idin lan remaja

Konsep lan remaja

Isu persetujuan kanggo jinis lan remaja rumit.

Umur idin kanggo kabeh jinis kegiatan seksual yaiku 16 kanggo wong lanang lan wanita, supaya kabeh aktivitas seksual antarane wong diwasa lan wong ing 16 minangka pelanggaran pidana. Umur persetujuan iku ora padha karo orientasi jender utawa seksual.

Hubungan seks (vaginal, anal) lan lisan jinis antarane wong tuwa sing umur 13-15 uga nyinggung, sanajan pasangan kasebut setuju. Pertahanan bisa dadi salah sijine pasangan percaya yen liyane bakal umur 16 utawa luwih.

Ana pertahanan yen aktivitas seksual ora nyedhaki jinis penetrat utawa lisan. Iki yen wong tuwa percaya yèn wong enom bisa umur 16 utawa luwih lan ora tau diisi karo kesalahan sing padha, utawa umur sing kurang saka rong taun.

Penyuluhan saka Pemerintah Skotlandia ngakoni yen ora saben kasus seksual kegiatan ing ngisor-16s bakal nduweni uneg-uneg proteksi anak, nanging wong enom bisa uga mbutuhake dukungan babagan hubungan seksual lan sesambetan.

Iki sethithik video bab idin ing prakara seksual. Bisa digunakake kanggo mbukak diskusi babagan subyek penting iki. Nalika sawetara wong mikir yen diskusi babagan seks mesthine mung kanggo wong tuwa, ana peran penting kanggo sekolah utamane kanggo mulang ilmu pengetahuan ing sangisore pengaruh pornografi. Para wong tuwa uga kudu tetep ngupayakake pangembangan ing wilayah kasebut lan ngobrol kanthi rutin karo anak-anake. Wong tuwa minangka model peran utama lan tokoh panguwasa ing bocah-bocah, nanging dheweke pancen memberontak.

Kesepakatan kanggo tumindak seksual yaiku prakara sing banget, utamane ing kalangan remaja lan remaja. Saben uwong ngomong babagan jinis lan akeh sing saling bersaing kanggo ndeleng sapa sing bakal pisanan nyoba aktivitas anyar. Akses ngliwati pornografi liwat smartphone lan tablet tegese wong enom sinau babagan jinis lan 'katresnan' saka pelukis porno komersial kanthi cara sing paling akeh wong tuwa sing bakal nggoleki. Pornografi saiki ora kaya inti alus Tipe Playboy majalah jaman biyen. Kekerasan, agresi lan pelecehan seksual marang wanita utawa pria feminisme minangka norma paling ora 90% video sing kasedhiya bebas. Nonton materi kasebut saben taun suwene wis pirang-pirang taun sadurunge kumpul karo wong sing sejati, bisa ngilangi pangerten remaja, lanang utawa wadon, babagan jinis seks sing aman, tresna lan konsensual.

Girls pengin dikagumi, katon minangka atraktif lan umum mbukak kanggo tresno. Iki ora ateges lagi siap ngobrol. Lagi sinau babagan carane ngatasi karo badan sing laku-biaya. Nalika padha laku lan nyoba metu katon anyar lan tindak tanduk, padha bisa katon kaya nggodha kanggo wong lanang. Learning babagan watesan lan nggawe kesalahane yaiku bagean normal saka learning about communication. Said siji wong wadon enom 16 taun,

"Aku ora ngerti apa aku pengin. Aku mung pengin disenengi ... Aku pengin nyoba apa wong liya ngomong babagan lan ngomong padha nindakake. "

Dheweke uga ujar manawa dheweke wis kepencut nindakake tumindak seksual sing dheweke getun mengko. Dheweke ora pengin isin dadi bocah nakal. Akeh bocah-bocah wadon mikir yen "ora sopan" kanggo mandheg bocah lanang sawise dheweke wiwit "nyedhak lan pribadi". Wanita kanthi kabeh umur kudu sinau babagan carane ngeyel lan nemtokake wates sing jelas babagan sing bisa ditindakake.

Boys Ing tangan liyane iki energi seksual sing kuat sing arep nyoba kanggo nyoba karo pasangan. Dheweke uga pengin ditemokake minangka wong sing nyata ing mata wong lanang liyane. Padha bisa banget ditemtokake lan siji-siji babagan tujuan kasebut. Kasetyan kanggo klompok lanang biasane luwih kuwat tinimbang kepinginan kanggo nggayuh ikatan utawa pasangan karo bocah wadon. Dheweke mung sinau kanggo ngontrol kekuwatan seksual sing anyar ing awak. Wong-wong uga rawan kanggo nggawe kasalahan serius saka paukuman babagan partner apa bener nemen.

Dadi nalika awak bisa ngowahi sinyal sing ora kuwat, tanpa kasadiaan, ora ateges pikiran saben wong wis siap ngobrol karo jinis sing padha. Ora mesthine wong lanang sing nduweni kekuwatan dominan, akeh wanita sing bisa ngetokake prilaku seksual. Iki minangka masalah persetujuan, ngupayakake rudo pekso lan rudo pekso.

Sinau wong enom babagan komunikasi ing kahanan intim yaiku kunci kanggo ningkatake pembangunan seksual sehat.

Iki minangka pandhuan umum kanggo hukum lan ora minangka saran legal.

Print Friendly, PDF & Email