Tandha pepenginan

Mindfulness Stress Reduction

Pikirane dudu awake dhewe. Dheweke bisa diganti lan dinamis. Kita bisa ngontrol dheweke; dheweke ora kudu ngontrol kita. Dheweke asring dadi kabiasaan mikir nanging kita bisa ngganti yen ora nggawa katentreman lan rasa kepenak nalika ngerti. Pikiran sing kuat amarga bisa ngowahi jinis neurokimia sing digawe ing otak lan bisa suwe-suwe kanthi pengulangan sing cukup, mengaruhi struktur kasebut. Eling minangka cara sing apik supaya kita bisa ngerti driver emosi sadhar iki lan kepiye pengaruh saka swasana lan perasaan. Kita bisa njupuk kontrol maneh.

Sekolah Harvard Medical sinau nuduhake asil ing ngisor iki kanggo ngendi subyek wis ngetrap rata-rata menit 27 latihan mindfulness saben dina:

• Mekanik MRI nunjukake kahanan abu-abu (sel syaraf) ing amygdala (kuatir)

• Tambah materi abu-abu ing hippocampus - memori lan pembelajaran

• Mrodhuksi keuntungan psikologis sing tetep ing saindhenging dina

• Ngurangi kacepetan kanthi stres

Coba rekaman istirahat free kita

Gunakake kita latihan istirahat jero bebas kanggo mbantu sampeyan ngendhokke lan rewire otak sampeyan. Miturut ngurangi produksi saraf neurochemicals, sampeyan ngidini badanmu bisa waras lan pikiran sampeyan nggunakake energi kanggo wawasan lan gagasan anyar.

Iki pisanan mung ing 3 menit dawa lan bakal nggawa sampeyan adoh menyang pantai sing cerah. Iku langsung nambah swasana ati.

Iki nomer loro bakal mbantu ngeculake ketegangan ing otot. Butuh babagan 22.37 menit nanging bisa uga aran kaya 5.

Iki katelu kanggo ngendhakake atine tanpa nuduhake pratandha gerakan fisik supaya sampeyan bisa nindakake ing Sepur utawa nalika wong liya ana ing sekitar. Nganti ping 18.13.

Iki papat kaping 16.15 menit dawa lan njupuk sampeyan ing trip gaib ing méga. Banget santai.

Meditasi akhir kita mung liwat menit 8 lan mbantu sampeyan nggambarake bab-bab sing pengin dimupangatake ing uripmu.

Sing paling apik kanggo nglakoni latihan babagan istirahat jero bab pisanan ing esuk utawa sore. Ninggalake paling sethithik sak jam sawise mangan utawa nglakoni sadurunge mangan supaya proses pencernaan ora ngganggu istirahat. Iku biasane apik kanggo nindakake iku lungguh mujur ing dhingklik karo tengkuk langsung nanging sawetara wong seneng ngapusi. Resiko siji yaiku yen sampeyan bisa turu. Sampeyan pengin tetep sadar supaya sampeyan bisa ngetokake pikirane sing ora ngemot kanthi sengaja. Sampeyan ora hypnosis, sampeyan tetep ngontrol.

Kene sawetara liyane mindfulness meditasi saka BBC.

<< TRF Ngembangake Sumber Daya                                                         Buku sing Disaranake >>

Print Friendly, PDF & Email