Learning

Sinau

Wong saiki, utamane sing enom, wis dicampur karo smartphone. Apa impact iki duwe kemampuan kanggo sinau, ngembangake kemampuan komunikasi lan dadi sadar marang donya ing sakubenge?

Pangertosan pembelajaran minangka kunci kanggo mangerteni carane lan babagan pornografi internet bisa dadi masalah kanggo kesehatan mental lan jasmani. Ing bagian iki, Yayasan Ganjaran katon ing sinau saka sawetara sudut sing beda.

Research nuduhake yen nggunakake pornografi sing reguler yaiku 'causally' sing ana hubungane karo wong enom sing duwe tingkat sing luwih dhuwur wektu tundha diskon. Iki tegese pangguna porno kurang bisa nolak kepuasan langsung kanggo ganjaran sing luwih berharga, kayata kesuksesan ujian. Sekolah-sekolah lan universitas nglapurake angka-angka drop-out sing dhuwur ing saindhenging UK lan liya-liyané.

Apa lembaran liya saka penurunan iki? Psikolog Roy Baumeister ing bukunipun Willpower ngandika manawa masalah utama, pribadhi lan sosial, minangka pusat kegagalan kontrol diri. Ing salebetipun dados salah satunggaling makalah paling saé ing sastra èlmu sosial, Baumeister nedahaken kekiyatan badhé ngoperasikaken kadosta otot: saged dipunk kuataken kanthi praktik lan kesandhung kanthi overuse. Willpower dipicu dening glukosa, lan bisa ditemokake mung kanthi nambah replika bahan bakar otak. Mulane mangan lan turu-lan utamané ora bisa nglakoni salah siji saka wong-wong kasebut-duwe efek dramatik sajroning ngontrol kendali (lan ngapa dieter duwe wektu sing angel nolak godaan).

Profesor Universitas Stanford Philip Zimbardo nerangake 'kecanduan arousal' lan prestasi akademik sing kurang ing panutur iki, Demam Guys?

Ing bagian iki, Yayasan Ganjaran katon ing sinau saka sawetara sudut sing beda.

Memori lan Learning

Kedhokteran seksual

Pornografi Internet lan Debut Seksual Awal

Unlearning

Internet kecanduan

Kita uga nyedhiyakake macem-macem Sumber kanggo ndhukung pemahaman saka masalah kasebut.

Print Friendly, PDF & Email