Pornografi Verifikasi Umur Ukraina

Swedia

Swedia ora duwe hukum verifikasi. Spring iki pamaréntah Swedia ditanggepi laporan carane saru harms anak Iki diterbitake dening The Swedish Ombudsman kanggo Anak, nanging iku inconclusive lan mbokmenawa ora mimpin kanggo akeh.

Unizon lan LSM Swedia liyane tetep nglawan industri seks kanggo njaga bocah-bocah aman saka pornografi. Nanging, ana sawetara perlawanan saka organisasi lan politisi sing duwe pengaruh sing mbantah manawa porno minangka masalah pribadi, bocah-bocah ngerti apa sing dideleng lan ora cilaka pornografi, lan saringan lan liya-liyane ora bakal bisa digunakake. Nanging, Swedia saiki duwe diskusi sing luwih jembar tinimbang sawetara taun kepungkur, sing positif.

Yen ora ana keputusan politik sing duwe pengaruh, para juru kampanye Swedia ngarepake komitmen lan keterlibatan liyane saka perusahaan digital lan panyedhiya internet.

Kurikulum Pendidikan Seks Anyar

Nanging, ana uga sawetara perkembangan positif sing kudu dilaporake. Swedia entuk a kurikulum anyar kanggo pendidikan seks musim gugur iki. Taun kepungkur, dheweke duwe bidan sing wani banget ngomong ing media babagan cilaka pornografi. Dheweke kandha yen dheweke ketemu wanita enom sing ujar yen dheweke cilaka dening jinis "kasar", sing diilhami dening porno. Sing nyebabake debat umum sing sebagian nyebabake owah-owahan ing kurikulum pendidikan seks.

Unizon kerja keras kanggo nyebataken babagan cilaka pornografi ing kurikulum. Tehy pengin nyakup analisis kritis babagan pornografi. Sayange, asil kasebut ora kaya sing dikarepake, nanging paling ora nyebabake "... kalebu literasi media lan kanthi kritis, contone, pornografi".

Ing September 2021 Swedia nampa asil anyar saka a laporan ilmiah nyatakake yen 1 ing 5, 18 taun-lawas wis Applied apa padha wis katon ing saru ing hubungan seksual. Ditemokake manawa 22.4% bocah lanang nonton porno meh saben dina. Uga ditemokake yen 15% bocah lanang nyatakake yen dheweke nonton porno luwih akeh tinimbang sing dikarepake.

Print Friendly, PDF & Email