Rencana Pelajaran: pornografi Internet

Fitur unik pelajaran The Reward Foundation yaiku fokus ing cara kerja otak remaja. Iki paling apik kanggo mbantu siswa ngerti lan nggawe ketahanan potensial cilaka saka panggunaan pornografi. Yayasan Ganjaran wis diakreditasi dening Royal College of General Praktisi ing London kanggo mulang lokakarya profesional babagan pengaruh pornografi ing kesehatan mental lan fisik.

Pelajaran kita tundhuk karo pandhuan statutori Departemen Pendidikan (pamrentah Inggris) paling anyar "Pendidikan Hubungan, Hubungan lan Pendidikan Seks (RSE) lan Pendidikan Kesehatan".

Iki bisa digunakake minangka pelajaran mandhiri utawa sak telung. Saben pelajaran duwe set slide slide PowerPoint plus Pandhuan Guru lan, yen cocog, paket lan buku kerja. Piwulang kasebut disedhiyakake kanthi video tertanam, hotlink menyang riset kunci lan sumber daya liyane kanggo penyelidikan luwih lanjut supaya unit bisa diakses, praktis lan bisa mandhiri.

  1. Pornografi ing Trial
  2. Katresnan, Pornografi & Hubungan
  3. Pornografi Internet lan Kesehatan Mental

Pelajaran 1: pornografi babagan pacoban

Pornografi internet akeh digunakake dening wong enom, umume kanggo bocah lanang, nanging saiki saya akeh bocah wadon.

Ing pelajaran iki kanggo siswa sekolah menengah, kita diadili pornografi. Kita takon pitakon, "Apa pornografi mbebayani?" Kita nyedhiyakake 8 bukti kanggo mbantu siswa mikirake masalah kasebut, menehi kritik babagan bukti kaya hakim, lan nulis putusane kanthi kalebu alesan. Dheweke bakal krungu saka ahli bedah saraf, pria enom lan wanita sing lagi pulih para pecandu porno, psikolog ing bayaran industri porno, produsen porno 'etis', lan definisi kesehatan seksual Organisasi Kesehatan Dunia.

Minangka latar mburi, Klasifikasi Penyakit Internasional Organisasi Kesehatan Dunia (ICD-11) negesake manawa panggunaan pornografi sing bermasalah bisa didiagnosis minangka kelainan prilaku seksual sing kompulsif lan minangka kelainan adiktif. Ing wektu sing padha, industri pornografi, kayata Industri Tembakau sawetara dekade kepungkur kanthi ngrokok lan kanker paru-paru, mbayar profesional kesehatan kanggo nolak manawa ana hubungane antarane panggunaan porno lan macem-macem masalah kesehatan. Dheweke beroperasi kanthi wiyar ing media sosial lan ing internet umume. Iki nyebabake akeh kebingungan babagan pengaruh nyata pornografi internet utamane kanggo para remaja.

Pelajaran 2: Katresnan, Pornografi & Hubungan

Kepiye wong bisa ngenali karakteristik lan aspek positif saka sesambetan intim siji-siji sing sehat?

Apa pengaruh pakulinan pornografi ing idin seksual, tekanan seksual, paksaan, rudo pekso, serangan seksual lan kekancan? Apa risiko lan hadiah pornografi sing digunakake? Apa pratandha lan gejala kakehan?

Piwulang kasebut nyedhiyakake macem-macem strategi kanggo mbantu siswa supaya bisa urip lan supaya bisa tuwuh hubungan sing sehat.

Kepiye wong bisa ngenali karakteristik lan aspek positif saka sesambetan intim siji-siji sing sehat?

Apa pengaruh pakulinan pornografi ing idin seksual, tekanan seksual, paksaan, rudo pekso, serangan seksual lan kekancan? Apa risiko lan hadiah pornografi sing digunakake? Apa pratandha lan gejala kakehan?

Piwulang kasebut nyedhiyakake macem-macem strategi kanggo mbantu siswa supaya bisa urip lan supaya bisa tuwuh hubungan sing sehat.

Pelajaran 3: pornografi Internet lan Kesehatan Mental

Ing sawetara taun kepungkur, ana akeh masalah kesehatan mental ing kalangan nom-noman. Pangowahan rutin minangka akibat saka pandemi nyebabake gaya iki.

Piwulang kasebut nyinaoni kapercayan awak lan kepiye situs pornografi lan media sosial bisa nyebabake bandhingan obsesif karo wong liya kanthi online. Katon uga kepiye perusahaan internet, utamane pornografi lan perusahaan game, target kerentanan ing otak remaja supaya bisa dadi pangguna biasa. Murid nemokake manawa situs gratis ora gratis. Perusahaan internet ngasilake miliaran dolar / kilogram saka perhatian pangguna, adol data pribadi lan pilihan kanggo tujuan pariwara, kaca sing diunduh lan adol produk sing gegandhengan.

Piwulang iki ditujokake kanggo siswa sekolah menengah ndhuwur nanging bisa diadaptasi kanggo sekolah dhasar. Tujuane yaiku supaya siswa bisa ngerti apa sing normal lan apa sing dadi masalah ing awake dhewe lan wong liya, lan nalika ana masalah, ngerti carane njaluk dhukungan saka sumber sing cocog.

Menehi strategi sing migunani kanggo nyuda panggunaan internet lan kanggo nggawe ketahanan.

Pelajaran 4: Eksperimen Bokep sing Gedhe

Piwulang iki nganyari kasunyatan lan statistik saka ceramah TEDx sing misuwur banget, Eksperimen Porno Gedhe wiwit taun 2012. Sajrone ceramah kasebut udakara luwih saka 13.5 yuta panemu lan dijarwakake menyang 18 basa.

Iki nerangake risiko ngilangi pornografi internet kanthi suwe, kayata disfungsi ereksi sing kena pornografi, lan kenapa para remaja luwih suwe entuk kesehatan seksual tinimbang pria tuwa.

Piwulang kasebut menehi warta apik kanthi sawetara crita pemulihan dening para mudha sing rumangsa luwih sehat, luwih semangat, luwih wirausaha lan kerja keras lan luwih sukses narik kawigaten yen wis mandheg porno.

Ana sumber sing migunani uga kanggo ngandhani murid yen pengin informasi luwih lengkap.

Print Friendly, PDF & Email