Kiss dening Rodin

Katresnan minangka Seksual

Gesang seksual, drive menyang jinis, kawin utawa perasaan 'hawa nepsu,' uga ganjaran alam, utawa napsu, sing didhorong dening neurochemical dopamin. Ing konteks iki dopamin ngrangsang 'antisipasi' ganjaran, kepinginan lan kepingin. Fungsi utamané yaiku nganjurake supaya kita duwe bayi, manawa kita bener duwe bayi utawa ora, nalika kita tresna.

Alam nduweni agenda sing jembar lan kuat - kanggo entuk gene kasebut ing generasi sabanjure. Iku berkembang ing macem-macem genetik. Alesan kanggo iki kanggo ngiyatake blumbang gen. Inbreeding nyebabake cacat genetika lan masalah kesehatan. Iki masalah ing pirang-pirang budaya sing omah-omah karo sepupu sing sepisanan. Duwe genetik macem-macem tegese yen ana epidemi penyakit utawa owah-owahan radikal liyane ing kahanan urip, ana kemungkinan sing sawetara individu bakal duwe campuran gen sing bakal ngijini supaya bisa urip.

Orgasme, sensasi kuat ing penggalih kesenengan sing kanggo akeh yaiku tujuan saka tumindak seksual, mrodhuksi cascade neurochemicals, opioids, sing kita alami minangka euforia. Ing dopamin iki mandheg dipompa menyang jalur ganjaran. Sapa wae sing wis daur ulang bali menyang sistem siap kanggo kesempatan sabanjure kanggo nuntun kita menyang goal kaslametané, saiki wis diraih.

Kepinginan kanggo ngrasakake sensasi kenikmatan sing kuat ngarahake kita ngulang maneh tumindak. Kabeh kabeh ganjaran alami, orgasme sing nyedhiyakake dopamine paling gedhe lan sensasi kesenengan ing sistem ganjaran otak. Iku taktik utama ing strategi alam supaya kita bisa nyusup lan ngasilake luwih akeh bayi.

Nanging ana bug ing sistem, yen kita kabeh bakal jatuh cinta lan manggon kanthi seneng saksuwene, lan divorce pokrol ora bakal dadi sibuk.

<< Pasangan Bonding Pasangan Efek Coolidge >>

Print Friendly, PDF &amp; Email