Pornografi Verifikasi Umur Ukraina

Italia

Verifikasi umur kanggo pornografi ora ana ing agenda pamrentahan saiki ing Italia. Nanging, sawetara masalah verifikasi umur liyane yaiku diskusi, sing pungkasane bisa nulungi panjaluk verifikasi umur pornografi.

Ing pamrentah Italia, masalah verifikasi umur wis dadi topik sing akeh dibahas amarga kedadeyan ing Januari 2021. Iki kalebu bocah umur 10 taun sing bunuh diri minangka asil saka video sing katon ing platform media sosial. Minangka akibat saka tragedi iki, Otoritas Perlindungan Data Italia dhawuh TikTok kanggo mandheg ngolah data pribadi pangguna sing umure ora bisa diverifikasi kanthi tepat dening perusahaan.

Wiwit kuwi, ana diskusi ing pamrentah babagan proposal babagan carane menehi reaksi marang masalah kasebut. Ora ana keputusan sing praktis lan naleni. Presiden Otoritas Perlindungan Data Italia setuju yen ana kebutuhan kanggo nduwe kerangka legislatif sing luwih apik babagan verifikasi umur. Dheweke pengin nindakake iki nalika ngindhari platform sing akeh kanthi "pendaptaran identitas global". Menteri Kehakiman dadi ketua diskusi ing meja bulat ing wulan Juni 2021. 

Saiki, Italia duwe telung usulan. Salah sijine yaiku nggunakake profil intelijen buatan kanggo ngenali umur bocah. Kaloro liyane nggunakake nasional Sistem kanggo Identitas Digital Publik. Saiki, masarakat bisa nggunakake Sistem kanggo Identitas Digital Publik kanggo ngakses layanan online sing diwenehake dening administrasi umum. Iki bisa ditambahake supaya wong tuwa bisa menehi wewenang marang anak-anake supaya bisa ngakses jaringan media sosial. Utawa, bisa uga wong tuwa menehi sandhi utawa token sementara, kanggo entuk asil sing padha.

Ing wulan September 2021, amarga pembentukan pamrentah Italia sing anyar, ora jelas manawa ana 3 solusi kasebut bakal nyata.

Riset anyar saka Telefono Azzurro

Ing framework saka sawijining Program Kewarganegaraan Digital, organisasi nirlaba Italia, Telefono Azzurro bakal sakcepete nuduhake asil riset anyar sing ditindakake kanthi kerja sama karo Doxa Kids babagan hak-hak bocah ing lingkungan digital. Bocah-bocah lan remaja wis dikonsultasi babagan macem-macem masalah kayata kebiasaan online lan risiko lingkungan digital.

Ana pitakonan babagan pengaruh COVID-19 marang hak-hak kasebut. Verifikasi umur dikatutake kanggo nemokake yen wong-wong Italia isih enom nentang utawa nglawan. Kabutuhan ruang digital sing aman lan prinsip non-diskriminasi uga dilindhungi. Wong enom dijaluk sepira suwene wektu online. Unsur utama yaiku pentinge nggawe hotline utawa helpline supaya bisa diakses liwat obrolan utawa fungsi teks. Panliten kasebut nuduhake manawa bocah nuduhake foto lan video kanthi online tanpa dijaluk menehi idin. Anak nganggep hak privasi minangka salah sawijining hak sing paling penting ing online. Sanalika iku hak sing paling asring dilanggar ing Italia.

Posisi Paus

Vatikan minangka negara sing dununge ing Roma. Ing taun 2017, Paus Francis, pimpinan agama paling gedhe ing donya saiki, nyalahake nyebarake pornografi diwasa lan bocah ing internet. Paus nuntut perlindungan luwih apik kanggo bocah-bocah kanthi online. Dheweke nggawe deklarasi bersejarah nalika rampung Kongres Dunia: Dignity Anak ing Dunia Digital diarani Deklarasi Roma

Print Friendly, PDF & Email