Ora sinau

Unlearning

"Wong sing buta huruf ing abad 21 dudu sing ora bisa maca lan nulis, nanging sing ora bisa sinau, ora sinau lan sinau maneh."
- Alvin Toffler, futurologis (Toffler, A. 1970 "Future Shock"), Omah Random

Kondisi lan kecanduan duwe efek kebiasaan sing jero. Amarga ngerti babagan neuroplastisitas, ana harapan manawa kita bisa nyinaoni kabiasaan sing ora bisa ngrembaka. Nalika peta otak sing digawe ora bakal ilang, bisa uga suda nalika ora digunakake. Menehi perhatian kanggo ngembangake kabiasaan anyar kaya mbanyoni tanduran sing anyar lan ngeculake polahe sing lawas. Perlu wektu lan upaya tetep kanggo ngowahi prilaku amarga kenangan babagan kesenengan lan isyarat sing nyebabake kenangan kasebut mesthi ana ing kana kanggo nggodha kita. Kanthi ilmu lan dhukungan, kita bisa nggayuh perubahan gedhe.

Ngenali Model Kecanduan-Siji-Kondisi "Kecanduan minangka penyakit otak utama, motivasi, memori lan sirkuit sing gegandhengan ..." minangka kemajuan gedhe lan bisa mbantu ngilangi stigma sing asring nate kecanduan sadurunge. jinis gagal moral utawa kekirangan. Sampeyan bisa ngerteni uga sifat atraksi internet sing jelas sing nggawe akeh wong sing kecanthol. Otak paling apik ing industri IT lan iklan wis ngerteni.

Kasunyatan manawa kecanduan uga minangka proses, prilaku sing wis sinau, bisa menehi tandha babagan strategi pencegahan sadurunge, utawa sing cedhak karo kita, geser banget ora bisa dikendhaleni, amarga bali bisa uga dawa lan angel banget.

Crita kodhok minangka alat bantu sinau sing migunani ing kene. Crita kasebut yaiku peneliti nyelehake kodhok menyang banyu panas. Langsung metu, respon stres alami sensitif marang ancaman langsung. Nalika kodhok kasebut dipasang ing banyu adhem, nanging banjur panas dadi alon banget, kodhok kasebut umob lan mati. Kodhok dadi biasa karo paningkatan panas sing bertahap lan reaksi stres alami ora efektif kanggo nylametake nyawane. Iki bisa kedadeyan sapa wae yen ora duwe sensitivitas karo ancaman lan reaksi stres gagal njaga kita supaya tetep aman.

<< Debut Seksual & Seksual Awal                                                  Kecanduan Internet >>

Print Friendly, PDF & Email