Idinake hukum

Apa idin hukum?

Iki minangka pandhuan umum kanggo hukum lan ora minangka saran legal.

The UU Kesalahan Seksual ing Inggris lan Wales ing 2003, lan Undhang-undhang Seksual ing Skotlandia ing taun 2009, mratelakake apa tegese persetujuan kanggo tujuan tuntutan ukum miturut ukum.

Hukum kasebut wis ngrampungake definisi tradisional rudo pekso kanggo nyakup kabeh identitas seksual lan nggawe pelanggaran kanggo "wong (A) kanggo nembus karo zakar dheweke vagina, [nanging uga saiki] anus utawa tutuk saka wong liya (B), kanthi sengaja utawa kanthi ora sengaja, tanpa persetujuan wong kasebut, lan tanpa kapercayan sing bener, B ngakoni. "

Ing aturan Scottish, "persetujuan tegese persetujuan gratis."

“59. Ayat (2) (a) nyedhiyakake manawa ora ana kesepakatan gratis nalika tumindak kasebut ditindakake nalika pengadu ora bisa nindakake, amarga pengaruh alkohol utawa bahan liyane, nyengkuyung. Efek saka bagean iki ora nyedhiyakake manawa wong ora bisa setuju karo kegiyatan seksual sawise ngombe alkohol utawa ngombe obat-obatan sing mabuk. Seseorang bisa uga ngombe alkohol (utawa bahan mabuk liyane), lan bisa uga mabuk banget, tanpa kelangan idin. Nanging ing tahap nalika dheweke mabuk banget nganti ora bisa milih milih melu kegiatan seksual, kegiatan seksual apa wae sing ditindakake, ora nindakake idin saka idin. "

Apa sing ana ing konteks kasebut? Ing hukum perdata, nalika nggawe kontrak kayata, idin tegese setuju karo perkara sing padha. Ing ukum pidana, tegese ana idin sing luwih mirip karo idin. Kaloro sektor hukum ngupaya nyakup panggunaan lan penyalahgunaan kekuwatan. Nemtokake 'idin' minangka salah sawijining bidang hukum pidana sing paling rumit kanggo nyinggung seksual. Ana telung sebab utama kanggo iki.

Kaping pisanan, angel banget ngerti apa sing lagi ana ing pikiran wong liya. Apa nggatekake sinyal yen hubungan seksual iku ok saiki utawa mung undhangan kanggo miwiti pacaran karo kemungkinan sanggama ing wektu salajengipun? Apa norma sosial utawa wicaksana kanggo wong dadi luwih dominan ing 'nyemangati' wanita supaya bisa ngobrol karo wanita lan nggawe wanita luwih tundhuk lan mematuhi? Pornografi internet mesthi nyedhiyakake pandangane hubungan seksual.

Kapindho, tumindak seksual biasane ditindakake kanthi pribadi tanpa ana seksi. Iki tegese yen ana perselisihan babagan kedadeyan kasebut, juri kudu milih crita siji-sijine tinimbang wong liya. Dheweke biasane kudu nyimpulake saka bukti-bukti sing kedadeyan sadurunge kedadeyan kasebut kaya apa sing ana ing pikirane pihak kasebut. Kepiye tumindak dheweke ing pesta utawa ing pub utawa sifat hubungane sadurunge, yen ana? Yen hubungan kasebut ditindakake liwat internet wae, bisa uga luwih angel dibuktekake.

Katelu, amarga kesusahan sing bisa nyebabake serangan seksual, pengeling-eling babagan fakta lan komentar utawa komentar sing digawe sakcepete bisa beda-beda. Iki bisa nggawe angel kanggo wong ngerti apa tenan kedadeyan. Kahanan digawe kabeh luwih tantangan nalika alkohol utawa obat-obatan wis dikonsumsi.

Tantangan para remaja yaiku bagean emosional otak sing nyepetake sensasi seksual, njupuk risiko lan eksperimen, dene bagean otak sing rasional sing mbantu nggawe prilaku beresiko durung dikembangake kanthi lengkap. Iki digawe dadi luwih angel nalika alkohol utawa obat-obatan campuran. Yen bisa, nom-noman kudu njaluk 'idin aktif' kanggo hubungan seksual lan ati-ati manawa idin manawa diwenehake nalika pasangan mabuk. Kanggo mulang iki marang bocah-bocah, tampilake lucu iki kartun babagan ijab kabul saka cangkir. Iku banget pinter lan mbantu ngatasi titik kasebut.

Idin sing diwenehake minangka idin saka idin sing kontroversial sing ora diwenehake kanthi nyata dening wong, nanging disimpulake saka tumindak lan kasunyatane lan kahanan kahanan tartamtu (utawa ing sawetara kasus, nggawe bisu utawa ora aktif). Biyen, pasangan sing omah-omah dianggep wis menehi "idin tersirat" kanggo hubungan seks, doktrin sing nglarang tuntutan ukum saka pasangan amarga rudo pekso. Doktrin iki saiki dianggep wis lungse ing umume negara. Nanging, kecanduan porno bisa nyebabake sawetara pria ngupayakake supaya wanita bisa nindakake tumindak seksual tanpa idin. Waca crita iki saka Australia.

<< Umur idin                                                                            Apa Persetujuan ing Laku? >>

Print Friendly, PDF & Email