Simon Bailey BBC

Simon Bailey: porno nyebabake kekerasan marang wanita lan bocah-bocah wadon

adminaccount888 News Latest

Mantan Kepala Polisi Simon Bailey muncul ing BBC Radio 4 The World at One karo Sarah Montague, 11 November 2021

Minangka Kepala Polisi Norfolk, dheweke mimpin operasi polisi nasional Inggris nglawan penyalahgunaan bocah. Dheweke saiki duwe komentar penting babagan cara porno mengaruhi masyarakat kita, lan ora luwih apik.

transcript

(Sawetara tembung ora jelas)

Sarah Montague (SM - presenter BBC): Saiki mantan kepala polisi Simon Bailey (SB) ngandhani yen akses remaja menyang pornografi nyebabake wong enom nyiksa wanita enom lan nyebabake misoginis ing masyarakat. Dheweke bubar mundur minangka Dewan Kapolri Nasional mimpin babagan perlindungan anak lan kita bakal krungu wawancara sing ing wayahe. Nanging pisanan, kaya sing dilaporake sawetara minggu kepungkur, 90% kabeh bocah umur 14 taun wis ndeleng sawetara jinis pornografi miturut Brook Center. Sawetara minggu kepungkur, aku lungguh ing kelas babagan pornografi ing sekolah ing London Kidul, lan krungu saka klompok bocah-bocah umur 14 taun ...

SM: Pira umur sampeyan nalika pisanan ndeleng pornografi?

Boy: Aku 10.

SM: Sampeyan lagi 10. Lan carane sampeyan ketemu iku?

Boy: Aku nonton soko ing situs web normal ... lan iku pop-up.

SM: Piye perasaanmu nalika ndeleng? Apa sampeyan rada kaget?

Bocah: Ya wis. Nalika aku umur 10, aku ora ngerti yen barang kasebut ana ing Internet.

SM: Nanging sing dakkarepake, sampeyan. Nalika pisanan ketemu, amarga kaya saiki ing 14, sampeyan kabeh wis weruh soko. Apa sampeyan pengin sampeyan ora weruh?

Grup: Ya, aku rumangsa iki pancen ngganti perspektif sampeyan babagan carane sampeyan ndeleng wanita, lan mikir sing saben wong kudu katon kaya iki, wong wadon iki katon kaya.

SM; Lan apa sampeyan pengin sampeyan ora weruh, banjur? Sampeyan bakal wis apa, disenengi wis tuwa?

Kabeh : Iya.

Cewek: Aku mung pengin aku ora weruh ...

Bocah: Aku pengin ngalami dhewe.

-

Sarah Montague (ing studio): Ya, nalika Universitas McGill sinau video populer ing Pornhub, 88% kalebu agresi fisik, kaya keselak lan rudo pekso. Aku takon mantan Kepala Konstabel Simon Bailey, sing saiki dadi ketua Institut Policing kanggo Wilayah Wétan ing Universitas Anglia Ruskin, apa sing dideleng polisi minangka akibat saka bocah-bocah sing ndeleng pornografi.

Simon Bailey: Kita ndeleng kanthi cara sing nggawe hubungan, kita ndeleng kanthi jelas banget liwat 54,000 kesaksian sing saiki wis dituduhake ing situs web "Undhangan Kabeh". Aku rumangsa ndeleng konten kasebut ing media sosial lan kita ndeleng, apa sing dakrasakake, misoginis sing saiki nyebar ing masyarakat umume.

SM: Sampeyan nyathet akeh perkara ing kana ...

SB: wuh.

SM: Apa sampeyan bakal ujar manawa pornografi amarga, utawa nyumbang kanggo pornografi?

SB: Aku iki minangka faktor kontributor, lan ana rakit bukti sing nduduhake yen ana akeh bocah, wong enom, sing nonton pornografi. Padha bisa nindakake sing tanpa wangun verifikasi umur dibutuhake, lan sing banjur rongko lan mbentuk pikirane ing sesambetan, ing jinis, lan ing tampilan pribadi, punika gadhah efek tenan ngrugekake ing wong enom, carane lanang ing tartamtu nambani enom. wanita, lan aku ora mikir kita kudu katon kakehan luwih saka apa pengawasan OFSTED liwat Amanda Spielman ketemu uga nalika padha menyang sekolah lan ana sing ngakoni sing ana masalah nyata.

SM: Maksudku ana laporan sing sawetara bocah-bocah wadon enom sing ngomong sing nalika padha ngambong lanang, lanang tekan kanggo miwiti kanggo nyelehake tangan ing tenggorokan, kang soko sing teka saka pornografi, siji mbayangno.

SB: Ya, aku ora weruh saka ngendi maneh dheweke bakal entuk tuntunan kaya ngono, utawa ndeleng manawa iki normal, yen ora normal. Dheweke prihatin lan tumindak kuwatir. Porno nggawe urip wong enom kanthi cara, aku ora nyangka sing wis dibayangake, nanging aku saiki kudu ngerti manawa, sejatine saiki, ana. Aku mikir statistik kasebut wis nuduhake manawa luwih kerep ditonton sajrone wektu kunci, lan kajaba ana upaya gabungan kanggo ngatur akses bocah-bocah menyang pornografi, kanggo mesthekake yen pendhidhikan ing sekolah-sekolah bener-bener ngatasi masalah kasebut, lan wong tuwane miwiti dadi luwih nyaman karo apa aku bakal tansah ngenali, lan wis rembugan karo tuwane, iku obrolan angel. Nanging nyatane, obrolan kasebut kudu ditindakake, lan kudu ditindakake saiki.

SM: Sampeyan ngomong babagan situs web "Undhangan Kabeh", ing ngendi wanita, remaja enom, asring nyathet pengalaman penyalahgunaan ing tangan wong lanang.

SB : Nggih.

SM: Sampeyan nerangake porno minangka faktor kontribusi. Apa sampeyan mikir iku faktor utama?

SB: Ya, aku iki. Bukti sing saiki kita deleng bakal nuduhake yen iki minangka faktor utama lan sampeyan mung kudu maca sawetara kesaksian "Kabeh Wong sing Diundang" mung kanggo ndeleng, apa sing dakanggep minangka perkara sing wis dideleng dening pelaku ing film porno, video, sing banjur tumindak metu ing urip nyata.

SM: Lha, apa sing bisa ditindakake, apa sampeyan duwe jawaban?

SB: Obrolan kudu diwiwiti ing omah, lan kita wiwit ndeleng sawetara bukti, yen ana wong tuwa sing melu anak lanang lan wadon, ana pengaruh sing positif. Lan khususe, kanthi nambah jumlah bocah-bocah wadon enom sing nuduhake gambar sing digawe dhewe, wuda. Iki minangka tren sing kuwatir ing ngendi wong tuwa kudu ngerti babagan iki. Dheweke kudu ngobrol karo anak-anake nalika isih cilik.

Sing perlu dikuwatake ing sekolah, kanthi cara sing bener, sing diwenehake dening wong sing bener, lan aku mikir yen ana masalah sing luwih akeh sing ujar: Masyarakat saiki kudu ngatasi medeni pembunuhan Wayne Couzens Sarah, lan sejatine ana masalah sing gedhe banget kanggo masyarakat babagan kabeh masalah kekerasan marang wanita lan bocah-bocah wadon. Lan yen sampeyan ndeleng apa sing saiki dideleng wong online, aku mikir ana link, lan aku mikir pornografi nyopir sawetara sing bener-bener babagan prilaku.

SM: Dadi apa sing sampeyan lakoni babagan sing nggawe materi iki lan nggawe online?

SB: Ya, ana sawetara panyedhiya porno sing tanggung jawab sing saiki ngerti yen sejatine, dheweke ora pengin bocah-bocah ndeleng materi kasebut ing situs, lan dheweke ngerti tanggung jawabe kanggo mungkasi. Saiki, mesthine, luwih gampang diucapake tinimbang rampung. Pamrentah nyedhak nggawe verifikasi umur, banjur mutusake manawa wektune ora pas. Aku mikir sing kudu dibukak maneh, lan iku langkah penting. Lan aku pancen ngerti manawa bakal ana bocah sing bisa ngubengi, nanging yen sampeyan nggawe luwih angel tinimbang saiki, iki bakal dadi pencegahan.

SM: Ing verifikasi umur kasebut, Pamrentah ujar, deleng, kita bisa uga wis ngilangi verifikasi umur kanthi terang-terangan, nanging kita ngarahake efek sing padha karo cara sing diusulake.

SB: Menurutku Sarah, iku ora bisa tengen, yen, yen minangka 14-taun-lawas, sampeyan pengin sijine nang ing jaran, sampeyan ora bisa amarga bandar judi online dibutuhake kanggo verifikasi umur wong sing manggonke nang, nanging minangka 14. taun-lawas sampeyan bisa cepet banget, ing loro utawa telung klik, golek pornografi hardcore. Saiki, aku mikir, kudu dadi masalah kanggo kita kabeh lan aku ngerti manawa iki dudu bukti, nanging kita kudu nggawe luwih angel.

SM: Lan paukuman kanggo platform apa wae utawa panyedhiya porno, sing dituduhake yen remaja enom bisa ngakses materi kasebut, kudu apa?

SB: Mesthi, kabeh iki minangka bagean saka kertas putih Online Harms, lan saiki lagi ngalami pangembangan RUU kasebut. Dadi, aku mikir iki isih rada adoh, sadurunge RUU kasebut dadi undang-undang, nanging sejatine ana obrolan sing kedadeyan saiki, amarga kita wis ngrembug babagan akeh bukti sing kudu menehi alesan kanggo kita kabeh. prihatin.

SM: Simon Bailey. Kita njaluk pamrentah kanggo wawancara babagan apa sing bakal ditindakake kanggo ngatasi masalah kasebut. Dheweke ujar "ora", nanging departemen Kebudayaan, Media lan Olahraga ujar manawa ana pratelan yen RUU Keamanan Online bakal nglindhungi bocah saka akeh pornografi online. Lan, nalika ora prentah nggunakake teknologi tartamtu, pengatur OFCOM, bakal njupuk pendekatan kuwat kanggo situs sing nuduhke risiko luwih saka gawe piala, lan uga kalebu Rekomendasi nggunakake jaminan umur utawa teknologi verifikasi. Ya, sampeyan ora bakal kaget krungu yen iki minangka subyek sing bakal kita bali menyang program iki.

Print Friendly, PDF & Email

Nuduhake artikel iki