Sexting miturut hukum Skotlandia

"Sexting" dudu istilah sing sah. Sexting yaiku “materi sing nggawe coro sexsual dhewe”Ditindakake utamane liwat smartphone. Saiki, prilaku "sexting" saka macem-macem jinis ing Skotlandia bisa dituntut miturut salah sawijining undang-undang lan dadi masalah rumit. Bagean statute ing ndhuwur minangka sing utama sing bisa digunakake para penuntut. Apa wae sing diarani, 'sexting' minangka kegiatan utama ing antarane bocah-bocah lan uga wong diwasa. Mung amarga bocah setuju nggawe utawa ngirim gambar, mula ora sah. Kadurjanan sing ditindakake cyber minangka salah sawijining sektor kejahatan sing paling cepet saiki.

Kesalahan nyiksa yaiku ngetik menyang tumindak kanthi tujuan nyebabake rasa wedi lan was-was. Kabeh utawa bagean saka tumindak kasebut bisa nganggo ponsel utawa nggunakake situs media sosial lan medhot materi babagan wong kasebut. Dadi saya tambah akeh ing kalangan bocah-bocah. Iki ora mung nuduhake wong liya. 

CEO kita, Mary Sharpe, minangka anggota Fakultas Advokat lan College of Justice. Dheweke duwe pengalaman ukum pidana ing pihak penuntutan lan pertahanan. Mary Sharpe saiki kalebu ing dhaptar sing ora latihan nalika dheweke melu amal. Dheweke seneng ngomong karo wong tuwa, sekolah, lan organisasi liyane umume babagan implikasi praktis saka kuatir karo ukum babagan pelanggaran seksual sing gegandhengan karo pornografi. Dheweke ora bakal bisa menehi saran legal kanggo kasus tartamtu.

Hukum pidana ing Skotlandia beda karo hukum ing Inggris lan Wales lan Irlandia Lor. Delengen iki artikel babagan kahanan sing ana ing kana Kaca ing. Petugas hukum ngrawat keluhan apa sing diarani akademisi lan wartawan "sexting" kaya tindak pidana potensial liyane. Dheweke nindakake iki kanthi individu. Anak sing umur 16 taun umume bakal dirujuk menyang Sistem Krungu Anak. Yen kesalahan kesalahan kayata rogol, bocah-bocah ing ngisor taun 16 bisa ditangani liwat sistem kaadilan pidana ing Pengadilan Tinggi.

Yen disalahké saka pelanggaran seksual, akeh ukara. Dheweke bakal kalebu kabar babagan Ndhaptar Kesalahan Singkatan kanggo taun 16 lan luwih diproses liwat pengadilan pidana. 

Kanggo bocah-bocah ing umur 16 taun, pelanggaran seksual bakal dianggep minangka "keyakinan" kanggo tujuan Undhang-undhang Rehabilitasi Pelanggaran 1974 sanajan ora kasebut ing Sistem Pangrungon Anak. Miturut anyar Undhang-undhang Pengungkapan (Skotlandia) 2020, para umume umume ora dijaluk ngumumake pelanggaran kasebut nalika nglamar kerja kajaba dheweke kepengin kerja bareng klompok rentan kalebu bocah. Yen ngono, pelanggaran seksual bisa uga kasebut ing sertifikat pambocoran. Wong tuwa kudu njaluk saran babagan ukum anyar kasebut.

Pengaruh praktis saka pelanggaran seksual ing lapangan kerja, urip sosial lan lelungan kanggo wong sing umur, lan luwih saka 16 taun, signifikan lan kurang dingerteni. Mangkene a kasus wiwit 2021 nalika banding karo mahasiswa hukum Edinburgh sing enom supaya jenenge dicopot saka dhaptar bocah-bocah amarga pelanggaran seksual nalika isih enom ditolak.

Saka laporan kasus kasebut: "Wong sing nuntut pidana telung pelanggaran miturut Undhang-undhang Pelanggaran Seksual (Skotlandia) 2009 ing wulan Oktober 2018. Pelanggaran kasebut umume padha rinci, nglibatake wong sing ngetutake nyelehake dhadha, sikil, lan alat kelamin para pengadu ing sandhangane, lan ditindakake marang telung wong wadon sing nuntut. Nalika pelanggaran kasebut, para pengadu umure antara 13 lan 16 lan sing ngetrapake umure antara 14 lan 16. Pelanggaran kasebut kedadeyan ing papan umum lan diarani kalebu unsur "kekuwatan, kontrol, lan prilaku manipulatif". "

Sanajan kasus iki ora kalebu pelanggaran sexting, keprihatinan sing padha babagan kekuwatan, kontrol lan manipulasi bisa uga ditrapake ing kasus sexting paksaan.

 Umumé, kapercayan babagan bocah, kalebu prakara sing ditindakake liwat Sistem pangrungon Anak, ora bakal diungkapake maneh kanthi otomatis marang calon pengusaha lan bakal layak ditinjau kanthi independen liwat Pengadilan Sheriff. Prosedur sing terakhir iki biasane bakal mbayar wong enom dhewe.

Amarga cyberbullying lan gangguan seksual dadi luwih umum, panguwasa pendakwa njupuk pendekatan sing luwih proaktif. Guru, wong tuwa lan bocah kudu menehi katrangan babagan risikone. Pals sing nuduhake gambar ora sopan saka wong liya uga bisa dituntut.

Yayasan Ganjaran wis ngrancang rencana pelajaran kanggo sekolah babagan hukum ing wilayah iki. Yen sampeyan kasengsem, hubungi CEO ing mary@rewardfoundation.org kanggo informasi lengkap.

Iki minangka pandhuan umum kanggo hukum lan ora minangka saran legal.

<< Sexting                                                                  Sexting miturut ukum Inggris, Wales & NI >>

Print Friendly, PDF & Email