Nonton porno

Nalika porno kecanduan diwiwiti?

Gary Wilson menehi pitakon babagan kecanduan porno: "Pinten kakehan?" ing yourbrainonporn.com situs web Dheweke nyathet manawa pitakon iki ngira yen efek porno iku binar. Yaiku, sampeyan ora duwe masalah, utawa sampeyan iku pecandu porno. Nanging, owah-owahan otak sing nyebabake pornografi kedadeyan ing spektrum. Dheweke ora mung bisa diklasifikasikake dadi ireng lan putih. Dheweke ora mung salah siji / utawa. Takon ngendi sing nyebrang garis kasebut nglirwakake prinsip neuroplastisitas. Otak mesthi sinau, ganti lan adaptasi kanggo nanggepi lingkungan.

Rangsangan supernormal

Studi-studi ngandhakake manawa sawetara stimulasi supernormal bisa cepet ngubah otak lan owah-owahan.

Contone, mung njupuk dina 5 ngindhuksi sensitisasi ditandai kanggo video game ing wong diwasa sing sehat. Para pemain game ora kecanduan, nanging aktivitas otak sing luwih dhuwur padha karo kekarepan subyektif sing bisa diputer. Ing liyane jajalan, meh kabeh tikus diwenehi akses tanpa wates kanggo "panganan kafetaria" amarga obesitas. Sampeyan mung butuh sawetara dina kanggo golek panganan sampah kanggo reseptor reseptor dopamin tikus. Iki nyuda marem saka mangan. Kurang marem nggawe tikus luwih gedhe.

Kanggo porno Internet, iki Jerman sinau saka Institut Max Planck bergengsi tumuju marang wong-wong sing pangguna saru porno. Nemokake owah-owahan otak sing terkait kecanduan. Luwih porno sing dikonsumsi, konektivitas kurang fungsional ana ing antarané pikiran lan emosional otak. Ing wektu sing padha uga ana kurang aktivasi otak kanggo porno, luwih porno sing dikonsumsi. Iki minangka tandha klasik saka desensitisation nalika wong dadi digunakake kanggo tingkat stimulasi tartamtu. Sakliyane wektu, dheweke butuh luwih akeh gawe kaget utawa nggoleki kanggo dadi terangsang.

An Basa Italia ketemu sing 16% saka senior sekolah dhuwur sing ngonsumsi porno luwih saka sepisan seminggu ngalami abnormally kurang seksual kepinginan. Dibandhingake yen kanggo 0% saka non-porn sing nglaporake kurang seksual kepinginan.

Masalah tanpa kecanduan

Sing njupuk adoh iku ora perlu kanggo owah-owahan utomo utawa efek negatif.

Saliyane, kahanan seksual, sensitisasi, desensitisation lan owah-owahan otak sing terkait kecanduan liyane, dumadi ing spektrum. Uga nyadari yen otak kita tansah sinau lan adaptasi menyang lingkungan. Porno internet iku rangsangan supernormal. Iku ngarahake sirkuit seksual sing asli, nggawe otak lan ngrubah pemahaman.

Yen sampeyan pengin njelajah riset menyang pranala antarane nggunakake porno lan kuatir sosial, klik kene. Iki nggawa sampeyan menyang situs njaba lan mbukak ing jendela anyar.

Yayasan Ganjaran ora menehi therapy.

Entuk Pitulungan >>

Print Friendly, PDF & Email