Internet kecanduan

Internet ketagihan

Apa sampeyan ngerti sapa sing nemokake sesah kanggo konsentrasi apa wae saka internet? Apa padha ngenteni wektu luwih suwe nonton? Apa dheweke bisa dadi irritable nalika ana perkara liyane sing nyingkirake?

Siji psikiater nyatakake watara 80% saka pemuda dheweke ora nduweni kondisi kesehatan mental sing digunakake kanggo obat-obatan kasebut, lan tandha-tandha lan gejala sing ditindakake sawise cepet telung minggu. Kondisi kasebut kalebu depresi, ADHD / ADD prilaku lan kelainan bipolar. Mung kanthi ngilangi internet kanthi nggunakake sawetara minggu kanggo ndeleng yen gejala sing ana hubungane karo aktivitas kasebut mung bisa dadi terapi utawa panyedhiya kesehatan supaya manawa kondisi kesehatan mental asli. Sanajan ana kondisi sing mandiri, Dr. Dunckley ngandika manawa bakal luwih abot tinimbang nggunakake internet.

Internet kecanduan dadi masalah. Iku gegayutan karo tambah isolasi sosial lan keresahan sosial. Depresi lan permusuhan tambah akeh ing kecanduan Internet ing kalangan remaja.

Telung Minggu Layar Cepet

Victoria Dunley apik banget buku, “Reset Otak Bocah - Rencana 4 Minggu kanggo Mungkasi Lelucuran, Ningkatake Kelas lan Ningkatake Ketrampilan Sosial kanthi Ngowahi Efek Wektu Layar Elektronik”Minangka rencana sing wis dicoba lan dites kanggo digunakake dening wong tuwa kanggo mbantu bocah supaya ora bisa sinau babagan kebiasaan internet sing ketagihan. Sanajan dheweke ora urusan langsung karo kecanduan porno internet, basis bukti umume padha. Program kasebut mbutuhake wektu telung minggu, ditambah butuh persiyapan tambahan seminggu supaya bisa lancar.

Kecanduan internet kalebu gambling, video game, media sosial, aplikasi dating, belanja lan pornografi.

Kecanduan pornografi internet luwih bisa mbebayani tinimbang game utawa kecanduan media sosial amarga bisa ngancurake keinginan seksual alami kita lan tresna marang wong-wong sing nyata.

2015 riset menyang Neuroscience of Pornography Pornography: A Review and Update ngasilake kesimpulan yen "Internet pornografi kecanduan cocog karo kerangka kerja kecanduan lan saham mekanisme dhasar sing padha karo kecanduan substansi."

Gejala keluwesan porno kerep nuladha karo kelainan liyane. Kanggo misahake kahanan sing nyata saka porno, opsi sing paling apik kanggo miwiti kanthi cepet porno. Sawise otak ora dadi luwih cepet, dheweke duwe kesempatan kanggo nemokake sensitivitas alame.

Science of Internet Addiction

Ing video iki, blogger "Apa Aku wis Sinau" nyedhiyakake tur sing ditliti kanthi apik babagan mekanisme otak tartamtu sing nggawe internet (lan zat uga prilaku) ketagihan. Tujuane yaiku supaya para pamirsa ngerti kepiye Internet mengaruhi otak sampeyan supaya sampeyan ora bisa ngontrol (17.01).

Print Friendly, PDF & Email