ora ana gunane

Mental Efek Porn

Ing ngisor iki ana rong kutipan sing migunani kanggo nimbang nalika nggambarake porno:

"Saka kabeh kegiyatan ing internet, porno duwe kemungkinan paling gedhe dadi kecanduan,ujare ahli ilmu saraf Walanda Meerkerk dkk. 2006

”Urip sampeyan bakal owah nalika ngerti babagan otak. Sampeyan bakal ngilangi rasa bersalah saka persamaan kasebut nalika sampeyan ngerti manawa ana dhasar biologis kanggo masalah emosi tartamtu, "ujare psikiater Dr John Ratey, (P6 Pambuka buku" Spark! ").

Sadurunge luwih rinci babagan cara nggunakake porno liwat wektu bisa mengaruhi kesehatan mental, ayo elinga kenapa penting nantang. Nyandhet tuwuhing katresnan. Deleng kaca iki ing Apa tresna?

Sinau babagan efek porno ing otak minangka faktor paling penting sing mbantu wong ngatasi macem-macem efek mental lan fisik negatif saka porno sing akeh banget. Nganti saiki, isih ana Studi 85 sing nggandhengake kesehatan mental lan emosi sing kurang apik kanggo nggunakake porno. Efek kasebut kalebu saka kabut otak lan kuatir sosial nganti depresi, gambar awak negatif lan flashback. Kelainan mangan, saiki saya tambah akeh, luwih akeh matine tinimbang penyakit mental liyane. Porno duwe pengaruh gedhe marang pemahaman ideal babagan citra awak.

Malah telung jam porno sajrone seminggu bisa nyebabake ketara abang ing prakara abu-abu ing area utama otak. Yen ana sambungan otak, tegese prilaku lan swasana ati. Bingeing rutin ing porno internet hardcore bisa nyebabake sawetara pangguna ngalami masalah kesehatan mental, panggunaan kompulsif, uga kecanduan. Iki ngganggu nyata babagan urip lan target urip saben dinane. Pangguna asring ngomong babagan rasa 'numb' karo kesenengan saben dina.

Deleng video 5 menit iki ing endi a neurosurgeon nerangake owah-owahan otak. Mangkene a link kanggo panelitian utama lan panelitian babagan kesehatan mental lan emosi sing mlarat, lan asil kognitif (mikir) sing kurang apik. Asil kasebut mengaruhi kemampuan pangguna kanggo entuk prestasi sing apik ing sekolah, kuliah utawa kerja. Deleng GRATIS kita rencana pelajaran supaya sekolah bisa mbantu siswa waspada babagan efek kesehatan mental porno kanggo kesejahteraan lan kemampuan kanggo entuk sekolah.

Trauma sing Ndasari

Sanajan senenge porn liwat wektu, bisa uga nyebabake masalah kesehatan mental, nanging sawetara wong ngalami trauma sajrone urip lan nggunakake porno kanggo nyenengake dhewe. Ing kasus kasebut, masarakat butuh pitulung supaya bisa berhubungan maneh karo awak supaya bisa mbantu ngatur kedadeyan traumatik sing tetep ora bisa mlebu ing mekanisme coping sing ora cocog. Kita nyaranake buku iki dening klinis lan psikiater riset Profesor Bessel van der Kolk, "Awak njaga Skor”Adhedhasar ing USA. Ana sawetara video sing apik ing YouTube sing ngomong babagan macem-macem jinis trauma lan macem-macem (otak limbik) terapi sing efektif. Ing siji iki nyaranake kekuwatan kanggo Yoga minangka salah sawijining terapi. Ing cendhak iki, dheweke ngomong babagan kasepen lan kelainan stres traumatik. Ing kene dheweke ngomong babagan trauma lan lampiran. Iki cocog karo trauma sing dirasakake akeh wong minangka asil saka pandemi, COVID19. Kebak karo saran sing wicaksana.

Dhaptar ing ngisor iki nyatakake efek utama sing diamati dening profesional kesehatan lan kanthi nggunakake pulih pangguna ing situs web pemulihan kaya NoFap lan Urip maneh. Akeh gejala ora digatekake nganti pangguna mundur sawetara minggu.

Ringkesan Resiko porno

Kebiasaan pornografi duwe potensi nyebabake masalah ing ngisor iki:

Pemisahan sosial
  • mundur saka kegiatan sosial
  • ngembangake urip rahasia
  • ngapusi lan ngapusi wong liya
  • dadi dhiri dhewe
  • milih porno tinimbang wong
Kelainan Mood
  • rumangsa gampang marakake
  • krasa murka lan depresi
  • ngalami bandhulan swasana
  • kuatir lan wedi wedi
  • koyo ora kuwatir ana hubungane karo porno
Penunjuk seksual ing wong liya
  • ngrawat wong minangka obyek seks
  • ngadili wong utamane babagan aspek awak
  • ngalami bandhulan swasana
  • ora ngajeni kabutuhan wong liya kanggo privasi lan safety
  • dadi ora sensitif babagan tumindak sing mbebayani
Melu ing prilaku sing berisiko lan mbebayani
  • ngakses porno ing pakaryan utawa sekolah
  • ngakses imajin nyiksa bocah
  • melu kegiatan seksual sing hina, kasar, kasar, utawa pidana
  • ngasilake, nyebarake utawa adol porno
  • melu ing jinis aman lan mbebayani jinis
Mitra intim sing ora seneng
  • hubungan dirusak dening ora setya lan ngapusi babagan panggunaan porno
  • mitra ndeleng porne minangka kafir yaiku "mbeling"
  • partner saya tambah akeh duka
  • hubungan saya rusak amarga ora percaya lan menghormati
  • mitra prihatin babagan kesejahteraan anak
  • partner rumangsa ora pantes lan ngancam porno
  • kekalahan emosional lan rasa seneng seksual bebarengan
Masalah seksual
  • kelangan kapentingan ing jinis karo partner nyata
  • kangelan dadi aroused lan / utawa entuk orgasme tanpa porno
  • pikirane, bayangan, lan gambar porno nalika jinis
  • dadi nuntut jinis lan utawa kasar ing jinis
  • kangelan sesambungan katresnan lan ngrawat jinis
  • rumangsa ora kepenak lan kepenak
  • tambah kapentingan ing bebaya, ngina, nyiksa, lan / utawa jinis ilegal
  • rasa ora seneng karo jinis
  • disfungsi seksual - kasedhiyan orgasme, ejakulasi sing dilapisi, disfungsi ereksi
Ati nesu
  • koyo sambungan saka nilai, kapercayan lan tujuan wong
  • kelangan integritas pribadi
  • rusak ajining dhiri
  • koyo ngengkel terus lan isin
  • koyo ngontrol porno
Nglirwakake area penting ing urip
  • kesehatan pribadi (nyuda turu, lemes, lan kasarasan diri)
  • urip kulawarga (nglirwakake mitra, bocah, pets lan tanggung jawab omah)
  • pakaryan lan sekolah ngupayakake (fokus fokus, produktivitas, lan kemajuan)
  • keuangan (mbuwang sumber porno sing kurang)
  • spiritualitas (asing saka iman lan praktik spiritual)
Kecanduan kanggo porn
  • mengidam porn sarat lan terus-terusan
  • kangelan ngontrol pikirane, utawa cahya kanggo nggunakake porno
  • kasekengan mandheg nggunakake porno sanajan ana akibat negatif
  • gagal bola-bali mungkasi nggunakake porno
  • mbutuhake konten sing luwih ekstrem utawa eksposur porno supaya bisa ditrapake (gejala habituasi)
  • ngalami rasa ora nyaman lan rasa gampang jengkel nalika disuda porno (penarikan gejala)

Dhaptar ing ndhuwur dicocogake saka buku "Traps Porno”Dening Wendy Malz. Deleng ing ngisor iki kanggo ndhukung riset.

"Panas Wayahe" lan Kadurjanan Seks

Ing riset sing nyenengake iki,Panas Wayahe: Pengaruh Arousal Seksual kanggo Nggawe Keputusan", Asil nuduhake yen" daya tarik kegiyatan nuduhake tumindak rangsangan seksual minangka panguat saka jinis "ing wong enom…

"Implikasi sekunder saka panemuan kita yaiku wong-wong kayane mung duwe wawasan winates babagan pengaruh rangsangan seksual tumrap pertimbangan lan prilaku dhewe. Kurang apresiasi kaya ngono bisa dadi penting kanggo njupuk keputusan individu lan sosial.

"… Cara ngontrol diri sing paling efektif bisa uga dudu kekarepan (sing wis kabukten efektifitas winates), nanging luwih becik ngindhari kahanan sing bakal tuwuh rasa kendali lan ora bisa ngontrol. Gagal ngerteni pengaruh gairah seksual tumrap tumindak dhewe bisa uga nyebabake tumindak sing ora nyukupi kanggo ngindhari kahanan kaya ngono. Kajaba iku, yen wong sing kurang ngerteni kemungkinan nggawe jinis, bisa uga ora njupuk pancegahan kanggo matesi karusakan potensial saka kedadeyan kasebut. Taruna sing ngrangkul '' mung ujar ora, '', kayata, rumangsa ora prelu nggawa kondom ing tanggal, mula nambah kemungkinan meteng utawa nularake STD yen dheweke kepepet ing panase wayahe. ”

"Logika sing padha ditrapake interpersonal. Yen wong nganggep tumindak sing beda karo wong liya adhedhasar pengamatan nalika ora diramut kanthi seksual, lan ora bisa nggayuh pengaruh rangsangan seksual, mula bisa uga kaget amarga tumindake wong liya nalika dikepung. Pola sing kaya mangkene bisa menehi pengaruh perkosaan tanggal. Pancen, iki bisa nggawe kahanan sing ala yen wong sing paling ora seneng karo kencan kasebut umume ngalami perkosaan tanggal amarga ora nganggo alesan, dheweke pancen gagal ngerteni utawa prédhiksi prilaku wong liya (sing digugah) kasebut. "

"Intine, panliten saiki nuduhake yen gairah seksual nggawe wong kanthi cara sing jero. Iki ora bakal nggumunake umume wong sing duwe pengalaman pribadhi kanthi gairah seksual, nanging gedhene efek kasebut pancen apik banget. Ing level praktis, asil nuduhake yen usaha kanggo ningkatake jinis etika sing aman kudu fokus ing nyiyapake wong supaya bisa ngatasi '' panas wektu kasebut '' utawa supaya ora bisa nyebabake tumindak sing ngrusak awake dhewe. Usaha ngontrol awake dhewe sing kalebu mentah bakal kepenak (Baumeister & Vohs, 2003) bisa uga ora efektif ngadhepi owah-owahan kognitif lan motivasi sing dramatis amarga ana rangsangan. ”

Deleng omongan TEDx dening Dan Ariely ing Control poto.

Kecanduan - efek kanggo turu, kerja, sesambetan

Efek paling dhasar kanggo mirsani kakehan porno internet utawa dolanan yaiku carane pengaruh turu. Wong mungkasi 'kabel lan kesel' lan ora bisa musatake dina kerja sabanjure. Bingung terus-terusan lan nggoleki ganjaran dopamin sing kena, bisa nyebabake kabiasaan sing jero sing angel ditendhang. Bisa uga nyebabake sinau 'patologis' kanthi wujud kecanduan. Yaiku nalika pangguna terus golek zat utawa kegiyatan sanajan ana akibat negatif - kayata masalah ing papan kerja, omah, ing sesambetan lsp. Pangguna kompulsif ngalami perasaan negatif kayata depresi utawa rumangsa apes nalika dheweke kesasar banget. Iki nggawe dheweke bola-bali nyoba lan mulihake perasaan gairah. Kecanduan bisa diwiwiti nalika nyoba ngrampungake stres, nanging uga nyebabake pangguna aran stres banget. Iku siklus ganas.

Yen biologi internal kita ora seimbang, otak rasional kita nyoba menehi interpretasi apa sing ditrapake adhedhasar pengalaman kepungkur. Dopamin suda lan kurang saka neurochemical terkait liyane bisa nggawe raos ora nyenengake. Dheweke kalebu rasa bosen, keluwen, stres, kesel, kurang energi, nesu, ngrajut, depresi, kesepian lan kuatir. Kepiye kita 'napsirake' raos lan kemungkinan panyebab stres, mengaruhi tumindak kita. Ora nganti wong-wong sing metu porno dheweke ngerti yen pakulinan dheweke dadi penyebab negesi sing akeh banget.

Pangobatan dhewe

Kita asring ngupaya ngrasakake perasaan negatif karo awake dhewe kanthi bahan utawa tindak tanduk sing paling disenengi. Kita nindakake iki tanpa nyadari yen bisa uga overindulgence ing prilaku utawa bahan sing nyebabake perasaan rendah ing ngarep. Efek hangover yaiku rebound neurochemical. Ing Skotlandia, para omben sing nandhang sangsara ing gantungan esuk asring nggunakake ekspresi sing misuwur. Dheweke ngomong babagan njupuk "rambut asu sing dicokot sampeyan". Tegese padha duwe ngombe liyane. Sayangé kanggo sawetara wong, iki bisa nyebabake siklus ganas, depresi, bingeing, depresi lan liya-liyane.

Banget porno…

Efek nonton banget, porno stimulasi banget bisa nyebabake hangover lan gejala depresi. Bisa uga angel kanggo ndeleng cara ngonsumsi porno lan ngonsumsi efek otak sing padha, nanging ora ana. Otak nanggapi stimulasi, kimia utawa liya-liyane. Efek ora mandheg ing hangover Nanging. Konflik sing terus-terusan kanggo materi iki bisa ngasilake owah-owahan otak kanthi efek sing bisa kalebu ing ngisor iki:

Mitra Romantis

Panliten nuduhake yen nggunakake pornografi njujukake karo a Kurang komitmen marang partner romantis. Biasa karo kebaruan sing terus-terusan lan tingkat gairah sing disedhiyakake dening saru lan pikirane bisa uga ana wong sing 'luwih panas' ing video sabanjure, tegese otak dheweke ora bakal digugah dening mitra urip sejati. Iki bisa nyetop wong sing pengin nandur modal kanggo nggawe hubungan nyata. Iki nyebabake kasusahan kanggo meh kabeh wong: pria amarga dheweke ora entuk manfaat saka anget lan interaksi sing ditindakake hubungan nyata; lan wanita, amarga ora ana bahan paningkatan kosmetik sing bisa narik kawigaten wong lanang sing otak wis dikondisi kudu anyar lan stimulasi level sing ora wajar. Kahanan kasebut ora bisa menang.

Ahli terapi uga ndeleng paningkatan gedhe kanggo wong golek bantuan kanggo kecanduan kanggo aplikasi pacaran. Janji palsu mesthi ana sing luwih apik karo klik utawa geser sabanjure, mungkasi wong fokus kanggo ngerti siji wong.

Fungsi sosial

Ing panaliten lanang umur-Universitas, kangelan karo fungsi sosial tambah nalika konsumsi pornografi wungu. Iki ditrapake kanggo masalah psikososial kayata depresi, kuatir, stres lan fungsi sosial sing kurang.

• A study of Korean men educated in 20s found pilihan kanggo nggunakake pornografi kanggo entuk lan njaga kasenengan seksual. Dheweke nemokake luwih menarik tinimbang nggawe hubungan karo pasangan.

Prestasi Akademik

Konsumsi pornografi dituduhake kanthi eksperimen ngurangi kemampuan individu kanggo nambani gratifikasi kanggo ganjaran mangsa sing luwih penting. Kanthi tembung liyane, nonton porno nggawe sampeyan kurang logis lan kurang bisa njupuk keputusan sing jelas kanggo kapentingan sampeyan dhewe kayata nindakake pagawean lan sinau dhisik tinimbang mung nglipur awakmu. Nyelehake hadiah kasebut sadurunge gaweyan.

• Ing panliten babagan bocah cilik taun 14, tingkat konsumsi pornografi internet sing luwih dhuwur nyebabake a resiko gumantung kinerja akademik, kanthi efek sing katon nem nem wulan sabanjure.

Luwih akeh porno sing ditonton wong…

Sing liyane porno sing ditonton wong, luwih cenderung digunakake nalika nggawe jinis. Bisa menehi wong kepinginan kanggo tumindak metu skrip saru karo partner, sengaja ndadekake gambar pornografi sajroning jinis kanggo njaga gairah. Iki uga ndadekake keprihatinan liwat kinerja seksual lan gambar awak dhewe. Luwih, panggunaan pornografi sing luwih dhuwur ana hubungane karo ngobati tingkah laku intim karo partner.

Kepinginan seksual Sithik

Ing panaliten siji, siswa ing mburi sekolah nglaporake hubungan sing kuat ing antarane konsumsi pornografi sing dhuwur lan kurang seksual kepinginan. Rata-rata konsumen ing grup iki nglapurake respon seksual sing ora normal.

• Studi 2008 Seksualitas ing France ketemu sing 20% wong 18-24 "ora ana kapentingan ing jinis utawa kegiatan seksual". Iki akeh banget ing kemungkinan karo stereotipe nasional Perancis.

• Ing Jepang ing 2010: sawijining pamaréntahan resmi survey ketemu sing 36% lanang umur 16-19 "ora duwe minat ing jinis utawa duwe kebingungan". Wong seneng boneka utawa anime virtual.

Morphing rasa seksual…

Ing sawetara wong, ana uga sing ora dikarepake morphing sexual tastes sing mbalikke nalika mandheg nggunakake porno. Ing kene, masalah kasebut yaiku wong-wong sing nonton porno homo, ndeleng porno langsung lan akeh variasi. Sawetara wong uga nggawe fetish lan kapentingan ing perkara seksual adoh saka orientasi seksual alam. Ora preduli apa orientasi utawa identitas seksual kita, overuse nemen pornografi internet bisa nyebabake owah-owahan serius ing otak. Iki ngganti struktur otak lan fungsi. Amarga saben wong unik, ora gampang ngomong babagan apa porno cukup kanggo kesenengan mung sadurunge miwiti nyebabake owah-owahan. Ngganti rasa seksual minangka indikasi, nanging owah-owahan otak. Otak saben wong bakal menehi reaksi kanthi beda.

Njupuk pitulungan

Coba deleng ing bagean kita Nggawe Porno kanggo akeh pitulung lan saran.

<< Imbang & Ketimbang                                                                                             Efek Fisik >>

Print Friendly, PDF & Email