STI nguji kampanye kampanye ing Glasgow kanggo homo lan wong bi

Porn lan Infèksi Lisan

Infeksi seksual (STI), uga diarani minangka penyakit kelamin (STD) lan penyakit venereal (VD), yaiku infèksi sing umum disebarake dening jinis, utamane urat per vagina, jinis silit lan jinis lisan. Paling STI wiwitan ora nyebabake gejala. Iki nyebabake risiko luwih gedhe nyebarake penyakit marang wong liya.

Porno nduweni peran sing beda-beda ing babagan cara kita bisa mikir babagan gesang seks kita uga nduweni akibat kesehatan.

Kaping pisanan, yen sampeyan nonton pornografi lan masturbasi, nanging ora srawung karo sapa wae, sampeyan bakal aman yen bisa nyekel STI sing nular. Iki pancen bener, nanging ora kabeh crita. Sampeyan isih ngrugekke masalah kesehatan sing wis dingerteni tinimbang ora kena infeksi. Yen sampeyan lanang, kanthi nonton akeh porno, sampeyan isih bakal nemoni masalah jangka panjang kanthi disfungsi ereksi (PIED) sing kena pornografi, anorgasmia utawa ejakulasi sing ditundha. Yen sampeyan wanita sing nonton porno bisa uga nglatih awak supaya luwih milih dolanan seks utawa masturbasi tinimbang intimasi fisik karo mitra sejati. Pengawas porno sing abot latihan kanthi fisik kanggo olahraga sing salah.

Kapindho, kanthi nonton porno, sampeyan nglatih mental pilihan seksual kanggo pengin ngulang apa sing ndeleng ing porno. Porno sing paling umum viewed minangka zona bebas kondom. Iki nyetel kepinginan ing pikiran kanggo nglirwakake kondom kanggo sanggama utawa alangan fisik liyane kaya bendungan dental nalika ngandhut lisan.

Aman jinis

Prilaku seks sing luwih aman kayata nggunakake kondom, nduweni pasangan seksual sing luwih cilik, lan ing hubungan ing ngendi saben wong mung nduweni jinis karo liyane uga ngurangi risiko. Pembunuh paling gedhe yaiku HIV lan HPV. Kene ana sawetara informasi dhasar babagan.

Virus Human Immunodeficiency (HIV) nyebabake Infeksi HIV lan liwat wektu angsal sindrom immunodeficiency (AIDS). HIV iku salah sawijining penyakit paling mematikan ing planet iki, nomer 2 ing daftar penyakit infèksi dening Organisasi Kesehatan Dunia. Ing 2014, dheweke matèni sekitar 1.4 yuta wong lan babagan 35 yuta wong liya padha manggon. Ing Amerika Serikat babagan 1.1 yuta wong duwe, nanging babagan siji-ing-wolung ora ngerti, nggawe wong resiko banget ing syarat-syarat ngirim penyakit.

Papilomavirus manungsa utawa HPV minangka virus DNA ukuran cilik sing nginfèksi kulit lan weteng lumahing awak kaya tutuk, vagina, serviks lan anus. Ana luwih saka 100 jinis HPV. Jenis sing paling umum ditemokake ing kulit lan katon minangka warts katon ing tangan. Sawetara jinis HPV uga nginfèksi wilayah kelamin lanang lan wadon. HPV genital kasebut minangka infèksi sing paling umum ditularaké ing AS lan sedaya donya. Ana paling ora jinis 40 HPV sing bisa nyebabake wilayah genital. Sawetara iku "beresiko rendah" lan nyebabake kutil genital lan jinis "beresiko tinggi" bisa nyebabake kanker utawa jinis kanker genital. Jenis HPV risiko dhuwur uga bisa nimbulaké kanker tenggorokan, sing disebut kanker oropharyngeal, sing dadi luwih umum ing Amerika Serikat lan Eropa.

Virus HPV wis suwe ditemokake ing babagan kelamin lan dadi panyebab utama kanker, kanker, penile, lan kanker anogenital. Dipercaya manawa jumlah wong sing tambah akeh nglakoni kegiatan seksual karo pirang-pirang mitra lan nglakoni praktik seks oral lan minangka asil panutan HPV ing wilayah sirah lan gulu, nyebabake tingkat kanker oropharynx sing luwih dhuwur. Pengenalan sing luwih rinci kanggo HPV bisa ditemokake kene.

Njupuk pitulungan

Ana akeh STI sing luwih cenderung dadi penyakit fatal, nanging isih kurang kanggo kesehatan. Ora ana gagasan becik kanggo menehi wong liya penyakit!

Yen sampeyan aktif sacara seksual, njupuk saran utawa dhukungan saka profesional kesehatan seksual tansah wicaksana.

Ing Glasgow kita saranake Sandyford, sing uga nyedhiyakake layanan khusus kanggo wong gay lan wong liwat Proyek Steve Retson. Ing Edinburgh, go-to Kesehatan Seksual Lothian.

 

Print Friendly, PDF & Email