Healing daya tutul

Katresnan lan Kekuwatan Tutul Tutul

adminaccount888 News Latest

Katresnan lan kekuwatan tutul bisa penting kanggo kesejahteraan kita amarga kita bisa ngrasakake aman, dirawat, lan kurang ditekan. Kapan sampeyan terakhir disentuh? Kanggo ngerteni luwih lengkap, BBC nganakake survey Tes Tutul babagan pangertene sing durung diteliti iki. Survei diwiwiti antara Januari lan Maret taun iki. Meh 44,000 wong melu saka 112 negara beda. Ana seri program lan artikel babagan asil survey. Ing ngisor iki minangka sorotan kanggo sawetara item sing diterbitake:

Telung tembung sing paling umum digunakake kanggo nggambarake tutul yaiku: "panglipur", "anget" lan "katresnan". Apike banget yen "nyenengake" lan "anget" kalebu telung tembung sing umum digunakake ing saben wilayah ing saindenging jagad.

  1. Luwih saka setengah wong mikir yen dheweke dudu cukup tutul ing uripe. Ing survey, 54% wong ujar manawa ora duwe sentuhan ing urip lan mung 3% ujar yen akeh banget. 
  2. Wong sing seneng tutul interpersonal cenderung duwe tingkat kesejahteraan sing luwih dhuwur lan tingkat kesepian sing luwih murah. Akeh panliten sadurunge uga nuduhake manawa sentuhan konsensual apik kanggo fisiologis lan psikologis. 
  3. Kita nggunakake macem-macem jinis serat saraf kanggo ndeteksi macem-macem jinis tutul.
Saraf khusus

"Serat saraf cepet nanggapi nalika kulit kita ditusuk utawa dicucuk, ngirim pesen menyang area otak sing diarani korteks somatosensori. Nanging ing taun-taun pungkasan, ahli ilmu saraf Profesor Francis McGlone wis sinau jinis serat saraf liyane (sing diarani serat C aferen) sing nganakake informasi udakara sèket puluh kacepetan liyane. Informasi kasebut dikirimake menyang bagean otak sing beda sing diarani korteks insular - area sing uga ngolah rasa lan emosi. Dadi, kenapa sistem alon iki dikembangake uga sing cepet? Francis McGlone percaya yen serat sing alon ana ing kono kanggo ningkatake ikatan sosial kanthi cara ngelus kulit. ”

Daya Penyembuhan Tutul sing Apik

Ing jagad sing nyengkuyung jinis porno sing cepet lan menehi stimulasi, sing asring dadi model kekerasan, paksaan, penting kanggo eling yen manungsa tuwuh kanthi sentuhan katresnan amarga nggawe kita rumangsa aman lan ditresnani, penting banget kanggo kesejahteraan lan kaslametan.

Print Friendly, PDF & Email

Nuduhake artikel iki