https://www.yourbrainonporn.com/relevant-research-and-articles-about-the-studies/brain-studies-on-porn-users-sex-addicts/#brain

Studi Neurologis babagan Porno

Para ilmuwan nggunakake panelitian neurologis kanggo ndeleng efek pornografi nggunakake alat kalebu fMRI, MRI lan EEG. Dheweke uga nggawe neuro-endokrin lan neuro-pyschological. Kaca iki wis diadaptasi saka Panjenengan saged mbiyantu. Tulung dolan mrono Panjenengan saged mbiyantu yen sampeyan pengin informasi luwih lengkap babagan riset paling anyar babagan efek pornografi.

Sinau neurologis ing ngisor iki dikategorikake kanthi rong cara. Kaping pisanan kanthi owah-owahan otak sing gegandhengan karo kecanduan. Ing ngisor iki, panelitian sing padha didhaptar miturut tanggal diterbitake, kanthi kutipan lan klarifikasi.

Dhaptar kanthi owah-owahan otak sing gegandhengan karo kecanduan: Papat utama owah-owahan otak sing dipengaruhi dening kecanduan digambarake dening George F. Koob lan Nora D. Volkow ing review landmark. Koob minangka Direktur Institut Nasional Penyalahgunaan Alkohol lan Alkohol (NIAAA), lan Volkow minangka direktur Institut Nasional Narkoba (NIDA). Iki diterbitake ing The New England Journal of Medicine: Neurobiologic Advances from the Model Brain Disease of Addiction (2016). Kertas nggambarake owah-owahan utamane utamane karo obat kecanduan lan tindak tanduk, nalika nyatakake paragraf pembuka sing kecanduan seks ana:

"Kita nyatet yen neurosains terus ndhukung model penyakit katarak saka kecanduan. Riset Neuroscience ing wilayah iki ora mung menehi kesempatan anyar kanggo nyegah lan ngobati kecanduan narkoba lan kecanduan tingkah laku sing gegandhengan (umpamane, kanggo pangan, jinis, lan gambling) .... "

Makalah Volkow & Koob negesake papat perubahan otak sing nyebabake kecanduan dhasar, yaiku: 1) Sensitisasi, 2) Desensitization, 3) Sirkuit prefrontal dysfunctional (hypofrontality), 4) Sistem kaku malfungsi. Kabeh 4 owah-owahan otak iki wis ditemtokake ing antaraning panalitiyan neurologis sing kadhaptar ing kaca iki:

  • Reporting studies sensitisasi (reaksi-reaksi & idham-idham) ing pangguna porno / pecandu jinis: 1, 2, 3, 45, 6, 7, 89101112131415161718192021.
  • Reporting studies desensitization utawa habituation (asil ing toleransi) ing kedhaftar porno / jinis pecandu: 1, 23456.
  • Nglaporake fungsi eksekutif sing luwih miskin (hipofrontality) utawa ngowahi aktivitas prefrontal ing pangguna porno / pecandu seks: 1, 23, 4, 567891011121314.
  • Studies nuduhake a sistem kaku dysfungsional ing pangguna porno / pecandu seks: 123.

Dhaptar miturut tanggal diterbitake: Dhaftar ing ngisor iki ngemot kabeh studi neurologis sing diterbitake ing pangguna porno lan pecandu seks. Saben sinau ing ngisor iki diarani deskripsi utawa kutipan, lan nuduhake manawa owah-owahan otak sing ana hubungane karo kecanduan 4 mung ngrembug temuane nyokong:

1) Penyelidikan Pendahuluan Karakteristik Impulsif lan Neuroanatomis Kontroversi Seksual KompulsifMiner et al., 2009) - [Sirkuit prefrontal disfungsi / fungsi eksekutif sing mlarat] - panelitian fMRI sing kalebu utamane pecandu seks. Sinau nglaporake tumindak sing luwih impulsif ing tugas Go-NoGo ing pecandu seks (hypersexuals) dibandhingake karo peserta kontrol. Pemindaian otak ngandhakake manawa para pecandu jinis wis ora terorganisir prilaku korteks prefrontal dibandhingake karo kontrol. Kutipan:

Saliyane panuntun dhata kasebut ing ndhuwur, pasien CSB uga nunjukake impulsivity sing luwih gedhe babagan tugas perilaku, prosedur Go-No Go.

Hasil uga nuduhaké manawa pasien CSB nuduhake wilayah frontal unggul sing luwih dhuwur tegese diffusivitas (MD) tinimbang kontrol. Analisis sing ana hubungane nuduhake hubungan sing signifikan antara pengukuran impulsif lan anisotrofi fraksi anisotrofi (FA) lan MD, nanging ora ana hubungane karo langkah frontal unggul. Analisis sing padha nyathet asosiasi negatif sing signifikan antara unggas frontal MD lan persediaan prilaku seksual sing kompulsif.

2) Dhewe kacarita beda ing ngukur fungsi eksekutif lan perilaku hipereksual ing sampel pasien lan komunitas wong (Reid et al., 2010) - [fungsi eksekutif sing mlarat] - Kutipan:

Pasien sing njaluk pitulung kanggo tumindak hiperseksual asring nampilake fitur impulsivity, kaku kognitif, penilaian sing kurang apik, kekurangan regulasi emosi, lan kekarepan gedhe banget karo jinis. Sawetara ciri kasebut uga umum ing antarane pasien sing nuduhake patologi neurologis sing ana hubungane karo disfungsi eksekutif. Pengamatan kasebut nyebabake investigasi saiki babagan bedane klompok pasien hiperseksual (n = 87) lan sampel komunitas non-hiperseksual (n = 92) pria nggunakake Inventori Rating Perilaku Eksekutif Fungsi-Versi Dewasa Prilaku hiperseksual korelasi positif kanthi indeks global disfungsi eksekutif lan sawetara subskala BRIEF-A. Temuan kasebut nyedhiyakake bukti awal sing ndhukung hipotesis yen disfungsi eksekutif bisa uga kena pengaruh tumindak hiperseksual.

3) Nonton Foto Porno ing Internet: Role of Sexual Arousal Ratings and Gejala Psikologis-Psikiatri kanggo Nganggo Situs Sex Sex Secara Umum (Brand et al., 2011) - [Ngidam / sensitisasi luwih gedhe lan fungsi eksekutif sing mlarat] - Kutipan:

Hasil nuduhaké yèn masalah sing dilapuraké kanthi dhiri ing urip saben dina sing disambung karo aktivitas seksual online ditaksir kanthi peringkat seksual seksual subyektif materi pornografi, keruwetan gejala psikologis global, lan jumlah jinis aplikasi sing digunakake nalika ing situs seks jaring ing urip, nalika wektu sing dileksanakake ing situs seks Internet (menit saben dina) ora sacara signifikan nyumbang kanggo panjelasan variasi ing skor IATsex. Kita ndeleng sawetara persamaan ing antarane mekanisme kognitif lan otak sing nyumbang kanggo pangopènan cybersex sing akeh banget lan sing diterangake kanggo individu sing gumantung ing substansine.

4) Proses Gambar Porno Nganggu Kinerja Memori Kerja (Laier et al., 2013) - [Ngidam / sensitisasi luwih gedhe lan fungsi eksekutif sing mlarat] - Kutipan:

Sawetara wong nyatakake masalah sajrone lan sawise interaksi seks Internet, kayata ilang turu lan dilelehake, sing ana hubungane karo akibat negatif. Mekanisme siji sing duweni potensi kanggo nimbulaké jinis-jinis masalah iki yaiku arousal seksual sajrone hubungan seks Internet bisa ngganggu kapasitas memori (WM) kerja, mrodhuksi ngelingke informasi lingkungan sing relevan lan mulane nggawe keputusan ora becik. Hasil nuduhaké kinerja WM sing luwih abot ing kondisi gambar porno tugas 4 dibandhingake karo telung kondisi gambar sing isih ana. Temuan ditliti babagan kecanduan Internet amarga gangguan WM saka pertimbangan sing ana hubungane kecanduan kasebut uga dikenal saka dependensi substansi.

5) Pengolahan Gambar Seks Interferes karo Pengambilan Keputusan ing Ambiguity (Laier et al., 2013) - [Ngidam / sensitisasi luwih gedhe lan fungsi eksekutif sing mlarat] - Kutipan:

Kinerja keputusan wis luwih elek nalika gambar seksual digandhengake karo deck kertu sing kurang apik dibandhingake kinerja nalika gambar seksual disambung menyang dek sing nguntungake. Gesang seksual subyektif nandheske hubungan antarane kondisi tugas lan kinerja nggawe keputusan. Panliten iki nandheske yen gairah seksual ngganggu pengambilan keputusan, sing bisa nerangake ngapa sawetara individu ngalami konsekuensi negatif ing konteks penggunaan cybersex.

6) Kecanduan Cybersex: Gagal seksual nalika nonton pornografi lan kontak seksual nyata-urip ndadekake prabédan (Laier et al., 2013) - [Ngidam / sensitisasi luwih gedhe lan fungsi eksekutif sing mlarat] - Kutipan:

Hasil nuduhaké yèn indikator rangsangan seksual lan keinginan kanggo pituduh porno Internet mbadek kecenderungan kecanduan cybersex ing panaliten pisanan. Menapa malih, punika nedahaken bilih pangguna cybersex ingkang bermasalah nyatakaken gairah seksual lan rejeki kesenengan ingkang langkung ageng saking presentasi cemeng pornografi. Ing loro studi, angka lan kualitas karo kontak seksual nyata-nyata ora ana gegayutan karo kecanduan cybersex. Hasile ndhukung hipotesis kepuasan, sing nompo tulangan, mekanisme belajar, lan keinginan dadi proses sing relevan kanggo ngembangake lan njaga kecanduan cybersex. Hubungan seks nyata sing ora becik utawa ora nyenengake ora bisa njelasake kecanduan cybersex.

7) Seksual Desire, ora Hypersexuality, Disambungake karo Response Neurophysiologis Ditampilake dening Seksual Gambar (Steele et al., 2013) - [reaktivitas cue-reaktivitas sing gegandhèngan karo kepinginan kurang seksual: sensitisasi lan habituation] - Iki pangembangan EEG diarani ing media minangka bukti marang anané kecanduan porno / jinis. Ora kaya mangkonoSteele et al. 2013 bener ndhukung ndhukung anané loro kecanduan porno lan porno nggunakake mudhun-ngatur kepinginan seksual. Kepiye carane? Panliten kasebut nyatakake pamaca EEG sing luwih dhuwur (relatif marang gambar nétral) nalika subyek wis ditampilake kanthi cepet ing foto pornografi. Studies terus-terusan nuduhaké menawa P300 sing dhuwur ditandhingake nalika panandhang dituduh karo isyarat (kayata gambar) sing gegandhèngan karo kecanduan.

Ing baris karo Study otak otak Universitas Cambridge, panelitian EEG iki uga nglaporake reaktivitas-isyarat sing luwih gedhe kanggo hubungane pornografi kanthi kurang kepinginan kanggo jinis mitra. Kanthi cara liya - wong sing duwe aktivasi otak sing luwih gedhe kanggo porno luwih seneng masturbasi menyang porno tinimbang hubungan karo wong asli. Kaget, juru bicara sinau Nicole Prause ngandharake yen pangguna porno mung duwe "libido sing dhuwur", nanging asil panaliten kasebut ngelawan sing tepat (subyek 'kepinginan kanggo partnered jinis iki nempel ing hubungan menyang nggunakake porn).

Bebarengan karo Steele et al. temuan nuduhake kegiatan otak sing luwih gedhe kanggo isyarat (gambar porno), nanging kurang reaktivitas kanggo ganjaran alami (jinis karo wong). Kaloro kasebut minangka ciri khas kecanduan. Enem makalah sing diulas karo kanca nerangake kasunyatan: 123456. Uga pirsani iki kritis YBOP kritik.

Saliyane akeh klaim sing ora didhukung ing pers kasebut, iku ngganggu yen panliten Prause 2013 EGG ngliwati peer-review, kaya dene cacat metodologis serius: 1) subjek heterogen (lanang, wadon, non-heteroseksual); 2) ora disaring kanggo kelainan mental utawa kecanduan; 3) sinau ora ana klompok kontrol kanggo comparison; 4) pitakonan padha ora divalidasi kanggo nggunakake porno utawa porno kecanduan.

8) Struktur Otak lan Konektivitas Fungsional Digandhengake Kanthi Konsumsi Pornografi: Otak ing PornoKuhn & Gallinat, 2014) - [desensitization, habituation, and circuits prefrontal dysfunctional]. Sinau Max Planck Institute fMRI nyatakake temuan neurologis 3 sing ana hubungane karo tingkat sing luwih dhuwur nggunakake porno: (1) kurang prasaja sistem materi abu-abu (dorsal striatum), (2) kurang aktivasi sirkuit sirkulasi nalika ndeleng foto seksual, (3) antarane striatum dorsal lan corteks prefrontal dorsolateral. Para panaliti nerangake panemuan 3 minangka indikasi efek saka paparan porno jangka panjang. Ngandika,

Iki adhedhasar hipotesis yen eksposur sing kuat marang rangsangan pornografi bakal nyebabake tanggapan saraf alam kanggo rangsangan seksual.

Ing njlentrehake konektivitas fungsional sing kurang saka PFC lan striatum, panliten kasebut,

Disfungsi sirkuit iki wis ana hubungane karo pilihan-pilihan prilaku sing ora cocog, kayata nggoleki obat, tanpa alesan asil potensial negatif

Panulis utama Simone Kühn ngomentari siaran pers Max Planck:

Kita nganggep subyek kanthi konsumsi porno dhuwur kudu nambah stimulasi kanggo nampa ganjaran sing padha. Sing bisa berarti yen konsumsi reguler saka pornografi luwih utawa kurang ngilangi sistem ganjaran panjenengan. Sing bakal pas karo hipotesis sing becik yen sistem ganjaran kudu stimulasi sing akeh.

9) Neural Correlates of Sexual Cue Reactivity in Individuals with and without Compulsive Sexual Behaviors (Voon et al., 2014) - [Sensitivity / cue-reactivity and desensitization] Sing pisanan ing seri studi Cambridge Universitas nemokake pola aktivitas otak sing padha ing pecandu porn (subyek CSB) kaya sing katon ing pecandu narkoba lan alkoholik - reaktivitas utawa sensitisasi cue luwih gedhe. Pimpinan peneliti Valerie Voon ngandika:

Ana beda jelas ing aktivitas otak antarane pasien sing nduweni laku seksual sing kompulsif lan sukarelawan sehat. Bedane beda sing nyedhaki pecandu narkoba.

Voon et al., 2014 uga nemokake yen porno pas model kecanduan sing ditampa pengin "iku" luwih akeh, nanging ora seneng "maneh" maneh. Kutipan:

Dibandhingake sukarelawan sehat, subjek CSB ​​duwe subyek seksual sing luwih subyektif utawa kepengin dadi isyarat sing jelas lan nduweni nilai sing luwih disenengi kanggo isyarat erotis, saéngga nduduhake pamisahan antarane kepingin lan disenengi

Para peneliti uga nglapurake yen 60% saka subjek (umur rata-rata: 25) duwe kesulitan nampa ereksi / gairah karo mitra nyata, nanging bisa entuk ereksi karo porno. Iki nuduhake sensitisasi utawa habituation. Kutipan:

Subjek CSB ​​nglaporake manawa ana akeh panggunaan bahan eksplisit seksual ... .. ngalami libido utawa fungsi ereksi sing nyuda khusus ing hubungan fisik karo wanita (sanajan ora ana gandhengane karo materi eksplisit seksual)…

Subyek CSB ​​dibandhingake karo sukarelawan sehat wis luwih angel dadi kesadaran seksual lan ngalami kesulitan ereksi ing hubungan intim seksual nanging ora kanggo materi seksual sing jelas.

10) Bias Attendional ditingkatake menyang isyarat seksual eksplisit ing individu kanthi lan tanpa laku seksual CompulsiveMechelmans et al., 2014) - [sensitisasi / isyarat reaksi] - Studi Universitas Cambridge nomer loro. Kutipan:

Temuan bias perhatian sing luwih apik… nuduhake kemungkinan tumpang tindih kanthi bias perhatian sing luwih apik sing diamati ing panliten babagan isyarat obat ing kelainan kecanduan. Temuan kasebut nyimpulake karo panemuan anyar reaktivitas saraf menyang isyarat eksplisit seksual ing [pecandu porno] ing jaringan sing padha karo implikasi ing panelitian-reaksi reaktivitas obat-obatan lan menehi dhukungan kanggo teori motivasi insentif kecanduan sing ndasari tanggapan sing ora sopan babagan isyarat seksual ing [ pecandu porno]. Panemuan iki merpati karo pengamatan anyar sing video eksplisit seksual digandhengake karo kegiatan sing luwih gedhe ing jaringan saraf sing padha karo sing diamati ing panelitian-reaksi reaktivitas obat. Kepinginan utawa kekarepan sing luwih gedhe tinimbang sing disenengi, luwih akeh digandhengake karo kegiatan ing jaringan saraf iki. Panaliten kasebut bebarengan nyedhiyakake dhukungan kanggo teori motivasi insentif kecanduan sing nduwe tanggepan sing ora sopan tumrap isyarat seksual ing CSB.

11) Kecanduan cybersex ing pangguna wadon heteroseksual pornografi internet bisa diterangake kanthi hipotesis gratifikasi (Laier et al., 2014) - [Ngidam / sensitisasi luwih gedhe] - Kutipan:

Kita mirsani 51 wanita IPU lan 51 wanita non-Internet pornografi kedhaftar (NIPU). Nggunakake kuesioner, kita nandheske tingkat keruwetan kecanduan cybersex ing umum, uga kecenderungan kanggo ngobati seksual, perilaku seksual sing umum masalah, lan gejala psikologis sing kerep banget. Saliyane, paradigma eksperimental, kalebu rating gairah subyektif saka gambar porno 100, uga indikator keinginan, dilakoni. Hasilipun nedahaken bilih IPU dipunwastani gambar porno minangka langkung arousing lan nglaporaken idaman ingkang langkung kathah amargi presentasi gambar pornografi dibandingke kaliyan NIPU. Kajaba iku, idaman, seksual regane seksual gambar, sensitivitas kanggo seksual seksual, prilaku seksual masalah, lan banget saka gejala psikologis sing diprediksi kecenderungan menyang kecanduan cybersex ing IPU. Dadi ing sesambetan, nomer kontak seksual, kepuasan karo kontak seksual, lan nggunakake cybersex interaktif ora digandhengake karo kecanduan cybersex. Hasil kasebut cocog karo sing dilapurake kanggo pria heteroseksual ing studi sadurunge. Temuan babagan sifat nguatake gairah seksual, mekanisme belajar, lan peran reaktivitas lan keinginan ing cybersex pembangunan ing IPU kudu dibahas.

12) Bukti Empiris lan Pertimbangan Teoretis Mengenai Faktor Berkontribusi kanggo Cybersex Kecanduan Saka Pandang Behavioral KognitifLaier et al., 2014) - [Ngidam / sensitisasi luwih gedhe] - Kutipan:

Sifat fenomena sing kerep dingarani kecanduan cybersex (CA) lan mekanisme pembangunan kasebut dibahas. Karya sadurunge nyaranake menawa sawetara individu bisa rawan kanggo CA, nalika penguat positif lan reactivity-cue dianggep minangka mekanisme inti pembangunan CA. Ing panliten iki, 155 heterosexual lanang nggedhekake gambar porno 100 lan nunjukake peningkatan gairah seksual. Menapa malih, kecenderungan tumuju CA, sensitivitas seksual, lan panggunaan seks dysfunctional ing umum dipunakseni. Hasil panaliten nuduhake yen ana faktor kerentanan kanggo CA lan nyedhiyakake bukti kanggo peran kepuasan seksual lan penanganan dysfunctional ing pangembangan CA.

13) Novelty, Kondisi lan Bias Attendional kanggo Gontor Seksual (Banca et al., 2015) - [Ngidam / sensitisasi lan habituasi / desensitisasi sing luwih gedhe] - Penelitian fMRI Universitas Cambridge liyane. Dibandhingake kanggo ngontrol pecandu porno sing anyar lan pilihan pornografi sing gegandhengan. Nanging, otak para pecandu porno dadi luwih cepet dadi gambar seksual. Amarga preferensi anyar durung ana, dipercaya manawa kecanduan porno ndadekake anyar ngupayakake ngatasi kebiasaan lan desensitisasi.

Prilaku seksual kompulsif (CSB) digandhengake karo pilihan anyar sing apik kanggo seksual, dibandhingake karo gambar kontrol, lan pilihan umum kanggo isyarat kahanan seksual lan moneter lawan asil netral dibandhingake sukarelawan sehat. Individu CSB uga duwe habibulasi cingulate dorsal sing luwih gedhe kanggo mbaleni gambar seksual lawan moneter kanthi derajat habituasi sing ana gandheng cenenge karo pilihan seksual. Prilaku pendekatan kanggo tandha-tandha kahanan seksual sing ora bisa dipisahake saka preferensi anyar ana gandhengane karo bias perhatian awal kanggo gambar seksual. Panliten iki nuduhake manawa individu CSB duwe pilihan sing luwih apik disfungsi kanggo anyar seksual sing bisa ditengahi kanthi tabiat cingulate sing luwih gedhe bebarengan karo peningkatan kahanan umum kanggo penghargaan.

Kutipan saka release press sing gegandhengan:

Dheweke nemokake manawa para pecandu seks ndeleng citra seksual sing padha bola-bali, dibandhingake karo sukarelawan sehat, dheweke ngalami penurunan kegiatan sing luwih gedhe ing wilayah otak sing dikenal minangka korteks cingulate anterior dorsal, sing dingerteni nunggu hadiah lan nanggapi. acara anyar. Iki salaras karo 'habituation', ing endi para pecandu nemokake stimulus sing padha sithik lan ora ana regane - contone, wong sing ngombe kopi bisa uga entuk 'buzz' kafein saka cangkir pertama, nanging suwe-suwe saya ngombe kopi, luwih cilik buzz dadi.

Iki efek habituation padha ana ing lanang sehat sing bola-bali dituduhake video porno sing padha. Nanging nalika padha ndeleng video anyar, tingkat kapentingan lan arousal bali menyang tingkat asli. Iki nyebabake yen, kanggo nyegah kabudayan, pecandu seks kudu ngupayakake persediaan gambar anyar sing tetep. Ing tembung liyane, habituation bisa nyebabake panemuan gambar novel.

"Temuan kita utamané ana ing konteks pornografi online," tambah Dr Voon. "Ora cetha apa sing nyebabake kecanduan seks ing panggonane lan ana kemungkinan sawetara wong sing wis nyedhiyakake kecanduan kasebut tinimbang wong liya, nanging pasokan gambar seksual sing ora ana guna ing internet mbantu nambani kecanduan kasebut, dadi luwih lan luwih angel lolos. "

14) Substrat Neural Seksual Kepinginan ing Individu karo Masalah Hypersexual Perilaku (Seok & Sohn, 2015) - [Reaktivitas / sensitisasi isyarat sing luwih gedhe lan sirkuit prefrontal disfungsional] - Panliten fMRI Korea iki nurunake panelitian otak liyane kanggo pangguna porno. Kaya panelitian Universitas Cambridge, nemokake pola aktivasi otak sing nyebabake isyarat ing para pecandu seks, sing nggambarake pola para pecandu narkoba. Selaras karo sawetara panliten ing Jerman ditemokake pangowahan ing korteks prefrontal sing cocog karo owah-owahan sing diamati ing para narkoba. Apa sing anyar yaiku temuan cocog karo pola aktivasi korteks prefrontal sing diamati ing pecandu narkoba: Reaktivitas isyarat sing luwih gedhe kanggo gambar seksual nanging ora bisa nanggepi stimulus liyane sing biasane katon. Kutipan:

Panaliten kita kanggo nyelidiki korelasi saraf kepinginan seksual kanthi pencitraan résonansi magnetik fungsional (fMRI) sing ana gandhengane. Rong puluh telu individu kanthi PHB lan 22 kontrol sehat sing cocog karo umur dicithak nalika padha ndeleng stimulus seksual lan non-seksual. Tingkat kepinginan seksual subyek ditaksir minangka respons saben stimulus seksual. Relatif karo kontrol, individu sing duwe PHB ngalami gegayuhan seksual sing luwih asring lan luwih apik sajrone kena rangsangan seksual. Aktivasi sing luwih gedhe diamati ing inti caudate, cupet parietal sing luwih murah, gyrus cingulate anterior dorsal, thalamus, lan korteks prefrontal dorsolateral ing klompok PHB tinimbang klompok kontrol. Kajaba iku, pola hemodinamika ing wilayah sing diaktifake beda karo klompok kasebut. Selaras karo temuan paneliten pencitraan otak babagan kecanduan zat lan prilaku, individu kanthi karakteristik prilaku PHB lan kepinginan sing luwih apik nuduhake aktivasi sing owah ing korteks prefrontal lan wilayah subkortis.

15) Modulasi Potensi Positif Mungkar dening Gambar Seksual ing Masalah Pangguna lan Kontrol Ora cocog karo "Porno Perawatan" (Prause et al., 2015) - [habituation] - Sinau EEG kapindho saka Tim Nicole Prause. Panaliten iki mbandhingake subyek 2013 saka Steele et al., 2013 kanggo klompok kontrol nyata (durung nandhang cacat metodologis sing padha kasebut ing ndhuwur). Hasil: Dibandhingake kontrol "individu sing ngalami masalah sing ngatur sing ndeleng porno" nduweni tanggapan otak sing luwih ngisor kanggo eksposes siji detik kanggo foto porno vanilla. Ing panulis utama pratelan iki asil "kecanduan porno debunk." Apa ilmuwan sing sah bakal ujar manawa paneliten anomali kasebut wis ngilangi a sinau lapangan sinau?

Ing kasunyatan, panemon saka Prause et al. 2015 jejere becik karo Kühn & Hent (2014)sing nemokake yen nggunakake porno luwih pas karo aktivasi kurang otak kanggo nanggepi gambar porno vanilla. Prause et al. Temonan uga selaras karo Banca et al. 2015 sing #13 ing dhaptar iki. Saliyane, liyane EEG sinau nemokake yen nggunakake porno luwih gedhe kanggo wanita gegandhengan karo aktivasi otak sing kurang kanggo porno. Wacan EEG sing luwih murah tegese subyek ora nggatekake gambar. Sacara sederhana, para pangguna porno sing asring dipisahake karo gambar statis porno vanila. Dheweke bosen (biasa utawa desensifikasi). Waca iki kritis YBOP kritik. Pitung peer-reviewed papers setuju yen studi iki nemokake desensitization / habituation ing pangguna porno sing kerep (konsisten karo kecanduan): 1234567.

16) HPA Aysis Dysregulation ing Pria Kanthi Kelainan HypersexualChatzittofis, 2015) - [Tanggepan stres sing ora berfungsi] - Panaliten karo 67 kecanduan jinis pria lan 39 kontrol sing cocog karo umur. Sumbu Hypothalamus-Pituitary-Adrenal (HPA) minangka pemain utama ing reaksi stres. Kecanduan ngowahi sirkuit kaku ing otak anjog menyang sumbu HPA sing ora berfungsi. Iki nyinaoni babagan pecandu seks (hypersexuals) nemokake owah-owahan stres owahan sing nyakup temuan karo kecanduan bahan. Ngutip saka press release:

Panliten kasebut ngasilake wong 67 kanthi kelainan hiperseksual lan kontrol cocok sing sehat 39. Para peserta kanthi ati-ati didiagnosa kanggo kelainan hypersexual lan samubarang co-morbidity karo depresi utawa trauma bocah. Para peneliti menehi dhuwit dexamethasone sing kurang ing wayah sore sadurunge tes kanggo nyegah respon fisiologis, lan ing wayah esuk diukur tingkat hormon stres kortisol lan ACTH. Dheweke nemokake menawa pasien sing kelainan hiperseksual nduweni tingkat hormon sing luwih dhuwur tinimbang kontrol sehat, beda sing isih ana sawise ngontrol depresi nyuda lan trauma bocah.

"Peraturan stres alamiah sadurunge wis diamati ing pasien depresi lan bunuh diri uga kanggo penyalahgunaan obat-obatan," ujare Profesor Jokinen. "Ing taun-taun pungkasan, fokus yaiku trauma bocah bisa nyebabake disregulasi sistem stres awak liwat mekanisme epigenetik sing diarani, tegese lingkungan psikososial bisa mengaruhi gen sing ngontrol sistem kasebut." Miturut peneliti, asile nuduhake manawa sistem neurobiologis sing padha karo jinis planggaran liyane bisa ditrapake kanggo wong sing duwe kelainan hiperseksual.

17) Kawruh prefrontal lan kecanduan internet: model teoretis lan paneliten temuan neuropsikologi lan neuroimaging (Brand et al., 2015)- [Sirkuit prefrontal disfungsi / fungsi eksekutif lan sensitisasi sing mlarat] - Kutipan:

Selaras karo iki, asil saka neuroimaging fungsional lan studi neuropsychologis liyane nuduhake manawa reaktivitas isyarat, idham, lan nggawe keputusan minangka konsep penting kanggo ngerti kecanduan Internet. Temuan pengirangan kontrol eksekutif konsisten karo kecanduan prilaku liyane, kayata judi patologis. Dheweke uga negesake klasifikasi fenomena kasebut minangka kecanduan, amarga ana uga sawetara kamiripan karo temuan katergantungan zat. Kajaba iku, asil panelitian saiki bisa dibandhingake karo temuan saka riset katergantungan zat lan negesake analogi antarane kecanduan cybersex lan ketergantungan zat utawa kecanduan prilaku liyane.

18) Hubungan implisit ing kecanduan cybersex: Adaptasi Uji Asosiasi Implisit dengan gambar porno (Snagkowski et al., 2015) - [Ngidam / sensitisasi luwih gedhe] - Kutipan:

Panaliten pungkasan nuduhake kamiripan ing antarane kecanduan cybersex lan katergantungan zat lan mbantah kanggo nggolongake kecanduan cybersex minangka kecanduan tindak tanduk. Ing katergantungan zat, asosiasi implisit dikenal duwe peran penting, lan asosiasi implisit kasebut durung diteliti babagan kecanduan cybersex, nganti saiki. Ing panliten eksperimen iki, 128 peserta lanang heteroseksual ngrampungake Tes Asosiasi Implisit (IAT; Greenwald, McGhee, & Schwartz, 1998) sing diowahi nganggo gambar porno. Salajengipun, prilaku seksual bermasalah, sensitivitas tumrap eksitasi seksual, kecenderungan kecanduan cybersex, lan ngidham subyektif amarga nonton gambar porno ditaksir. Asil nuduhake hubungan positif ing antarane asosiasi gambar porno sing implisit kanthi emosi lan kecenderungan positif tumrap kecanduan cybersex, prilaku seksual sing bermasalah, sensitivitas tumrap eksitasi seksual uga idham subyektif. Kajaba iku, analisis regresi moderat ngandhakake manawa ana wong sing nglaporake kepinginan subyektif sing dhuwur lan nuduhake asosiasi implisit positif gambar porno kanthi emosi positif, utamane cenderung kanggo kecanduan cybersex. Temuan kasebut nuduhake peran potensial asosiasi implisit positif karo gambar pornografi ing pangembangan lan pangopènan kecanduan cybersex. Kajaba iku, asil panelitian saiki bisa dibandhingake karo temuan saka riset katergantungan zat lan negesake analogi antarane kecanduan cybersex lan ketergantungan zat utawa kecanduan prilaku liyane.

19) Gejala kecanduan cybersex bisa disambung karo loro nyedhak lan nyegah rangsangan pornografi: asil saka sampel analog saka pengguna cybersex reguler (Snagkowski, et al., 2015) - [Ngidam / sensitisasi luwih gedhe] - Kutipan:

Sapérangan pendekatan ngarah marang kamiripan kanggo substansi substansi sing kecenderungan pendekatan / panyisihan minangka mekanisme krusial. Sawetara peneliti wis nyatakake yen ana ing kahanan keputusane sing ana ing kecanduan, individu bisa nuduhake kecenderungan kanggo nyedhaki utawa nyegah rangsangan sing gegandhengan karo kecanduan. Ing panliten kasebut, 123 heteroseksual lanang nglampahi Tanggapan-Pengayoman-Tugas (AAT; Rinck lan Becker, 2007) dipunéwahi kanthi gambar pornografi. Sajrone peserta AAT kasebut kudu ngetokake rangsangan pornografi utawa narik wong-wong mau menyang dhiri kanthi joystick. Sensitivitas marang eksitasi seksual, perilaku seksual sing masalah, lan kecenderungan kecanduan cybersex ditaksir kanthi kuesioner.

Asile nuduhaké menawa individu-individu sing nduweni kecenderungan marang kecanduan cybersex cenderung kanthi pendekatan utawa supaya rangsangan pornografi. Saliyane, analisis regression moderat ngungkapake menawa individu sing nduweni seksual seksual lan perilaku seksual sing bermasalah sing nuduhake kecenderungan sing cedhak / nyingkiri, kacarita gejala kecanduan cybersex sing luwih dhuwur. Analogous substansial substansial, asil suggest sing loro pendekatan lan panyegahan kecenderungan bisa muter peran ing cybersex kecanduan. Menapa malih, interaksi kaliyan sensitivitas tumrap seksaning seksual lan tingkah laku seksual ingkang bermasalah saged gadhah efek ingkang ageng tumrap pangertosan subyektif babagan kelam kabutuhan gesang sapunika amargi kegiyatan cybersex. Temuan kasebut nyedhiyakake bukti empiris luwih akeh kanggo kamiripan antarane kecanduan cybersex lan substansi dependensi. Persamaan kasebut bisa diterusake menyang pangolahan saraf cybersex sing sebanding lan isyarat sing terkait obat.

20) Njupuk macet karo pornografi? Ngleboke utawa nguciwakake pertanda cybersex ing kahanan sing akeh mbukak gegayutan karo gejala kecanduan cybersex (Schiebener et al., 2015) - [Ngidam / sensitisasi luwih gedhe lan kontrol eksekutif sing mlarat] - Kutipan:

Sawetara wong nggunakake isi cybersex, kayata materi porno, kanthi cara gawe ketagihan, sing ndadékaké konsekuensi negatif sing abot ing urip utawa karya pribadi. Salah sawijining mekanisme sing ndadékaké konsèksi negatif bisa dikurangi kontrol eksekutif liwat kognisi lan tingkah laku sing perlu kanggo ngedhunake berorientasi goal ngoper antarane nggunakake cybersex lan tugas liyane lan kewajiban urip. Kanggo ngatasi aspek iki, kita nyelidiki peserta laki-laki 104 kanthi paradigma multitasking eksekutif karo rong set: Set siji yaiku foto-foto wong, set liyane kalebu gambar porno. Ing set loro gambar kudu diklasifikasikaké miturut kriteria tartamtu. Tujuan eksplisit yaiku nggarap kabeh tugas klasifikasi kanthi jumlah sing padha, kanthi ngganti antarane set lan tugas klasifikasi kanthi cara sing seimbang.

Kita nemokake kinerja kurang seimbang ing paradigma multitasking iki digandhengake karo kecenderungan sing luwih dhuwur tumrap kecanduan cybersex. Wong sing nduweni tendensi iki kerep dianggep kerep digunakake ing gambar pornografi. Hasil kasebut nunjukake manawa kontrol eksekutif ngilangi performa multitasking, nalika ngadhepi materi porno, bisa nyumbang marang perilaku kang ora bisa disleksia lan akibat negatif saka kecanduan cybersex. Nanging, individu sing nduweni kecenderungan marang kecanduan cybersex koyone duwe kecenderungan supaya ora nyedhaki utawa nyedhaki bahan pornografi, kaya sing didiskusekake ing model kecanduan motivasi.

21) Ganjaran Loro Trading kanggo Kesenengan saiki: Konsumsi Porno lan Delay Discounting (Negash et al., 2015) - [kontrol eksekutif sing luwih miskin: eksperimen panyebab] - Kutipan:

Sinau 1: Peserta ngrampungake kuesioner nggunakake pornografi lan tugas diskon diskon ing Wektu 1 banjur patang minggu mengko. Peserta sing nglaporake panggunaan pornografi dhisikan sing luwih dhuwur nduduhake tarif diskon tunda sing luwih dhuwur ing Wektu 2, ngontrol diskon wektu tundha dhisikan. Sinau 2: Peserta sing ora nggunakake pornografi nuduhake diskon diskon sing luwih murah tinimbang peserta sing ora mangan panganan sing disenengi.

Internet pornografi iku ganjaran seksual sing nyumbang kanggo nolak diskon kanthi cara beda tinimbang ganjaran alami liyane, sanajan panggunaan ora kompulsif utawa adiktif. Riset iki ndadekake kontribusi penting, nuduhake yen efek kasebut ngluwihi gairah sementara.

Konsumsi pornografi bisa nyedhiyakake kepuasan seksual kanthi cepet nanging bisa duwe implikasi sing bisa ngluwihi lan nyedhaki domain liya saka urip wong, utamane sesambetan.

Penemuan kasebut nyatakake yen pornografi internet minangka ganjaran seksual sing nyumbang kanggo nolak diskon kanthi beda saka ganjaran alam liyane. Mulane penting kanggo ngobati pornografi minangka rangsangan unik ing ganjaran, impulsivity, lan studi kecanduan lan kanggo aplikasi iki miturut individu lan uga perawatan hubungan.

22) Tindak Kekarepan Seksual lan Coping Dysfunctional Nemtokake Ketagihan Cybersex ing Pria Homoseksual (Laier et al., 2015) - [Ngidam / sensitisasi luwih gedhe] - Kutipan:

Panemon anyar wis nuduhaké hubungan antara CyberSex Addiction (CA) keruwetan lan indikator kegedhen seksual, lan nanggulangi tindak tanduk seksual nandhingake hubungan antara excitability seksual lan ge CA. Tujuan panaliten iki yaiku kanggo nyoba mediasi iki ing sampel homoseksual lanang. Panaliti ditaksir gejala CA, sensitivitas kanggo seksual, lan nggunakake pornografi motivasi, prilaku seksual masalah, gejala psikologis, lan tindak tanduk seksual ing urip nyata lan online. Menapa malih, para peserta nonton video porno lan nedahake gairah seksualipun saderengipun lan sawisé presentation video. Asile nuduhake korélasi sing kuat antara ge CA lan indikator seksual gairah lan kegedhen seksual, nanggulangi tindak tanduk seksual, lan gejala psikologis. CA ora digandhengake karo tindak tanduk seksual offline lan wektu maya cybersex digunakake. Nanggulangi tindak tanduk seksual sebagian ditengahi hubungan antarane excitability seksual lan CA. Asil bisa ditrapake karo sing dilapurake kanggo wong heteroseksual lan wadon ing studi sadurunge lan dibahas babagan latar belakang asumsi teori CA, sing nyoroti peran panguatan positif lan negatif amarga nggunakake cybersex.

23) Peran Neuroinflammation ing Pathophysiology of Hypersexual Disorder (Jokinen et al., 2016) - [Respon stres disfungsional lan neuro-inflammation] - Panliten iki nglaporake tingkat Tumor Necrosis Factor (TNF) sing luwih dhuwur tumrap para pecandu jinis yen dibandhingake karo kontrol sing sehat. Tingkat TNF sing luwih dhuwur (panandha inflamasi) uga ditemokake ing penyalahgunaan obat-obatan lan kewan sing narkoba (alkohol, heroin, meth). Ana korélasi sing kuat ing antarane level TNF lan timbangan rating sing ngukur hiperseksualitas.

24) Compulsive Sexual Behavior: Prefrontal And Limbic Volume and Interactions (Schmidt et al., 2016) - [Sirkuit prefrontal lan sensitisasi disfungsional] - Iki minangka panaliten fMRI. Dibandhingake karo kontrol sehat Subyek CSB ​​(pecandu porno) nambah volume amygdala kiwa lan nyuda konektivitas fungsional antarane amygdala lan DLPFC korteks prefrontal dorsolateral. Konektivitas fungsional nyuda ing antarane amigdala lan korteks prefrontal sejajar karo kecanduan zat. Dipikir yen konektivitas sing luwih sithik nyuda kontrol korteks prefrontal kanggo impuls pangguna kanggo nindakake prilaku kecanduan. Panliten iki nuduhake manawa keracunan obat bisa nyebabake bahan abu-abu sing kurang abu-abu lan mula nyuda volume amigdala ing para narkoba. Amiggala aktif kanthi aktif sajrone nonton porno, utamane nalika ekspos pitunjuk seksual. Mbok menawa anyar seksual lan telusuran lan ngupaya nyebabake efek unik ing amigdala ing pangguna porno sing kompulsif. Utawa, taun kecanduan porno lan konsekuensi negatif sing abot banget ngepenakke - lan cTekanan sosial sing gegandhèngan karo volume amygdala tambah. Sinau #16 ing ndhuwur nemokake yen "pecandu seks" duwe sistem stres sing terlalu aktif. Apa stres kronis sing gegandhèngan karo kecanduan porno / jinis, bebarengan karo faktor-faktor sing nggawe jinis unik, mimpin menyang volume amygdala luwih gedhe? Kutipan:

Temuan saiki nyoroti volume sing dhuwur ing sawijining wilayah sing disedhiyakake jroning kontraksi motivasi lan panyambungan negara bagian sing luwih cilik saka jaringan kontrol kontrol ndhuwur. Gangguan jaringan kasebut bisa njlèntrèhaké pola perilaku abadi sing nengenake ganjaran lingkungan utawa reaktivitas sing luwih apik kanggo pitakon sing penting. Senajan temuan volumetrik kita kontras karo sing ana ing SUD, temuan kasebut bisa nggambarake beda minangka fungsi efek neurotoksik saka ekspresi narkoba kronis. Bukti-bukti anyar sing ngasilake potensial tumpang tindih kanthi proses kecanduan utamane ndhukung teori motivasi insentif. Kita wis nunjukake yen kegiatan ing jaringan kasebut banjur ditrapake ing ngisor iki kanthi irah-irahan sing cetha banget utawa sing disenengi kanthi cetha seksual [Brand et al., 2016; Seok lan Sohn, 2015; Voon et al., 2014] bebarengan karo bias attentional ditingkat [Mechelmans et al., 2014] lan kepéngin khusus kanggo isyarat seksual nanging ora dikarepake seksual umum [Brand et al., 2016; Voon et al., 2014]. Peningkatan perhatian kanggo isyarat eksplisit seksual luwih disarujuki karo pilihan kanggo isyarat kelenturan kanthi mangkono mratélakaké hubungan antara conditioning conditioning lan bias attentional [Banca et al., 2016]. Temuan iki saka peningkatan aktivitas sing ana hubungane karo isyarat seksual beda-beda saka asil (utawa stimulus tanpa syarat) sing ningkatake habituation, bisa konsisten karo konsep toleransi, nambah preferensi kanggo rangsangan seksual novel [Banca et al., 2016]. Bebarengan karo panemuan iki, mbantu ngandharake neurobiologi CSB sing ndadékaké wong sing mangertèni luwih jero babagan kelainan lan identifikasi panyebab terapi.

25) Aktivitas Ventral Striatum Nalika Nonton Foto Porn Favorit Langgeng Kanthi Gejala Pornografi Internet Ketergantungan (Brand et al., 2016) - [reaktivitas / sensitisasi isyarat sing luwih gedhe] - Panaliten fMRI Jerman. Temokake # 1: Aktivitas pusat hadiah (ventral striatum) luwih dhuwur kanggo gambar porno sing disenengi. Nemokake # 2: Reaktivitas striatum ventilasi gegandhengan karo skor kecanduan jinis internet. Kaloro temuan kasebut nuduhake sensitisasi lan selaras karo model kecanduan. Panulis ujar manawa "Dhasar saraf saka kecanduan pornografi Internet padha karo kecanduan liyane." Kutipan:

Siji jenis kecanduan internet yaiku konsumsi pornografi sing gedhe banget, uga diarani cybersex utawa pornografi pornografi. Sinau neuroimaging ketemu aktivitas striatum ventral nalika para peserta nonton rangsangan seksual eksplisit tinimbang materi seksual / erotis sing ora eksplisit. Kita saiki duwe hipotesis yen striatum ventral kudu nanggapi pornografi sing disenengi tinimbang gambar porno sing ora disenengi lan kegiatan striatum ventral ing kontras iki kudu gegayutan karo gejala subyektif kecanduan internet pornografi. Kita sinau para peserta lanang 19 heteroseksual karo paradigma gambar kalebu materi pornografi sing disenengi lan ora disenengi.

Gambar saka kategori sing disenengi ditemtokake minangka arousing, kurang nyenengake, lan luwih cedhak karo ideal. Respon striatum ventral luwih kuwat kanggo kondisi sing disengaja dibandhingake karo gambar sing ora dipilih. Aktivitas striatum ventral ing kontras iki ana hubungane karo gejala kacepetan kacepetan sosial pornografi Internet. Gejala gejala subyektif uga minangka prediktor signifikan ing analisis regresi karo respon striatum ventral minangka variabel gumantung lan gejala subyektif kecanduan pornografi Internet, kegedhen seksual umum, perilaku hipereksual, depresi, sensitivitas interpersonal, lan perilaku seksual ing dina terakhir minangka prediktor . Hasile ndhukung peran striatum ventral ing proses nunggu gratifikasi lan gratifikasi sing disambung karo bahan pornografi sing disenengi. Mekanisme kanggo ganjaran nunggu ing striatum ventral bisa nyumbang menyang panjelasan neural kenapa individu sing duwe preferensi tartamtu lan bayangan seksual ateges ora bisa ngontrol konsumsi pornografi Internet.

26) Kondhisi kelainan sing diselehake lan Konektivitas Neural ing Subjek Kanthi Tumindak Seksual KompulsifKlucken et al., 2016) - [reaktivitas / sensitisasi isyarat sing luwih gedhe lan sirkuit prefrontal disfungsional] - Panliten fMRI Jerman iki ngulang loro temuan utama saka Voon et al., 2014 lan Kuhn & Gallinat 2014. Temuan utama: Korelasi saraf syaraf lan selera saraf syaraf diowahi ing klompok CSB. Miturut peneliti, perubahan pertama - aktivasi amygdala sing luwih dhuwur - bisa uga nggambarake kahanan sing luwih gampang ("kabel" sing luwih gedhe kanggo isyarat netral sadurunge sing ngramal gambar porno). Perubahan nomer loro - konektivitas antara striatum ventral lan korteks prefrontal - bisa dadi tandha kanggo kemampuan ngrusak impuls. Ngandika para peneliti, "[Pangubahan] iki selaras karo panliten liyane sing nyinaoni korelasi saraf kelainan kecanduan lan defisi kontrol impulse." Temuan aktivasi amygdalar sing luwih gedhe kanggo isyarat (sensitisasi) lan ngurangi konektivitas antarane pusat pahala lan korteks prefrontal (hipofrontality) minangka loro pangowahan otak utama sing katon ing kecanduan narkoba. Kajaba iku, 3 saka 20 pangguna porno kompulsif ngalami "kelainan ereksi orgasme." Kutipan:

Umumé, kegiatan amygdala sing ditemokaké lan penggabungan striatal-PFC uga ngidini spekulasi babagan etiologi lan perawatan CSB. Subjek karo CSB katon luwih rawan kanggo nggawe hubungan antara isyarat resmi sing netral lan rangsangan lingkungan sing relevan sacara seksual. Mangkono, subjek iki luwih cenderung ngalami owah-owahan sing bakal nyedhak prilaku. Apa sing ndadékaké CSB kasebut utawa minangka asil CSB kudu dijawab kanthi riset ing mangsa ngarep. Kajaba iku, pangolahan regulasi mboten saget, ingkang dipunremeni wonten ing kopling striatal-prefrontal ventral, mbiyantu supados pangopènan prilaku bermasalah.

27) Compulsivity Sadawane Penyalah gunaan Patologi Ganjaran Obat lan Non-Nugroho (Banca et al., 2016) - [Reaktivitas / sensitisasi isyarat sing luwih gedhe, tanggapan kondhisi sing ditingkatake] - Panliten fMRI Universitas Cambridge iki mbandhingake aspek kompulsivitas ing alkohol, wong mangan, pecandu video game lan pecandu porno (CSB). Kutipan:

Benten karo kelainan liyane, CSB dibandhingake karo HV nuduhake akuisisi luwih cepet kanggo nampani asil bebarengan karo panci luwih gedhe ing kondisi tampa pituwase tanpa asil. Subyek CSB ​​ora nampilake kacilakan tartamtu sajrone setting shifting utawa pembalikan. Temuan kasebut nglumpukake karo temuan sadurunge peningkatan pilihan kanggo rangsangan kahanan kanggo asil seksual utawa babakan dhuwit, sakabèhé sing ngarahake sensitivitas sing luwih apik kanggo imbuhan (Banca et al., 2016). Pasinaon luwih akeh nggunakake ganjaran sing penting dituduhake.

28) Kesenengan subyektif kanggo Pornografi lan Learning Learning Predict Tendencies Menuju Cybersex Addiction ing Sample saka Pangguna Cybersex Reguler (Snagkowski et al., 2016) - [Reaktivitas / sensitisasi isyarat sing luwih gedhe, tanggapan kondhisi sing disempurnakake] - Panliten unik iki nyebabake subyek kanthi bentuk sing netral sadurunge, sing prédhiksi munculnya gambar pornografi. Kutipan:

Ora ana konsensus babagan kritikan diagnostik kecanduan cybersex. Sawetara pendekatan ngandharake podho karo substansi substansi, sing asifat pembelajaran asipat penting minangka mekanisme. Ing panliten iki, 86 heteroseksual lanang ngrampungake Standar Pavlovian kanggo Instrumental Transfer Task modifikasi karo gambar porno kanggo ngawasi learning asosiasi ing kecanduan cybersex. Kajaba iku, keinginan subyektif amarga nonton gambar porno lan kecenderungan menyang kecanduan cybersex ditaksir. Hasil nuduhaké pengaruh saka keinginan subyektif ing kecenderungan marang kecanduan cybersex, dimoderasi dening pembelajaran asosiatif. Sakabèhé, panemon iki nuduhaké peran penting saka asosiasi learning kanggo pengembangan kecanduan cybersex, nalika nyedhiyakake bukti empirik luwih kanggo kamiripan antarane substansi dependensi lan kecanduan cybersex. Ing ringkesan, asil panaliten saiki nerangake yen learning asosiatif bisa uga nggambarake peran sing wigati babagan perkembangan kecanduan cybersex. Temuan kasebut nyedhiyakake bukti sing luwih akeh kanggo kamiripan antarane kecanduan lan substansi kecerdasan cybersex amarga pangaruh saka keinginan subyektif lan pembelajaran asosiatif ditampilake.

29) Perubahan swara liwat nonton pornografi ing Internet digandhengake karo gejala kelainan internet-pornografiLaier & Brand,2016) - [Ngidam / sensitisasi luwih gedhe, kurang disenengi] - Kutipan:

Asil utama panelitian yaiku kecenderungan Kelainan pornografi Internet (IPD) digandhengake kanthi negatif karo rasa umume apik, siyaga, lan tenang uga positif karo tekanan sing dirasakake ing saben dinane lan motivasi nggunakake pornografi Internet ing babagan pencarian lan ngindhari emosi. Kajaba iku, kecenderungan tumrap IPD ana hubungane negatif karo swasana sadurunge lan sawise nonton pornografi Internet uga nambah swasana sing apik lan tenang. Hubungan antara kecenderungan menyang IPD lan ngupaya kegirangan amarga panggunaan Internet-pornografi moderat kanthi evaluasi kepuasan orgasme sing ngalami. Umume, asil panelitian jumbuh karo hipotesis yen IPD digandhengake karo motivasi kanggo nemokake kepuasan seksual lan kanggo nyingkiri utawa ngatasi emosi aversif uga asumsi yen owah-owahan swasana sawise konsumsi pornografi ana gandhengane karo IPD (Cooper et al., 1999 lan Laier lan Brand, 2014).

30) Perilaku seksual yang bermasalah pada dewasa muda: Asosiasi antar variabel klinis, perilaku, dan neurocognitive (2016) - [fungsi eksekutif sing mlarat] - Individu sing Prilaku Seksual Masalah (PSB) nampilake sawetara defisit neuro-kognitif. Temuan kasebut nuduhake manawa luwih miskin fungsi eksekutif (hipofrontality) yaiku fitur otak kunci sing dumadi ing pecandu narkoba. Sawetara kutipan:

Asil sing ditonjolake saka analisis iki yaiku PSB nuduhake hubungan sing signifikan karo sawetara faktor klinis sing ngilangi, kayata rasa percaya diri sing luwih murah, ngurangi kualitas urip, BMI sing dhuwur, lan tingkat komorbiditas sing luwih dhuwur kanggo sawetara kelainan ...

... uga bisa ditemokake menawa ciri-ciri klinis sing dituduhake ing klompok PSB sajrone asil saka variabel tersier sing nyebabake PSB lan fitur klinis liyane. Salah siji potensial faktor sing nglebokake peran iki bisa dadi defisit neurocognitive sing diidhentifikasi ing grup PSB, utamane sing gegayutan karo memori kerja, kontrol impulsivity / impuls, lan pengambilan keputusan. Saka ciri iki, bisa kanggo nglacak masalah sing ditemokake ing PSB lan fitur klinis tambahan, kayata dysregulation emosi, kanggo kekurangan kognitif tartamtu ...

Yen masalah kognitif sing ditemtokake ing analisis iki bener-bener fitur inti PSB, iki bisa nduwe implikasi klinis.

31) Methylation of HPA Axis Related Genes in Men With Hypersexual DisorderJokinen et al., 2017) - [Tanggepan stres sing ora berfungsi, owah-owahan epigenetik] - Iki minangka tindak lanjut saka #16 ndhuwur sing nemokake manawa pecandu seks duwe sistem stres sing ora berfungsi - pangowahan neuro-endokrin utama sing disebabake dening kecanduan. Panliten saiki nemokake pangowahan epigenetik ing gen sing dadi pusat reaksi stres manungsa lan ana gandhengane karo kecanduan. Kanthi pangowahan epigenetik, urutan DNA ora diowahi (kaya mengkono karo mutasi). Nanging, gene kasebut diwenehi tag lan ekspresi diganti utawa mudhun (epigenetics video pendek). Owah-owahan epigenetik sing dilapurake ing panliten iki nyebabake aktivitas gen CRF sing diowahi. CRF yaiku neurotransmitter lan hormon sing mimpin tindak tanduk gawe ketagihan kayata cravings, lan a pemain utama ing akeh gejala mundur total sing dialami inti lan kecanduan prilaku, kalebu kecanduan porno.

32) Njelajah Relationship between Compulsivity Seksual lan Bias Attentional kanggo Words-Related Words ing cohort saka Individu aktif seksual (Albery et al., 2017) - [reaktivitas / sensitisasi isyarat sing luwih gedhe, desensitisasi] - Panliten iki nggambarake temuan studi 2014 Cambridge University iki, sing mbandhingake bias perhatian para pecandu porno karo kontrol sing sehat. Mangkene sing anyar: Panliten kasebut ngubungake "taun kegiatan seksual" karo 1) skor kecanduan jinis lan uga 2) asil saka tugas bias sing digatekake. Antarane sing duwe kecanduan seksual, sawetara taun pengalaman seksual ana hubungane karo bias perhatian sing luwih gedhe (panjelasan ing bias attentional). Skor kompulsitas seksual sing luwih dhuwur + pengalaman seksual luwih sithik taun = tandha kecanduan sing luwih gedhe (bias perhatian sing luwih gedhe, utawa gangguan). Nanging bias manungsa waé mudhun banget ing pangguna sing kompulsif, lan ilang ing pirang-pirang taun pengalaman seksual. Penulis nyimpulake yen asil iki bisa nuduhake manawa "kegiyatan seksual kompulsif" luwih pirang-pirang taun nyebabake habituasi sing luwih gedhe utawa mati rasa umum tumrap rasa seneng (desensitisasi). Kutipan saka kesimpulan:

Sawijining panjelasan bisa kanggo asil kasebut yaiku minangka individu sing laku seksual nglakoni tingkah laku sing luwih kompulsif, sawijining templat arousal sing ana gegayutan [36-38] lan wektu sing sithik, prilaku sing luwih nemen dibutuhake kanggo tingkat gairah sing padha diwujudake. Lagi nyatakake yen minangka individu sing nglakoni prilaku sing luwih kompulsif, neuropathways dadi desensitized kanggo luwih 'normal' rangsangan seksual utawa gambar lan individu nguripake luwih 'nemen' rangsangan kanggo éling regane sing dikarepake. Iki cocog karo karya sing nuduhaké menawa wong lanang sing 'sehat' bisa dadi hormat kanggo rangsangan nyata sadurungé lan manawa Habituation iki ditondoi kanthi ngurangi respon gairah lan appetitive [39]. Iki nuduhaké manawa partisipan luwih aktif lan aktif sacara seksual dadi 'numb' utawa luwih peduli marang tembung-tembung sing gegandhengan karo 'normalisasi' sing digunakake ing panliten iki lan minangka tampilan kaya ngurangi bias bisu, dene sing ngalami compulsivity lan kurang pengalaman isih nuduhake gangguan amarga stimulus nggambarake kognisi luwih sensitized.

33) Executive Functioning Menyang Seksual Compulsive lan Non-Sexually Compulsive Sadurunge lan Sawise Nonton Video Erotis (Messina et al., 2017) - [Fungsi eksekutif sing mlarat, idham / sensitisasi sing luwih gedhe] - Ekspos tumrap fungsi eksekutif sing kena pengaruh porno ing pria kanthi "prilaku seksual kompulsif," nanging ora bisa ngontrol kontrol sehat. Fungsi eksekutif sing luwih miskin nalika kena isyarat sing gegandhengan karo kecanduan minangka ciri kelainan zat (nuduhake kalorone diowahi dadi sirkuit prefrontal lan sensitisasi). Kutipan:

Temuan iki nuduhake keluwesan kognitif luwih apik sawise rangsangan seksual kanthi kontrol dibandhingake karo peserta seksual. Data kasebut ndhukung gagasan sing wong lanang sing laku seksual ora njupuk keuntungan saka efek pembelajaran sing bisa diduweni saka pengalaman, sing bisa nyebabake owah-owahan prilaku sing luwih apik. Iki uga bisa dimangerteni minangka lack of learning effect dening grup compulsive seksual nalika padha stimulus seksual, padha karo apa sing kedadeyan ing siklus kecanduan seksual, sing diwiwiti karo nambah kognisi seksual, diikuti dening aktifitas seksual skrip lan banjur orgasme, asring banget nyangkut paparan kahanan sing beboyo.

34) Apa Pornografi Bisa Gawe Ketagihan? Studi FMRI Pria Priksa Pengobatan Kanggo Gunakake Pornografi Masalah (Gola et al., 2017) - [Reaktivitas / sensitisasi isyarat sing luwih gedhe, tanggapan kondhisi sing ditingkatake] - Panaliten fMRI nglibatake paradigma reaksi-isyarat isyarat sing khas ing sadurunge bentuk netral ngramal tampilan gambar pornografi. Kutipan:

Priya karo lan tanpa nggunakake porno masalah (PPU) beda-beda ing reaksi otak kanggo nuduhake prediksi gambar erotis, nanging ora ing reaksi menyang gambar erotis piyambak, konsisten karo teori incentive of addictions. Aktivasi otak iki diiringi motivasi tindak tanduk kanggo ndeleng gambar erotis ('kepengin' luwih dhuwur). Reaktivitas striatal Ventral kanggo isyarat sing ngramal gambar erotis gegayutan banget karo keruwetan PPU, jumlah pornografi sing digunakake saben minggu lan jumlah masturbasi mingguan. Temuan kasebut nuduhake manawa kaya ing panggunaan obat-obatan lan kelainan judi, mekanisme saraf lan prilaku sing ana gandhengane karo proses pitunjuk anticipatory gegandhengan karo fitur PPU sing relevan karo klinis. Temuan kasebut nuduhake manawa PPU bisa nuduhake kecanduan tindak tanduk lan intervensi sing migunani kanggo nargetake kecanduan prilaku lan zat sing kudu dipikirake adaptasi lan digunakake kanggo mbantu pria sing duwe PPU.

35) Langkah-langkah Emosi Sadar lan Sadar: Apa Padha Dawa karo Frekuensi Gunakake Pornografi? (Kunaharan et al., 2017) - [habituasi utawa desensitisasi] - Sinau respon pangguna pornografi (Maca EEG & Respon Startle) kanggo macem-macem gambar sing nyebabake emosi - kalebu erotika. Panliten kasebut nemokake sawetara beda neurologis ing antarane pangguna porno frekuensi rendah lan pangguna porno frekuensi dhuwur. Kutipan:

Temuan kasebut ngandhakake yen nggunakake pornografi sing luwih gedhe katon duwe pangaruh marang tanggapan non-sadar otak kanggo stimulasi sing didhukung emosi sing ora dituduhake kanthi laporan sing jelas.

4.1. Saliyane Ratings: Apike, kelompok nggunakake porno dhuwur nggedhekake gambar erotis minangka luwih ora sugih tinimbang grup nggunakake medium. Penulis ngandhakake iki bisa uga amarga sifat "lembut" utamane gambar "erotis" sing ana ing basis data IAPS sing ora nyedhiyani level stimulasi sing biasane ditemokake, amarga wis ditampilake dening Harper lan Hodgins [58] sing ngatonake materi pornografi kanthi rutin, akeh wong sing kerep katon minangka materi sing luwih kuat kanggo njaga gairah fisiologis sing padha. Kategori "nyenengake" nyedhiake rating valensi dening kabeh telung klompok kasebut supaya relatif padha karo rating klompok pangguna sing digunakake minangka gambar sing rada ora nyenengake rata-rata tinimbang klompok liya. Iki bisa uga amarga gambar "nyenengake" sing diwenehake ora nyenengake cukup kanggo individu ing grup panggunaan dhuwur. Studies wis sacara konsisten nampilake downregulation psikologi ing proses isi appetitive amarga efek habituation ing individu sing seneng ngupayakake materi pornografi [378]. Punika panyengkuyung para panulis sing efek iki bisa nyatakake asil sing diamati.

4.3. Startle Reflex Modulation (SRM): Pangaruh amplitudo amplitudo luwih dhuwur sing katon ing kelompok panggunaan porno kurang lan medium bisa diterangake dening wong-wong ing grup kanthi sengaja ngindhari panggunaan pornografi, amarga padha bisa nemokake iku dadi luwih ora nyenengake. Utawa, asil sing ditampa bisa uga amarga efek Habituation, ing ngendi individu ing kelompok kasebut nonton pornografi luwih saka tinulis kanthi tegas-bisa amarga alasan malu antara liya, minangka efek habituation wis ditampilake kanggo ningkatake respon kacepetan mata [4142].

36) Eksposur kanggo Stimuli Seksual Ngasilaken Diskon Luwih Ngenalaken Peningkatan Keterlibatan ing Delinquency Cyber ​​Antarane Pria (Cheng & Chiou, 2017) - [fungsi eksekutif sing mlarat, impulsivitas sing luwih gedhe - eksperimen panyebab] - Ing rong panliten, stimulus seksual visual nyebabake: 1) diskon diskon sing luwih gedhe (ora bisa tundha kepuasan), 2) kepinginan sing luwih gedhe kanggo melu-melu kriminal, 3) luwih gedhe kepinginan kanggo tuku barang palsu lan hack akun Facebook wong. Dadi, iki nuduhake yen panggunaan porno nambah impulsivitas lan bisa nyuda fungsi eksekutif tartamtu (kontrol diri, pangadilan, konsekuensi foreseeing, kontrol impuls). Kutipan:

Wong seneng nonton rangsangan seksual sajrone nggunakake Internet. Riset nedahaken bilih stimulus motivasi seksual saged nimbulaken impulsivitas ingkang langkung inggil ing pria, kados ingkang dipunpirsani ing diskon ingkang langkung temporal (kados tendensi langkung milih, langkung cepet, langkung cepet).

Ing kesimpulan, asil saiki nuduhake hubungan antarane rangsangan seksual (contone, paparan foto wanita seksi utawa sandhang seksual arousing) lan keterlibatan wong ing kenal kanti cyber. Temuan kasebut nyatake yen impulsivitas lan kontrol dhiri, minangka manifested dening discounting temporal, rentan gagal nalika ngadhepi rangsangan seksual ing ngendi wae. Wong bisa entuk manfaat saka ngawasi apa eksposisi seksual gegayutan karo pilihan lan prilaku sing bakal ditindakake. Temuan kita nerangake yen nemu rangsangan seksual bisa nggodha wong mudhun dalan kenal kanti cyber

Asil saiki nuduhake yen kasedhiyan rangsangan seksual ing jagad maya bisa uga ana gandheng cenenge karo tindak tanduk cyber-delinquent pria tinimbang sing dikira sadurunge.

37) Prediktor kanggo (Masalah) Nggunakake Internet Urip Ekspresi Seksual: Role of Motivation Seksual Trait lan Implikitas Pendekatan Implicit Menuju Material Seksual Secara EksplisitStark et al., 2017) - [reaktivitas / sensitisasi / idham sing luwih gedhe] - Kutipan:

Panaliten saiki nyinaoni manawa trait seksual lan kecenderungan pendekatan sing cetha marang materi seksual yaiku prediktor saka nggunakake SEM sing bermasalah lan wektu saben dina sinau SEM. Ing eksperimen tindak tanduk, kita nggunakake Taksih-Avoidance Tugas (AAT) kanggo ngukur kecenderungan pendekatan implisit menyang materi seksual. A korelasi positif antarane pendekatan pendekatan implisit marang SEM lan wektu saben dina kanggo nonton SEM bisa uga diterangake kanthi efek sing nyathet: A kecenderungan pendekatan implisit dhuwur bisa diinterpretasi minangka bias attentional menyang SEM. Subyek karo bias attentional iki bisa uga luwih disenengi kanggo isyarat seksual ing Internet sing ngasilake luwih akeh wektu sing dienggo ing situs SEM.

38) Deteksi Pornografi Pornografi adhedhasar Pendekatan Komputasi Neurofisiologis (2018) - Kutipan:

Ing makalah iki, sawijining cara nggunakake sinyal otak saka area frontal sing ditampa kanthi nggunakake EEG diusulake kanggo ndeteksi manawa peserta bisa uga duwe kecanduan porno utawa liya. Iku tumindak minangka pendekatan pelengkap kanggo kuesioner psikologis umum. Hasil eksperimen nuduhake yen peserta ketagihan nduweni aktivitas ombak alfa sing kurang ing wilayah otak frontal dibanding peserta non-ketagihan. Bisa diamati kanthi nggunakake spektrum daya sing diitung kanthi nggunakake Tomography Elektromagnetik Low Resolution (LORETA). Band theta uga nuduhake yen ana perbedaan antarane ketagihan lan non-ketagihan. Nanging, bedane ora kaya pita alpha.

39) Masalah kelir abu-abu lan panyambungan negara-negara istirahat ing negara gyrus temporal sing unggul ing antarane wong-wong sing nduweni hipersoneksual (2018) - [Defisit zat abu-abu ing korteks temporal, konektivitas fungsional sing luwih mlarat antara korteks temporal lan precuneus & caudate] - Panaliten fMRI mbandhingake para pecandu seks sing ditonton kanthi tliti ("prilaku hiperseksual bermasalah") karo subjek kontrol sing sehat. Dibandhingake karo kontrol kecanduan jinis: 1) nyuda zat abu-abu ing lobus temporal (wilayah sing ana gandhengane karo impuls seksual); 2) nyuda precuneus kanggo konektivitas fungsional korteks temporal (bisa uga nuduhake kelainan ing kemampuan kanggo mindhah perhatian); 3) nyuda konektivitas fungsi korteks temporal (bisa nyandhang impuls ndhuwur-mudhun). Kutipan:

Temuan iki nerangake menawa kekurangan struktural ing gyrus temporal lan konektivitas fungsional sing diowahi antarané gyrus temporal lan wilayah tartamtu (ie, precuneus lan caudate) bisa nyumbang marang gangguan ing stimulan tonik saka gairah seksual ing individu kanthi PHB. Mangkono, asil kasebut nerangake menawa owah-owahan struktur lan konektivitas fungsional ing gyrus temporal bisa dadi fitur spesifik PHB lan uga calon biomarker kanggo diagnosis PHB.

Pembesaran zat abu-abu ing tonsil cerebellar sisih tengen lan nambah panyambungan tonsil cerebellar kiwa karo STG kiwa uga diamati…. Mula, bisa uga ana volume zat abu-abu sing tambah lan konektivitas fungsional ing cerebellum digandhengake karo prilaku kompulsif ing individu sing duwe PHB.

Ing ringkesan, VBM saiki lan studi panyambungan fungsional nuduhake kekurangan bahan abu-abu lan panyambungan fungsional sing diganti ing gyrus temporal ing antarane individu sing duwe PHB. Luwih penting, struktur sing kurang lan konektivitas fungsional sing ana hubungane karo tingkat keparake PHB. Temuan kasebut nyedhiyani pamanggih anyar menyang mekanisme neural saka PHB.

40) Tendensi menyang kelainan internet-pornografi: Bedane para pria lan wanita babagan gegayuhan sing ditrima kanggo rangsangan porno (2018) - [reaktivitas / sensitisasi isyarat sing luwih gedhe, idham sing luwih apik]. Kutipan

Sawetara penulis nganggep kelainan nggunakake Internet-pornografi (IPD) minangka kelainan adiktif. Salah sawijining mekanisme sing wis ditliti kanthi intensif ing kelainan nggunakake zat lan non-zat yaiku bias perhatian sing luwih apik tumrap isyarat sing gegandhengan karo kecanduan. Bias manungsa waé digambarake minangka proses kognitif saka pemahaman individu sing kena pengaruh saka isyarat sing gegandhengan karo kecanduan sing disebabake dening insentif insentif kondhisi. Diasumsikan ing model I-PACE manawa ana ing wong sing rawan ngalami gejala IPD kognitif implisit uga reaksi-reaksi lan idham-idhaman tandha-tandha lan nambah ing proses kecanduan. Kanggo neliti babagan peran bias perhatian ing pangembangan IPD, kita nyelidiki conto 174 peserta lanang lan wadon. Bias kawigaten diukur kanthi Tugas Probe Visual, ing endi para peserta kudu menehi reaksi tumrap panah sing ditampilake sawise gambar pornografi utawa netral. Kajaba iku, peserta kudu nunjukake gairah seksual sing diinduksi dening gambar porno. Salajengipun, kecenderungan tumrap IPD diukur nggunakake Tes Kecanduan Internetsex singkat. Asil panliten iki nuduhake ana hubungane antarane bias perhatian lan tingkat gejala IPD sing sebagian ditengahi karo indikator kanggo reaktivitas-isyarat lan idham-idhaman. Nalika pria lan wanita umume beda-beda ing wektu reaksi amarga foto pornografi, analisis regresi moderat ngandhakake yen bias manungsa waé kedadeyan sacara mandhiri saka jinis ing konteks gejala IPD. Asil kasebut nyengkuyung asumsi teoretis model I-PACE babagan insentif insentif isyarat sing gegandhengan karo kecanduan lan selaras karo panliten sing nangani reaktivitas isyarat lan idham ing kelainan nggunakake zat.

Bebarengan iki studi neurologis ditemokake:

  1. Owah-owahan otak terkait kecanduan 3: sensitisasidesensitization, Lan hipofrontality.
  2. Liyane porn nggunakake hubungane karo prakara kurang abu-abu ing sirah ganjaran (dorsal striatum).
  3. Lebih nggunakake porno sesambungan karo kurang aktifitas sirkuit ganjaran nalika ndeleng gambar seksual kanthi cepet.
  4. Liyane nggunakake porno hubungane karo sambungan neural disrupted antarane sirkuit ganjaran lan korteks prefrontal.
  5. Addicts duwe aktivitas prefrontal luwih gedhe kanggo isyarat seksual, nanging kurang aktivitas otak kanggo rangsangan normal (cocog karo kecanduan narkoba).
  6. Porno nggunakake / cahya porno sing ana hubungane karo diskon sing luwih cepet sing ditundha (ora bisa ditindakake). Iki minangka tandha fungsi sing eksekutif miskin.
  7. 60% subyek kecanduan porno kompulsif ing sawijining panelitian ngalami ED utawa libido sing kurang karo mitra, nanging ora nganggo porno: kabeh ujar manawa nggunakake pornografi internet nyebabake libido ED / kurang.
  8. Bias attentional ditingkatake sebanding karo kedhaftar narkoba. Nuduhake sensitisasi (produk saka DeltaFosb).
  9. Kepinginan & kepengin banget pornografi, nanging ora luwih disenengi. Iki selaras karo model kecanduan sing ditampa - sensitisasi insentif.
  10. Tau pecandu porno luwih disengaja kanggo ngembangake seksual, nanging pemikiran sing luwih cepet ditindakake kanggo gambar seksual. Ora ana sing wis ana.
  11. Sing luwih enom panganggo porno luwih akeh reaktivitas cue-induced ing pusat ganjaran.
  12. EEG sing luwih dhuwur (P300) nalika panganggo porno ana ing layar porno (sing ana ing kecanduan liyane).
  13. Kurang kepinginan kanggo jinis karo wong sing gegayutan karo reaksi sing luwih gedhe kanggo gambar porno.
  14. Luwih nggunakake porno hubungane karo amplitudo LPP sing luwih murah nalika ndeleng foto seksual kanthi singkat: nuduhake habituation utawa desensitization.
  15. Dysfunctional HPA axis lan sirkuit stres otak, sing ana ing obat kecanduan (lan volume amygdala sing luwih gedhe, sing digandhengake karo stres sosial kronis).
  16. Owah-owahan epigenetik ing gèn tengah tumrap respon tekanan manungsa lan gegayutan karo kecanduan.
  17. Tingkat luwih saka Tumor Necrosis Factor (TNF) - sing uga ana ing penyalahgunaan narkoba lan kecanduan.
  18. A defisit ing korteks temporal kobong temporal; panyambungan sing sithik antara perusahaan temporal lan sawetara wilayah liyane
Print Friendly, PDF & Email