Pornografi Verifikasi Umur Ukraina

Philippines

Ing tanggal 18 Mei 2021, Senat Filipina kanthi bulat nyetujoni wacan katelu lan pungkasan a Bill. Iku nggoleki kanggo ngiyataken pangayoman marang seksual penyalahgunaan online lan eksploitasi anak. 

Proteksi Khusus sing diusulake marang Penyalahgunaan Seksual Online lan Hukum Eksploitasi Anak disponsori dening Sen. Risa Hontiveros sing dadi ketua panitia wanita. 

Langkah sing diusulake saiki bakal diajukake menyang DPR. Ing pertengahan September, 2021 RUU kasebut katon ora dianggep dening Dewan Perwakilan Rakyat.

Yen tagihan kasebut ditindakake, panyedhiya layanan internet bakal duwe tugas anyar. Dheweke kudu "ngabari Polisi Nasional Filipina utawa Biro Investigasi Nasional sajrone patang puluh wolu jam sawise nampa informasi manawa ana wujud penyalahgunaan utawa eksploitasi seksual bocah sing ditindakake nggunakake server utawa fasilitase."

Sauntara kuwi, perusahaan media sosial bakal diwajibake "ngembangake lan nggunakake seperangkat sistem lan prosedur kanggo nyegah, mblokir, ndeteksi, lan nglaporake Penyalahgunaan Seksual Online lan Eksploitasi Anak sing ditindakake ing platform kasebut." 

Legislasi Anyar

The undang-undang sing diusulake uga nglarang mlebune para pelaku seks sing disalahké menyang negara kasebut. Iki mbutuhake panguwasa kanggo nggawe lan njaga registri para pelanggar seks online. 

SECTION 33 saka Bill ngandika bab protokol Verifikasi Umur.

"Kabeh panyedhiya online konten diwasa kudu ngetrapake proses verifikasi umur anonim sadurunge menehi akses menyang konten diwasa. Ora luwih saka setaun sawise ditrapake Undhang-undhang iki, Komisi Telekomunikasi Nasional bakal ngrampungake studi kebijakan babagan kontrol lan protokol verifikasi umur dening perantara internet, sing bisa ditindakake kanggo mbatesi akses bocah menyang materi porno. Aturan lan peraturan kasebut sing ngatur adopsi proses verifikasi umur anonim bakal diumumake ora luwih saka wolulas sasi sawise ditrapake Undhang-undhang iki.

Panelusuran Google anyar kanggo informasi babagan verifikasi umur ing Filipina ngasilake asil sing menarik. Iklan sing ngiringi asil panelusuran yaiku 'sapa sing' saka perusahaan utama sing nyedhiyakake sistem verifikasi umur. Mesthine, saben wong ngarep-arep lan percaya manawa verifikasi umur kanggo pornografi bisa dadi kasunyatan ing mangsa ngarep. Filipina bakal menehi industri verifikasi umur pasar anyar kuwat.

Print Friendly, PDF & Email