Pornografi Verifikasi Umur Prancis

Iceland

Pamrentah Islandia durung ngupayakake utawa janji bakal mbatesi akses bocah-bocah menyang pornografi ing internet. Nggawe, nyebarake lan nuduhake pornografi ing umum iku ilegal ing Islandia.

Ing awal 2013 ana rancangan proposal dening Ögmundur Jónasson, Menteri Dalam Negeri, kanggo ngluwihi larangan kanggo pornografi online kanggo nglindhungi anak saka gambar seksual kasar. Rencana kasebut mandheg wiwit owah-owahan pamrentahan ing taun 2013.

Ing sisih positif, ana program riset kuantitatif sing rampung saben rong taun ing Islandia. Remaja saka umur 14 ditakoni babagan konsumsi porno. Asil nuduhake yen jumlah bocah sing nonton porno internet wis suda sethithik sajrone patang taun kepungkur. Nanging, isih meh 50% kabeh bocah lanang umur 15 taun ing Islandia nonton porno kanthi frekuensi saka saben minggu nganti kaping pirang-pirang dina.

Kamentrian Pendidikan, Ilmu lan Budaya nggabungake klompok profesional ing wiwitan taun 2021. Dheweke menehi tugas nggawe kabijakan anyar babagan pendidikan Seksual lan pencegahan kekerasan. Grup kasebut saiki wis nerbitake laporane. Nduweni pesen sing cetha banget yen mulang babagan bedane porno lan seks kudu wajib. Iki ditrapake kanggo sekolah dhasar lan sekolah menengah ndhuwur ing Islandia. Ana uga resolusi parlementer. Dheweke ujar manawa Kementerian Kesehatan kudu nindakake riset kanggo ngukur pengaruh konsumsi porno ing bocah lan remaja. Pakaryan kasebut kudu rampung ing pungkasan taun 2021. 

Print Friendly, PDF & Email