

Ing Inggris, polisi dijaluk undang-undang kanggo nyathet kedadeyan insiden sexting ing sistem Sejarah Kriminal Polisi. Yen anak sampeyan kejiret karo gambar sing ora sopan lan wis meksa njupuk utawa menehi gambar menyang wong liya, dheweke bisa uga dituntut polisi. Amarga pelanggaran seksual dianggep serius karo polisi, pelanggaran sexting kasebut, sing kacathet ing sistem riwayat pidana polisi, bakal diwarisake menyang calon pengusaha nalika mriksa luwih apik dijaluk kerja karo wong sing rentan. Iki kalebu kerja sukarela.

Sexting bisa uga katon minangka jinis dolanan sing ora mbebayani, nanging yen agresif utawa paksaan lan akeh sing nyebabake, pengaruhe bisa uga nyebabake pengaruh jangka panjang sing serius kanggo prospek karir anak sampeyan. Model pornografi reguler nggawe pola kerja paksa sing dipercaya para bocah enom supaya bisa ditiru.

Polisi Kent wis ngomong babagan ngisi daya wong tuwa minangka sing duwe kontrak telpon kanggo ngirim pesen ilegal saka anak.

Kelainan Spektrum Autisme

Yen sampeyan duwe anak sing wis ditaksir ana ing spektrum autisme, sampeyan kudu ngerti yen anak sampeyan duwe risiko sing luwih dhuwur kanggo kecanthol ing pornografi tinimbang bocah neurotipikal. Yen sampeyan curiga yen anak sampeyan ana ing spektrum, luwih becik duwe dheweke dinilei yen bisa. Wong nom-noman sing duwe ASD utamane kanthi sindrom Asperger sing fungsi utamane rentan. Autisme paling ora mengaruhi 1-2% wong saka populasi umume, prevalensi sejatine durung dingerteni, nanging luwih saka 30% bocah sing nglanggar pelecehan jinis bocah ana ing spektrum utawa kangelan sinau. Mangkene a kertas anyar bab pengalaman siji nom-noman. Hubungi kita kanggo ngakses kertas yen dibutuhake.

Kelainan spektrum autisme minangka kondisi neurologis sing ana wiwit lair. Iku dudu gangguan kesehatan mental. Nalika iku kondhisi sing luwih umum ing antarane wong lanang, 5: 1, wanita uga bisa ngalami. A Artikel anyar babagan autisme lan wektu layar minangka peringatan kanggo wong tuwa. Kanggo informasi luwih lengkap maca blog iki ing porno lan autis; crita ibu; lan autisme: nyata utawa palsu?, utawa delengen presentation ing saluran YouTube kita. Waca buku anyar iki apik banget ing Gangguan Spektrum Autisme ing Sistem Peradilan Pidana. Iku kudu kanggo wong tuwa lan guru yen dheweke curiga yen bocah bisa uga autis utawa wis ditaksir kaya ngono.

Intervensi Pemerintah

Iki minangka masalah gedhe banget kanggo wong tuwa sing kudu dirampungake dhewe sanajan karo pitulung sekolah. Pamrentah Inggris duwe kewajiban nglindhungi wong sing paling rentan ing masarakat. Tujuan undang-undang verifikasi umur asli (Bagean 3 Undhang-undhang Ekonomi Digital, 2017) yaiku supaya perusahaan pornografi komersial nginstal perangkat lunak verifikasi umur sing luwih efektif kanggo matesi akses saka bocah-bocah umur 18 taun menyang situs web pornografi komersial. Undhang-undhang iki ora ditrapake, kaya sing diramal, sadurunge pemilihan umum ing taun 2019.

Pamrentah njanjeni peraturan anyar sing bakal kalebu situs media sosial uga situs web pornografi komersial miturut sing anyar Bill Keamanan Online 2021. Punika an blog sing apik banget dening ahli ing safety anak kanthi online sing nyedhiyakake proposal saiki, utamane kekurangane. Kangge, wong tuwa lan pengasuh kudu nindakake apa sing bisa ditindakake, kerja sama karo sekolah, kanggo nuntun anake supaya bisa nggunakake internet kanthi aman. Pandhuan kanggo pornografi internet wong tuwa iki minangka ringkesan babagan sawetara bahan paling apik sing kasedhiya kanggo mbantu sampeyan. Ajak sekolah bocah sampeyan nggunakake rencana pelajaran gratis ing sexting lan pornografi internet uga.

Kita pengin supaya bocah-bocah tuwuh sesambetan intim sing seneng, tresna, lan aman. Watch iki video nengsemake, "Apa katresnan?" kanggo ngelingake kita babagan praktik kasebut.

Dhukungan luwih saka Yayasan Ganjaran

Hubungi kita yen ana area sing pengin kita tutupi ing subyek iki. Kita bakal ngembangake materi liyane ing situs web kita ing sasi sing bakal teka. Mlebu menyang Newsletter Rangkuman e-newsletter (nang sikil halaman) lan tututi kita ing Twitter (@brain_love_sex) kanggo perkembangan paling anyar.

Dianyari pungkasan tanggal 6 Juni 2022

Print Friendly, PDF & Email

Nuduhake artikel iki