Internet kecanduan

Internet ketagihan

Apa sampeyan ngerti sapa sing nemokake sesah kanggo konsentrasi apa wae saka internet? Apa padha ngenteni wektu luwih suwe nonton? Apa dheweke bisa dadi irritable nalika ana perkara liyane sing nyingkirake?

Siji psikiater nyatakake watara 80% saka pemuda dheweke ora nduweni kondisi kesehatan mental sing digunakake kanggo obat-obatan kasebut, lan tandha-tandha lan gejala sing ditindakake sawise cepet telung minggu. Kondisi kasebut kalebu depresi, ADHD / ADD prilaku lan kelainan bipolar. Mung kanthi ngilangi internet kanthi nggunakake sawetara minggu kanggo ndeleng yen gejala sing ana hubungane karo aktivitas kasebut mung bisa dadi terapi utawa panyedhiya kesehatan supaya manawa kondisi kesehatan mental asli. Sanajan ana kondisi sing mandiri, Dr. Dunckley ngandika manawa bakal luwih abot tinimbang nggunakake internet.

Internet kecanduan dadi masalah. Iku gegayutan karo tambah isolasi sosial lan keresahan sosial. Depresi lan permusuhan tambah akeh ing kecanduan Internet ing kalangan remaja.

Telung Minggu Layar Cepet

Victoria Dunckley banget buku, "Ngeset Otak Anak - Rencana Minggu 4 Kanggo Ngakhiri Meltdowns, Ngundhakake Grades lan Ngoprasake Skills Sosial kanthi mbatalake Efek Waktu Layar Elektronik"Minangka rencana sing ditindhes lan dites kanggo wong tuwa sing digunakake kanggo mbantu anak mbebayani kebiasaan internet gaweane. Senajan dheweke ora menehi hubungan langsung karo internet porno kecanduan, basis bukti akeh banget. Program iki njupuk telung minggu, plus mbutuhake tambahan minggu siji kanggo nggawe manawa dadi lancar.

Kecanduan internet kalebu gambling, video game, media sosial, aplikasi dating, belanja lan pornografi.

Kecanduan pornografi internet luwih bisa mbebayani tinimbang game utawa kecanduan media sosial amarga bisa ngancurake keinginan seksual alami kita lan tresna marang wong-wong sing nyata.

2015 riset menyang Neuroscience of Pornography Pornography: A Review and Update ngasilake kesimpulan yen "Internet pornografi kecanduan cocog karo kerangka kerja kecanduan lan saham mekanisme dhasar sing padha karo kecanduan substansi."

Gejala keluwesan porno kerep nuladha karo kelainan liyane. Kanggo misahake kahanan sing nyata saka porno, opsi sing paling apik kanggo miwiti kanthi cepet porno. Sawise otak ora dadi luwih cepet, dheweke duwe kesempatan kanggo nemokake sensitivitas alame.

Science of Internet Addiction

Ing video iki, blogger "Apa aku wis Ditlusud" nyedhiyakake tur sing diteliti apik saka mekanisme otak tartamtu sing nggawe internet (lan bahan uga tindak tanduk) adoh. Tujuane kanggo ngidini pemirsane ngerteni carane Internet ngganggu otak supaya sampeyan ora bisa entuk kontrol dening (17.01).

Print Friendly, PDF & Email