Kedhokteran seksual

Kondisi Seksual

Masa remaja minangka periode pangembangan nalika otak kita siyap dadi kahanan seksual (utawa diprogram) minangka persiyapan diwasa. Kondhisi kasebut bisa kedadeyan liwat sesambungan karo pasangan urip nyata lan / utawa liwat sesambungan karo pornografi internet. Sinau iki bakal nggawe jalur saraf sing kuat kanthi cepet. Bakal mbentuk otak lan sikap kita ing jinis lan katresnan ing mbesuk. Kabeh iki adhedhasar apa sing kita sinaoni sajrone pembangunan sing penting. Sampeyan bisa angel ngilangi pakulinan sing wis umume ngetren sing dibentuk sajrone wektu kasebut ing tahap sabanjure.

Nganti internet wis kasedhiya, bocah-bocah bakal nonton porno ing majalah utawa ing DVD, didhukung dening otak sing tiba-tiba kepenak karo jinis. Padha nggoleki "ndelok" amarga materi kuwi mung kanggo wong diwasa. Biasane iki didhelikake saka situs dening para leluhur, sedulur lanang utawa penjaga toko. Padha luwih seneng nggunakake imajinasi kanggo mikirake selebriti utawa bocah-bocah wadon ing kelas kanggo ngeculake ketegangan seksual. Nalika lagi miwiti sesambungan karo wong lanang lan wanita liyane, dheweke bakal mlaku-mlaku kanthi rute sing tantangan emosional kanggo njelajah saben awak liyane sing ngetokake intimasi seksual ing sawijining titik.

Dina iki umume bocah enom 'miwiti' pitakon seksual kanthi porno sing atos kanggo nggawe fantasi. Dheweke ora diwiwiti nganggo gambar inti sing alus kanggo wanita sing nganggo klambi sing kurang penting. Luwih saka 80% materi porno ngemot kekerasan heteroseksual tumrap wanita. Materi sing nyengsarakke lan ngagetake uga nggawe gangguan seksual utamane kanggo otak remaja amarga duwe ambang sing luwih dhuwur kanggo eksitasi kasebut tinimbang otak bocah utawa diwasa. Wong bisa ndeleng materi sing luwih ekstrim ing sawijining smartphone ing smartphone tinimbang mbah sing bisa dideleng sajrone urip. Efek pornografi inti streaming iki mbentuk maneh otak lan fungsine.

Pemikiran ora diadaptasi kanggo porno

Pikiran kita ora bisa diadaptasi kanggo menehi hasil karo bahan tsunami sing nyebabake kedadeyane hipermatik sing wis kasedhiya ing dasawarsa pungkasan amarga kedadeyan internet broadband. Efek kesehatan utama sing dilapurake dening wong enom lan profesional kesehatan yaiku: depresi; sosial kuatir; isolasi sosial; otak kabut; ndeleng pornografi internet sanajan ana akibat negatif lan kelainan ereksi.

Apa sing kudu ditindakake dening otak nalika nduweni akses tanpa wates marang ganjaran super-stimulus sing ora bisa berkembang? Sawetara otak adaptasi - lan ora kanthi cara sing apik. Proses kasebut bertahap. Ing wiwitan, nggunakake porno lan masturbasi kanggo orgasme ngatasi ketegangan seksual lan ndaftar minangka kepuasan.overstim

Nanging yen kita tetep nglestarekake dhewe, otak kita bisa uga nyerang kita. Iku nglindhungi dhewe marang dopamin gedhe banget kanthi ngurangi tanggapan kasebut, lan kita aran kurang lan gratified. Sensitifitas sing mudhun kanggo dopamin nyurung sawetara pangguna menyang pamriksan sing luwih ditemtokake kanggo stimulasi, sing bakal nyebabake owah-owahan langgeng, owah-owahan fisik sing nyata saka otak. Padha bisa tantangan kanggo malik.

Apa sing kudu dadi? Apa beda saka porno sing kepungkur?

<< Memori & Sinau                                                  Debut Seksual & Seksual Awal >>

Print Friendly, PDF & Email