Recovery

Recovery

Fokus saka kecanduan luwih narik kawigaten tinimbang aspek liyane ing gesang pecandu. Iki bener banget kanggo kecanduan porno kaya kecanduan liyane. Pemulihan ngowahi pangowahan kasebut. Alon-alon, pecandu sinau cara 'pengin' biasane.

Kanggo langkah luwih praktis babagan pemulihan lan pencegahan ndeleng model 3-langkah Foundation Ganjaran ing Quitting Porn:

Aktivitas sing nyebabake produksi oxytocin ing otak (ikatan, persahabatan, karya sukarela, patemon kewan, olah raga fisik, wektu ing alam, pangan reguler sehat, turu biasa, tarian kayata tarian, nyanyi, tumindak, komedi, kegiatan sing ngandhut emosi kaya lukisan, lukisan, nulis lan liya-liyane) kabeh bisa ngurangi ngidam sing minangka tanda dopamin kurang. Oxytocin uga mbiyantu nyuda kortisol ing sistem neurokimia sing ana gegandhèngan karo depresi lan stres.

Sampeyan bisa uga katon minangka yen mung 'obat' kita utawa prilaku pilihan sing bisa ngresiki dullness lan bosen. Fokus total perhatian kanggo luwih akeh lan nesu yen dibusak, bakal kedadeyan nganti kita kepengin ngliwati proses njabut 'kaca saka tatu' lan ngijini otak kita kanggo resensitise maneh kanggo ganjaran alam. Sawetara nyebat 'otak reboot'.

Kanggo tiba ing katresnan utawa 'pasangan jaminan', kita butuh keseimbangan sing sehat saka dopamin lan oxytocin. Mulane, ketoke kecanduan, sing ditondoi dening pamindhahan siji-sijine obat sing dipilih wong, yaiku penghalang paling gedhe kanggo sesambetan sing maha cinta. Addicts utawa sing nggunakake masalah dadi emosional stunted, ora bisa menehi katresnan, empathize utawa weruh saka kabutuhan liyane. We need kanggo mbantu lan awak dewe, nemoni kabutuhan urip kanthi lengkap kanthi cara sing sehat lan kreatif.

<< Kecanduan Prilaku

Print Friendly, PDF & Email