Nggunakake miturut Hukum Inggris, Wales lan Irlandia Lor

"Sexting" dudu istilah ukum, nanging istilah sing digunakake para akademisi lan wartawan. Nanging bisa nduwe pengaruh hukum sing parah kanggo sing melu, utamane bocah-bocah, sing nganggep kasebut minangka lelucon sing ora mbebayani. Polisi duwe sawetara undang-undang ukum pidana sing bisa ditindakake kanggo nuntut pelaku. Deleng grafik ing ndhuwur kanggo sawetara conto. Research nuduhake manawa nggunakake pornografi kanthi rutin nyengkuyung sexting lan cyberbullying, utamane kanggo bocah lanang.

Antarane 2016 lan 2019, luwih saka 6,000 bocah ing 14 taun diselidiki dening polisi amarga nyalahake sexting, kalebu luwih saka 300 ing umur sekolah dhasar. Iki artikel ing koran Guardian nyorot sawetara masalah.

Undhang-undhang Komunikasi 2003 ditrapake ing saindenging Inggris. Nanging pelanggaran liyane sing gegandhengan karo sexting bakal dituntut miturut ukum sing beda-beda ing Inggris, Wales lan Irlandia Lor lan Scotland. Ngasilake, duwe lan nyebarke gambar bocah sing ora sopan (wong sing umur kurang saka 18 taun) kanthi utawa tanpa idin, miturut prinsip, ilegal miturut ukum. Deleng ing ndhuwur kanggo undang-undang ukum pidana sing paling umum digunakake.

Duwe utawa ngoleksi foto utawa video ing telpon utawa komputer

Yen sampeyan, utawa wong sing sampeyan kenal, duwe gambar utawa video sing ora sopan sing ana ing sangisore 18 taun, dheweke kanthi teknis duwe gambar bocah sing ora sopan sanajan umure padha. Iki nglanggar bagean 160 saka UU Kehakiman Pidana 1988 lan bagean 1 saka Proteksi Anak Tumindak 1978. Layanan Penuntutan Mahkota mung bakal diadili ing kasus-kasus sing dianggep dadi kepentingan umum. Dheweke bakal nganggep umur lan sifat hubungane pihak sing terlibat. Yen gambar dikirim online tanpa idin lan kanthi tujuan ngasorake utawa nyebabake kasusahan, mula bakal dianggep minangka 'porn dendam' lan bakal dikenani biaya miturut Undhang-undhang Kehakiman Kriminal 2015 Bagean 33. Deleng kene kanggo pitunjuk babagan tuntutan ukum ing Inggris lan Wales.

Ngirim foto utawa video

Yen anak sampeyan kurang saka 18 taun lan ngirim, ngunggah utawa maju gambar utawa video sing ora sopan menyang kanca utawa pacar / pacar, iki miturut prinsip uga nglanggar bagean 1 Undhang-undhang Perlindhungan Anak 1978. Sanajan dheweke foto utawa awake dhewe, prilaku kasebut kanthi teknis dadi 'nyebarake' gambar-gambar bocah sing ora sopan.

Iki minangka sing apik banget Pandhuan Langkah demi Langkah kanggo Sexting dening Pusat Hukum Keadilan Muda. Miturut iki Kertas ringkes College of Police, "Pemuda ngasilake citra seksual bisa diwiwiti saka nuduhake konsensual nganti eksploitasi. Sexting konsensual ora bisa narik perhatian polisi. Penyelidikan pidana lan tuntutan ukum kanggo pelanggaran gambar sing kacathet ing ringkesan iki bakal cocog yen ana fitur sing nemen kayata eksploitasi, paksaan, motif bathi utawa wong diwasa minangka pelaku amarga iki kalebu Pelanggaran Seksual Anak (CSA). "

Risiko kanggo Pakaryan

Keprigelan sing nyata yaiku sanajan mung diwawancarai karo polisi bakal nyebabake wong enom direkam ing Database Nasional Polisi. Kasunyatan kasebut bisa ditampilake ing pamriksan karyawan ing tahap sabanjure yen wong kasebut kudu njaluk panjelasan sing luwih apik. Iki uga bakal ditampilake kanggo mriksa sanajan kerja sukarela karo wong sing ringkih, bocah utawa wong tuwa.

Pènget marang wong tuwa!

Polisi Kent uga ujar manawa dheweke ngelingi ngisi wong tuwa minangka wong sing tanggung jawab karo kontrak kanggo smartphone sing ngirim foto / video sing nyinggung.

Iki minangka pandhuan umum kanggo hukum lan ora minangka saran legal.

Print Friendly, PDF & Email