Cara Ngakses Penelitian

Cara Ngakses Penelitian

Ing The Reward Foundation, kita kepengin nyedhiyakake akses menyang bukti ilmiah paling anyar lan paling relevan kanggo ndhukung para pamaca supaya ngerti katresnan, jinis, porno lan otak. Ing bagean Sumber Daya, kita nyedhiyakake abstrak panelitian ilmiah sing wis diwaca.

Kepiye cara maca makalah riset asli?

Sawetara makalah ilmiah kasedhiya liwat akses terbuka lan gratis. Nanging mayoritas katon ing jurnal sing diterbitake dening perusahaan komersial. Akses diwatesi dening Hak Cipta. Iki tegese sampeyan kudu mbayar supaya bisa ngakses. Sithik banget wong sing bisa nindakake iki. Umume jurnal saiki diterbitake kanthi elektronik lan kasedhiya minangka file PDF sing bisa diunduh lan uga file HTML kanggo diwaca online. Umume barang kasedhiya kanthi basis bayar-saben-tampilan.

Akeh perpustakaan akademik gedhe langganan jurnal online, uga sawetara bagean saka Layanan Kesehatan Nasional. Kesepakatan legal tegese mung bisa nyedhiyakake akses menyang siswa lan staf sing wis didaftar. Anggota masarakat umum ing Inggris alon-alon entuk akses menyang materi sing diterbitake ing Inggris liwat Perpustakaan Inggris, Perpustakaan Nasional Skotlandia lan Perpustakaan Nasional Wales. Ing perpustakaan kasebut, akses mung kasedhiya kanggo pengunjung sing mlaku-mlaku. Tindakake mriksa sadurunge kanggo mriksa manawa sampeyan bisa ngakses sadurunge lelungan.

Papan wiwitan sing apik mesthi ana Jelajahi Perpustakaan Inggris.

Wong ing Skotlandia bisa nyoba Perpustakaan Nasional Skotlandia. Yen sampeyan ana ing Wales, ing Perpustakaan Nasional Wales kudu mandheg dhisik.

Peran Yayasan Ganjaran

Ing situs web iki, kita bakal nyoba nyedhiyakake akses paling ora abstrak utawa ringkesan saben kertas sing kasebut. Kita uga bakal menehi link menyang penerbit utawa opsi gratis sing bisa diwaca. Rencanane kanggo ngekstrak informasi utama lan nyaritakake kanthi cara sing bisa diakses wong liya.

Print Friendly, PDF & Email