jinis lan saru

Jinis & Bokep

Tembung pornografi asale saka tembung Yunani "porno" lan "grafie" sing tegese "tulisan utawa babagan perek".

Pornografi minangka stimulus lumebu ing awak langsung liwat indra, umume mata lan kuping. Nduweni link langsung menyang sistem saraf pusat, khusus ing sistem ganjaran utawa pusat kesenengan otak. Nyedhiyakake gairah seksual sing cepet. Owah-owahan fisiologis sing ditindakake meh langsung: jantung dadi luwih cepet; napas dadi luwih cethek lan wong nonton wiwit krasa deg-degan ing kelamin.

Pornografi saiki liwat internet beda karo pornografi mbiyen. Foto statis majalah purun utawa malah film biru ora duwe pengaruh ing otak sing ana saiki streaming, video sing nyenengake banget. Sipat interaktif internet ngidini masarakat bisa gampang pindhah menyang bahan sing luwih akeh nalika wis bosen karo ongkos saiki. Nalika akeh nonton porno, otak mboko sithik bakal ngasilake kurang dopamin nanggepi. Iki nyebabake nyuda kekarepan apa sing ditonton. Nanging, bisa mulihake saldo dopamin kanthi nonton video sing luwih ngagetake utawa kasar. Iki langsung ngasilake 'hit' dopamin sing luwih gedhe.

Awak seneng keseimbangan. Yen wis cukup panganan, ngombe utawa jinis, otak menehi sinyal yen wis cukup. Sinyal satiasi iki mbantu kita mandheg mangan, ngombe, utawa ngobrol, supaya bisa nindakake kegiyatan liya sing dibutuhake kanggo urip saben dinane. Nanging nalika kita 'ngombe' zat utawa prilaku, mekanisme satiasi iki bisa ditanggepi kanthi sementara, ditindakake kanthi kasedhiya rangsangan binge. Kanthi tembung liya, otak kita menehi interpretasi babagan pahala minangka kabutuhan 'slamet' lan ngidini kita terus nyenengi awake dhewe kanthi sementara. Bayangake bear sadurunge hibernasi kanggo musim salju, bisa nguntal 20 salmon tanpa lara.

Akeh prawan remaja saiki nggunakake porno kanggo pendhidhikan babagan jinis lan kanggo sensasi. Biasane nonton dhewe-dhewe. Praktek voyeuristik iki nggawe otak sensitif babagan sensitif, suwe-suwe bisa ngarep-arep anyar sing stimulasi. Bisa nyebabake pangembangan jimat, pangowahan rasa seksual lan kecanduan seksual sing ora dikarepake. Iki uga ditrapake kanggo wong diwasa, sing umume wiwit nonton porno wiwit remaja. Wujud latihan otak iki ora bakal entuk manfaat saka kesehatan, pangembangan pribadi, lan macem-macem kesenengan seksual sing nyata.

Akeh wong sing seneng porno nggawe 'edging' kanggo saben video anyar, sing meh tekan puncak dening masturbasi nanging ora cukup. Iki ngidini supaya bisa sesambungan karo gambar sing nuwuhake seksual sajrone jam lan jam. Pangguna mesthi nggoleki gambar sing sampurna kanggo diakhiri. Dheweke ora ngrasakake kepenak kaya biasane yen dheweke wis hubungan seks karo pasangan lan tekan klimaks.

Pornografi internet kaya musim kawin, nanging musim kawin sing ora ana enteke. Otak primitif nganggep minangka 'edhan panganan', kesempatan pambuahan gedhe lan mateni mekanisme satiasi. Otak banjur nyoba adaptasi karo bonanza sing durung nate ngalami iki - pasangan sing gelem telas njaluk pambuahan karo sapa sing bisa kita wedharake gegayuhan seksual.

Liwat konsumsi pornografi kepinginan seksual dimanipulasi dening wong liya kanggo bathi lan kerugian. Ngonsumsi pornografi sing abot banget mbebayani tumrap para remaja sing otak utamane kanggo sinau seksual minangka persiyapan kanggo diwasa. Dheweke sinau kawat otak karo bahan gawean. Ora sinau babagan cara main-main, njaga kontak mata-mripat, tuwuh rasa hormat lan tutul kanthi cara tresna utawa seksual karo mitra potensial sing nyata, wong bakal nguatake dalan kanggo ngasilake hadiah.

Print Friendly, PDF & Email