2 Heads karo umpluk ucapan Juni 2017

Filosofi Kita babagan Kesehatan Seksual

Filsafat kita ing kesehatan seksual yaiku nggawe riset paling anyar babagan apa sing mbantu lan ngalangi kesehatan seksual supaya bisa diakses para pamirsa supaya kabeh wong bisa nambah katresnan lan katresnan. Iki adhedhasar definisi Organisasi Kesehatan Dunia babagan kesehatan seksual:

"... kahanan fisik, emosional, mental lan sosial ing hubungan seksualitas; Iku ora mung anané penyakit, disfungsi utawa infirmitas. Kasehatan seksual mbutuhake pendekatan positif lan hormat babagan seksualitas lan hubungan seksual, uga kamungkinan duwe pengalaman seksual sing nyenengake lan aman, tanpa paksaan, diskriminasi lan kekerasan. Kanggo kesehatan seksual sing bakal ditampa lan dikelola, hak-hak seksual kabeh wong kudu dihormati, dilindungi lan kawujud. " (WHO, 2006a)

Sistem ganjaran otak berkembang supaya kita entuk hadiah alami kayata panganan, ikatan lan jinis kanggo ningkatake kaslametan kita. Saiki, teknologi ngasilake versi 'supernormal' saka ganjaran alami kasebut ing bentuk panganan sampah, media sosial lan pornografi internet. Otak kita durung ngalami evolusi kanggo ngatasi overstimulasi sing disebabake. Masyarakat ngalami epidemi kelainan prilaku lan kecanduan sing ngancam kesehatan, pembangunan lan kebahagiaan.

Perusahaan internet multi-milyar dolar, utamane industri pornografi, nggunakake "teknik desain pujukan" sing dikembangake ing universitas Stanford 20 taun kepungkur. Teknik kasebut, dibangun ing aplikasi lan situs web, dirancang khusus kanggo ngowahi pemikiran lan prilaku. Aplikasi kaya Instagram, WhatsApp, TikTok, Facebook, lan situs web kayata Pornhub, YouTube lsp kabeh nggunakake. Iki adhedhasar neurosains, psikologi lan riset ilmiah sosial sing paling canggih kanggo target kepinginan tanpa sadar lan stimulasi hawa nafsu semaput ing sistem hadiah otak kanggo luwih akeh. Pramila The Reward Foundation ngajar babagan sistem ganjaran otak wong. Kanthi mangkono pangguna bisa ngerti saka ngendi idham-idhamane lan duwe kesempatan kanggo nolak sifat adiktif saka produk kasebut.

Perilaku seksual sing asring kerep diwiwiti saka babagan 2: otak sing wis rusak amarga ditindhes lan ditekan, lan saka ora weruh apa level stimulasi sehat. Proses kecanduan nyebabake struktur otak, fungsionalitas lan nggawe keputusan. Iki khusus banget karo bocah lan remaja ing wiwitan lelampahane menyang kedadeyan seksual. Iku tataran nalika padha paling rawan kanggo kemungkinan ngembangake masalah kesehatan mental lan kecanduan.

Pangarep-arep wis cedhak. Konsep 'neuroplastisitas', kemampuan otak kanggo adaptasi karo lingkungan, tegese otak bisa mari nalika ngilangi stres. Kita nyedhiyakake informasi babagan risiko kesehatan mental lan fisik, prestasi, kriminalitas lan sesambungan uga informasi babagan ketahanan stres lan kecanduan, uga laporan babagan mupangat kanggo ngilangi porno. Ora dibutuhake ilmu pengetahuan sadurunge.

Apa?

Rolas taun kepungkur sawise tekan broadband, utawa internet kacepetan dhuwur, wong wiwit ngubungi kanca Amerika kita, Gary Wilson, kanggo njaluk bantuan. Dheweke menehi sumbangan kanggo situs web sing nerangake ilmu babagan jinis lan kecanduan. Pengunjung, akeh sing nggunakake internet broadband awal, nglaporake kepiye mula ilang kontrol nonton pornografi internet sanajan ora ana masalah karo DVD utawa majalah erotis. Iki nyebabake pengaruh negatif marang hubungan, kerja lan kesehatan. Pornografi 'Internet' beda-beda beda karo Playboy lan liya-liyane.

Sawise luwih ditliti, Gary nyiyapake situs web anyar, www.yourbrainonporn.com, kanggo menehi akses menyang bukti ilmiah sing nerangake perkembangan anyar iki lan crita saka wong-wong sing wis nyoba ngilangi porno. Dhiskusi informatif lan lucu ing acara Glasgow TEDx pisanan "Eksperimen Porno Gedhe"Saiki wis ana liwat 13.7 yuta views ing YouTube lan wis diterjemahake adoh, menyang basa 18. Saiki, Makalah riset neurologis 54 wis ngonfirmasi temuan awal Gary. Dhiskusi TEDx wis mbantu ewu wong ngerti yen masalah kesehatan mental lan fisik lan kuciwane hubungan bisa uga ana gandhengane karo kebiasaan pornografi internet. Pangguna uga ngucapke matur nuwun sanget kanggo sumber daya pemulihan online gratis sing kasebut ing kono amarga ana pitulung sing kasedhiya lan anonim sing diwenehake. Sawetara wong butuh layanan profesional kesehatan saliyane bisa pulih kesehatan seksual lan kesejahteraan.

Kita pengin dadi bagean saka solusi uga kanggo masalah sing tuwuh ing saindenging masarakat. Kanggo ngrampungake, kita nyiyapake amal Yayasan Ganjaran ing taun 2014. Digabungake karo riset lan bahan pengajaran sing akeh, muga-muga bisa ndidik masarakat umum uga para profesional babagan pengaruh streaming gratis, pornografi internet sing kasedhiya ing jam 24 jam sedina Tujuane ora nglarang pornografi nanging supaya wong ngerti kasunyatane supaya bisa nggawe pilihan 'informasi' babagan panggunaan lan ing endi njaluk pitulung yen dibutuhake. Tukang nggawe kabijakan, wong tuwa, guru lan profesional liyane sing urusan karo para remaja duwe tanggung jawab tartamtu kanggo sinau babagan pengaruhe. 

Apa sing kita lakoni?

  • Situs web gratis, artikel berita reguler lan update ing Twitter
  • Rencana pelajaran gratis kanggo sekolah
  • Pandhuan Wong Tuwa Gratis kanggo Internet Internet
  • Lokakarya pelatihan kanggo profesional sing diakreditasi dening Royal College of General Praktisi
  • Kampanye kanggo pendidikan seks lan hubungan sesambetan ing otak ing sekolah
  • Kampanye kanggo pamrentah ing saindenging jagad kanggo ngasilake undang-undang verifikasi umur pornografi

Kabeh karya kita adhedhasar perkembangan paling anyar ing neuroscience lan riset ilmu sosial. Ndhuwur kabeh kita ngupaya nggawe aplikasi praktis, nyenengake kanggo sinau lan inspirasi dening praktisi dokter lan guru paling apik ing saindenging donya. 
KAMU TAWARKAN TELEPON nanging kita nggawe panyedhiya layanan sing ngirimake.

Print Friendly, PDF & Email