Model pemulihan 3-langkah

Model pemulihan tiga langkah saka Reward Foundation

Tim ing The Reward Foundation wis ngembangake model pemulihan telung langkah kanggo ngatasi masalah panggunaan pornografi internet kanthi masalah. Cara sing gampang kanggo mungkasi nggunakake porno lan ngatasi kecanduan. Pamulihan sejatine babagan ngeculake otak saka overstimulasi sing wis dibangun sajrone pirang-pirang wulan utawa taun. Minangka pendekatan prasaja adhedhasar riset menyang cara sinau lan kecanduan patologis ing otak. Sampeyan bisa nyoba saran ing kene kanthi bantuan komunitas pemulihan online anonim kayata nofap.com or rebootnation.org. Sampeyan bisa milih manawa sampeyan seneng karo komunitas pemulihan urip sejatine kayata program langkah 12. Utawa, terapi sing dilatih kanggo ngatasi perilaku seksual sing mbebayani bisa nyukupi kabutuhan sampeyan.

Saiki akeh terapi sing wiwit sinau babagan disfungsi ereksi sing diinduksi saka porno lan masalah porno liyane kayata depresi utawa kuatir. Dadi priksa manawa dheweke mriksa situs web iki utawa yourbrainonporn.com. Umume terapis dilatih psikologi tanpa sinau babagan fungsi otak. Ngganti otak kanggo nyinaoni kebiasaan lan sinau trik anyar iku ora gampang. Nanging, bisa ditindakake lan bakal nambah urip sampeyan ora ana enteke. Akeh wong lanang sing ngomong babagan "reboot" otak. Kaya sing bisa ditindakake karo komputer sing wis macet nalika windows wis akeh sing mbukak. Urip maneh iki utawa Akun Recovery dening atusan wong enom nuduhake carane bisa rampung.

Prinsip saka Model Pamulihan

Iki minangka telung prinsip prasaja kita:

  1. Mungkasi nggunakake porno.
  2. Nggawe pikiran.
  3. Sinau skills key skills.

Langkah 1 - Mungkasi nggunakake porno

Recovery mung bisa diwiwiti nalika wong milih kanggo mungkasi looking lan mungkasi fantasizing babagan saru.

Kanggo nduweni motivasi kanggo nyoba kanggo mungkasi ngundhuh porno internet, pangguna perlu ngenali sing duwe potensi kanggo nimbulaké masalah kesehatan mental lan jasmani sing serius uga sosial sing luwih gedhe. Sampeyan bisa uga ngasilake rekaman pidana. Deleng Cara ngenali masalah karo porno.

Ing The Reward Foundation kita nggunakake tembung "njupuk kaca metu saka tatu". Saben uwong mangerteni yen tatu ora bisa wiwit waras nalika potongan kaca isih ana ing daging, nyebabake ciloko. Supaya ngilangi stres saka interaksi sesambungan karo pornografi internet ngijini urip maneh otak. Sampeyan bisa banjur waras lan resensitise kanggo tingkat gairah normal.

Mulai saiki

Miwiti keputusan kanggo menehi. Nyetel dhewe target dina 1. Tujuane kanggo miwiti ngenali sinyal awak dhewe lan sinau luwih becik nanggapi. Elinga wektu apa wae sing paling sampeyan seneng nonton porno. Apa sing 'nggusah'kanggo nonton rasane kaya? Iki minangka perasaan tarik-perang ing otak. Kepinginan supaya entuk neurokimia sing nyenengake supaya ora nyenengake yen ora ana. Iki cocog karo kepinginan kanggo mbuktekake manawa kita bisa ngontrol awake dhewe. Keinginan kasebut minangka peringatan dopamin rendah utawa opioid sing kurang ing otak. Iki uga minangka tandha wiwitan reaksi stres kanthi gairah sing nyebabake adrenalin sing nyurung kita "nindakake soko SAIKI!"

Bisa ngaso sawetara wektu kanggo masang rem mental lan mikir sadurunge tumindak mbantu nyuda dalane lan wiwit ngilangi pakulinan kasebut. Iki minangka latihan sing larang banget kanggo nyoba ngilangi kabiasaan sing ora dikarepake. Mbantu ngontrol awake dhewe. Iki minangka salah sawijining katrampilan penting kanggo urip kanthi sukses. Iku penting banget kayata intelijen utawa bakat. Sinau babagan cara wong liya ngrampungake nalika nyoba. Kita kabeh kudu milih ing antarane loro rasa sakit, yaiku rasa lara ngontrol awake dhewe utawa rasa getun.

Layar cepet siji dina

Iki bisa digunakake kanggo nyoba cara gumantung sapa wae ing game, media sosial uga porno.

Punika minangka kutipan saka buku kasebut Ngomongake Sabda Kita: Public Discourse on the Age of Show Business, dening N. Postman lan A. Postman. (Pambuka).

"Ana profesor nggunakake buku kasebut bebarengan karo eksperimen sing diarani 'e-media cepet.' Sajrone rong puluh patang jam, saben siswa kudu ngindhari media elektronik. Nalika ngumumake tugas kasebut, dheweke crita marang aku, 90 persen siswa kasebut mengangkat bahu, mikir ora masalah gedhe. Nanging nalika dheweke ngerti kabeh perkara sing kudu diwenehake sedina muput - ponsel, komputer, Internet, TV, radio mobil, lsp. - "dheweke wiwit nggrundel lan nggrundel." [nanging] dheweke isih bisa maca buku. Dheweke ngakoni yen bakal dadi dina sing angel, sanajan udakara wolung udakara patlikur jam lagi turu. Dheweke ujar manawa siyap-siyap — yen dheweke mangsuli telpon, ujar, utawa mung kudu mriksa email - dheweke kudu diwiwiti. "Kertas sing dakbalekake pancen apik tenan," ujare profesor kasebut.

Nolak

"Dheweke duwe judhul kayata 'Dina Paling Paling Sithik ing Kehidupanku' utawa 'Pengalaman Paling Apik sing Duwe Nemu,' mesthi ekstrem. 'Aku ngira bakal mati,' dheweke bakal nulis. 'Aku arep nguripake TV nanging yen aku ngerti, Dhuh Gusti, aku kudu miwiti maneh.' Saben siswa duwe kekurangan dhewe - kanggo sawetara yaiku TV, sawetara ponsel, sawetara Internet utawa PDA. Nanging ora preduli, dheweke sengit banget, utawa uga angel ngrungokake telpon muni lan ora mangsuli, dheweke mbutuhake wektu kanggo nindakake perkara sing wis pirang-pirang taun kepungkur.

Dheweke sejatine mlaku ing dalan kanggo ngunjungi kancane. Dheweke wis ngobrol lengkap. Ana sing nulis, 'Aku mikir bakal nindakake perkara-perkara sing durung nate daklakoni.' Pengalaman diganti. Sawetara wis kena pengaruh, mula bisa cepet dhewe, sedina sewulan. Ing kursus kasebut, aku mbahas babagan klasik - wiwit Plato lan Aristoteles nganti saiki - lan pirang-pirang taun mengko, nalika para siswa sadurunge nulis utawa nelpon kanggo menehi salam, sing padha kelingan yaiku media kanthi cepet. "

Ujian wektu

Putrane penulis buku iki saiki ing edisi rong puluh kasebut mangkene:
"Pitakonane bisa ditakonake babagan kabeh teknologi lan media. Apa sing kedadeyan nalika kita nesu lan banjur ngrayu wong-wong mau? Apa dheweke mbebasake utawa ngukum kita? Apa dheweke nambah utawa ngrusak demokrasi? Apa dheweke nggawe pimpinan kita luwih tanggung jawab utawa kurang? Apa sistem kita luwih transparan utawa kurang? Apa dheweke nggawe kita dadi warga negara sing luwih apik utawa konsumen sing luwih apik? Apa perdagangan kasebut regane? Yen ora regane, mula kita isih ora bisa ngindhari perkara anyar sabanjure amarga kaya ngono kita nggunakake kabel, banjur strategi apa sing bisa kita pikirake kanggo njaga kontrol? Kamulyan? Makna? ” Ndeleng kita crita berita babagan carane klompok katelu wangun murid ing sekolah Edinburgh ngatur nalika kita nindakake cepet jam 24 jam.

Nggawe porn?

Coba iki nyoba yen wong nggunakake pornografi internet kanthi kompulsif.

Yen wong sing sampeyan kenal utawa sampeyan pengin nyoba tes ngilangi pornografi internet sedina wae, mula migunani. Yen sampeyan sukses, sampeyan bisa uga nyoba nambah wektu kanggo ngilangi wektu sing luwih suwe. Pancen bisa gampang ngilangi prilaku sajrone 24 jam, nanging seminggu utawa telung minggu luwih tes nyata babagan kabiasaan sing kompersif.

Reboot bisa wiwit meh langsung. Jam pisanan, dina pisanan lan minggu pisanan yaiku nalika rebooters sing paling kerep dilaporake ora bisa ngatasi penundaan sing luwih cepet. Yen sampeyan wis melatih otak ing porno suwe, bakal entuk sawetara wektu sadurunge urip porno. Reboot ora dadi proses sing gampang. Yen sampeyan nemokake gampang, mung kudu matur nuwun. Paling wong nemokake tantangan. Nanging sadurunge, wis ditemokake. Ngerti babagan apa gejala emosional utawa fisik sing dilalekake liyane ing dalan kanggo pemulihan kasebut minangka pitulungan gedhe.

Mundur mungsuh

Mung nyuda (nyuda gawe piala) ora bisa ditindakake kanthi tumindak sing komprehensif. Temokake cara kanggo mandheg nggunakake porno ora liya. Sanalika kita stres, lan njaluk sing 'nindakake soko SAIKI!' sensasi, gampang entuk bahan kimia sing nyenengake saka smartphone utawa tablet bisa uga gampang banget. Mung nyuda konsumsi porno ora cukup kanggo umume wong, nanging mung suwe saya suwe. Jalur sing dikembangake kanthi apik gampang banget dipanggoni. Sampeyan bisa mbutuhake pirang-pirang wulan, sanajan pirang-pirang taun ing sawetara kasus sing wangkal, kanggo nambah jalur sing luwih sehat lan ora bisa ditarik maneh. Uga mbutuhake sawetara nyoba lan kesalahan kanggo njaga kebiasaan ngganggu awake dhewe saka nonton porno, jangka panjang. Dadi pikirake babagan iki:

  • Mungkasi nonton internet porno
  • Sinau nggunakake internet tanpa porno
  • 12 langkah, pemulihan SMART lan program sepindah bisa kabeh bantuan
  • Katrangan cara sistem ganjaran karya otak. Pangerten yen pamriksan iki minangka kondisi otak sing disregulasi mbantu nggawe pantangan gampang
  • Dadi weruh saka pemicu lan isyarat sing nyegah kecanduan sampeyan. Temokake cara kanggo nyegah

Langkah 2 - Nggawe ati pikiran

Paling abstainers entuk manfaat saka sawetara dhukungan psikologis. Iki bisa teka saka kanca lan kulawarga utawa saka profesional sing digunakake minangka terapis. Iki ngendi katresnan ing bentuk pelukan, lempitan, persahabatan, kepercayaan lan ikatan bisa ningkatake tingkat oxytocin neurokimia ing otak. Oxytocin nduweni akeh pitulung kanggo nimbang aliran listrik lan neurokimia:

  • Nangani kortisol (stres lan depresi) lan dopamin (ngidam)
  • Ngurangi gejala mundur total
  • Nguatake hubungan lan perasaan keamanan
  • Ngremekake rasa kuwatir, wedi lan kuwatir
Mindfulness

Salah sawijining cara paling apik kanggo nggawe katahanan stres lan galur saben dinten yaiku istirahat mental sing rutin lan jero. Salah sawijining versi sing populer banget saiki diarani Mindfulness. Iki tegese kanthi sengaja nggatekake apa wae sing dirasakake utawa dipikirake sajrone wektu sing cendhak kanthi cara sing ora diadili. Luwih ora meksa utawa nyoba nglirwakake pikirane sing ora ngepenakke utawa ora menehi wektu kanggo ngrampungake, kita ngidini dheweke mlebu pikiran lan nonton tanpa nyoba nglirwakake utawa ngrampungake utawa malah ngadili kanthi cara sing kuat.

Kombinasi efektif saka teknik-teknik pendukung bisa mbantu. Paling mundhakaken tingkat oxytocin kita.

Eling eling bisa digunakake kanthi kombinasi Kognitif Behavioural Therapy (CBT). Yen CBT kerja ing level sadar, rasional kanggo ngganti kebiasaan pikiran lan pemahaman negatif, semedi eling bisa digunakake ing level sadhar lan non verbal sing luwih jero.

Motivational Interviewing (MI) uga wis kabukten migunani kanggo mbiyantu nyedhiyakake pangguna narkoba remaja supaya bisa dadi abstinent kanthi nyinau pemahaman sing apik.

Program pengurangan stres aluminium

Pikirane dudu awake dhewe. Dheweke bisa diganti lan dinamis. Kita bisa ngontrol dheweke; dheweke ora kudu ngontrol kita. Dheweke asring dadi kabiasaan mikir nanging kita bisa ngganti yen ora nggawa katentreman lan rasa kepenak nalika ngerti. Pikiran sing kuat amarga bisa ngowahi jinis neurokimia sing digawe ing otak lan bisa suwe-suwe kanthi pengulangan sing cukup, mengaruhi struktur kasebut. Eling minangka cara sing apik supaya kita bisa ngerti driver emosi sadhar iki lan kepiye pengaruh saka swasana lan perasaan. Kita bisa njupuk kontrol maneh.

Sekolah Harvard Medical sinau nuduhake asil ing ngisor iki kanggo ngendi subyek wis ngetrap rata-rata menit 27 latihan mindfulness saben dina:

  • MRI mindai nampilake materi abu-abu (sel syaraf) ing amygdala (kuatir)
  • Tambah materi abu-abu ing hippocampus - memori lan pembelajaran
  • Kasil psikologis sing ditindakake saben dina
  • Dipercaya ngurangi stres
  • Rekaman meditasi gratis
Meditations gratis

Gunakake kita latihan istirahat jero bebas kanggo mbantu sampeyan ngendhok lan nyiapake otak. Kanthi ngurangi produksi saraf neurochemicals, sampeyan ngidini awakmu bisa waras. Pikiran sampeyan bisa migunakake energi kanggo pitulung lan gagasan anyar.

Iki pisanan mung ing 3 menit dawa lan bakal nggawa sampeyan adoh menyang pantai sing cerah. Iku langsung nambah swasana ati.

Iki nomer loro bakal mbantu ngeculake ketegangan ing otot. Butuh babagan 22.37 menit nanging bisa uga aran kaya 5.

Gagasan ing katelu iki yaiku kanggo ngendhakake pikiran tanpa nuduhake pratandha gerakan fisik supaya sampeyan bisa nindakake ing Sepur utawa nalika wong liya ana ing sekitar. Nganti ping 18.13.

Iki papat kaping 16.15 menit dawa lan njupuk sampeyan ing trip gaib ing méga. Banget santai.

Meditasi akhir kita mung liwat menit 8 lan mbantu sampeyan nggambarake bab-bab sing pengin dimupangatake ing uripmu.

Nalika nindakake istirahat jero?

Sing paling apik kanggo nglakoni latihan babagan istirahat jero bab pisanan ing esuk utawa sore. Ninggalake paling sethithik sak jam sawise mangan utawa nglakoni sadurunge mangan supaya proses pencernaan ora ngganggu istirahat. Iku biasane apik kanggo nindakake iku lungguh mujur ing dhingklik karo tengkuk langsung nanging sawetara wong seneng ngapusi. Resiko siji yaiku yen sampeyan bisa turu. Sampeyan pengin tetep sadar supaya sampeyan bisa ngetokake pikirane sing ora ngemot kanthi sengaja. Sampeyan ora hypnosis, sampeyan tetep ngontrol.

Langkah 3 - Sinau katrampilan urip utama

Sawetara wong duwe kecenderungan genetik utawa kelemahane lair, tegese mbutuhake luwih akeh neurochemical, dopamine, kanggo entuk level drive lan kesenengan sing padha karo wong sing ora ngowahi kahanan gen. Wong-wong kasebut, kanthi persentase cilik, luwih rentan kecanduan tinimbang liyane. Nanging umume, wong dadi prilaku utawa kecanduan sing kompulsif amarga rong sebab utama.

Apa ketagihan?

Kaping pisanan dheweke miwiti golek kesenengan lan seneng-seneng kaya wong liya, nanging perawatan kadang-kadang bisa dadi kebiasaan biasa. Kita kabeh gampang kepincut karo janji 'seneng-seneng' sanajan asile kelangan kerja, lara, mabuk, janji sing ora kejawab, janji sing ora bisa ditindakake. Suwe-suwe meksa sosial lan pariwara bisa nyebabake kita kesenengan sing nyebabake owah-owahan otak fisik ing sistem hadiah sing nggawe kekarepan luwih angel ditolak. FOMO utawa 'wedi ilang' iku mung game pikiran sosial sing kudu dingerteni. Media sosial mbantu nggawe cacing otak tartamtu.

Cara kecanduan kaping pindho bisa tuwuh yaiku saka kepinginan sadhar supaya ora ana kahanan utawa gaweyan sing nglarani ing saben dinten gesang. Bisa kedadeyan amarga wong ora nate sinau katrampilan urip kanggo ngrampungake acara kayata kahanan anyar, ketemu wong, konflik utawa pasulayan kulawarga. Ngupaya rasa seneng ing wiwitan bisa ngatasi tekanan utawa nyenengake rasa lara, nanging pungkasane bisa dadi stres luwih gedhe tinimbang masalah asline. Kecanduan nyebabake wong dadi fokus marang kabutuhane dhewe lan ora emosional kanggo wong liya. Tekanan saya akeh lan urip dadi ndhuwur, ora bisa dikendhaleni. Pengiklan kegiyatan sing stimulasi kaya porno, alkohol, judi, sampah, lan game kanggo sawetara, entuk kepinginan nggoleki kesenengan lan ora nggatekake emosi utawa kahanan sing nglarani sing ana gandhengane karo gaweyan.

Nyegah depresi

Learning skills utama bisa mbantu ngganti iki lan ngurangi risiko ngalami depresi lan kecanduan. Cukup ngilangi prilaku adiktif asring ora cukup. Tanggepan pemicu stres isih tetep ana ing kono wong kasebut ringkih lan ora bisa ngadhepi kritik utawa konflik. Ana akeh crita babagan wong sing nyerah alkohol utawa narkoba lan golek kerja mung ambruk nalika tandha ora setuju, mula kambuh. Ana crita apik uga para pria lan wanita enom sing nemokake kekuwatan lan keberanian anyar kanggo ngadhepi kahanan sing angel nalika nyerahake porno. Sawetara ngomong babagan ngembangake "tenaga super".

Wong sing wis sukses bisa sukses paling apik lan ora bakal kambuh maneh nalika ngembangake katrampilan urip kanggo nggedhekake lan mbangun uripe lan supaya luwih menarik lan nyenengake. Iku tegese entuk pandhuan lan kesenengan saka sumber sing luwih sehat, utamane saka sesambungan karo wong liya kanthi langsung lan ngilangi rasa isin, rasa salah lan rumangsa ora ditresnani, diisolasi utawa dhewekan.

Ana akèh skills sing beda-beda sing dikenal kanggo mbantu:

Ketrampilan urip kanggo mbangun kesejahteraan fisik
  • Learning kanggo cook lan seneng jajanan sehat biasa
  • Njupuk turu restoratif cukup, jam 8 wengi kanggo wong diwasa, jam 9 kanggo bocah lan remaja
  • Latihan fisik, utamane mbuwang wektu ing alam
  • Latihan santai mental - kayata eling utawa mung ngelingake pikiran sampeyan
  • Yoga, Tai Chi, Pilates
Ketrampilan urip kanggo mbangun rasa percaya diri

Pikiran sing ora dilatih ora bisa entuk apa-apa. Sinau katrampilan anyar kanthi langkah-langkah bisa nambah kapercayan. Butuh wektu. Pikiran sing mantep ora nate bali menyang apa sadurunge. Ora ana sing bisa ngilangi katrampilan sing sinau saka kita. Yen katrampilan luwih akeh, kita bakal bisa urip kanthi kahanan sing beda. Ketrampilan kasebut nyuda stres urip sing kacau

  • Sinau ngontrol pikirane, negativitas lan bayangan seksual
  • Ketrampilan organisasi ing omah - rutinitas reresik lan blanja; supaya makalah, tagihan lan kuitansi penting supaya tetep tertib
  • Sinau babagan aplikasi lan nyiyapake wawancara
  • Kemampuan finansial - sinau anggaran lan yen bisa, simpen
Ketrampilan urip kanggo nyambungake karo wong liya liwat komunikasi sing luwih apik 
  • Learning dadi kepercayaan yen cocok minangka agresif, pasif agresif, utawa pasif
  • Keahlian nyenengake lan nonton reflektif
  • Keahlian manajemen konflik
  • Keahlian pacaran
  • Sosialisasi sehat, umpamane sambungan keluarga intergensasional
Ketrampilan urip kanggo ngembangake, ngembangake lan mbangun diri minangka manungsa lengkap
  • Nggawe kreatif kanggo ngandhut emosi-learning utama kanggo nyanyi, nari, muter instrumen, tarik, cet, nulis crita
  • Duwe seneng-seneng, main game, ngguyu, ngomong lawak
  • Kerja sukarela, ngewangi wong liya

Kaca web iki mung diwenehi garis gagasan sederhana saka model pemulihan 3 The Reward Foundation. Kita bakal ngasilake luwih akeh bahan kanggo ndhukung saben elemen ing wulan sing bakal teka. Sampeyan bisa nindakake kelas ing skills urip ing sekolah, klub pemuda utawa ing komunitas sampeyan. Priksa metu ing perpustakaan lokal utawa online.

Kene kita telung langkah prasaja maneh:

1 - Aja nggunakake porno
2 - Nggawe pikiran alus
3 - Sinau katrampilan urip utama

Yayasan Ganjaran ora menehi therapy.

<< Nggoleki Bebas porno                                                           Program Nyegah 3 Langkah TRF >>

Print Friendly, PDF & Email