Sexting miturut hukum Skotlandia

"Sexting" dudu istilah sing sah. Sexting yaiku “materi sing nggawe coro sexsual dhewe”Ditindakake utamane liwat smartphone. Saiki, prilaku "sexting" saka macem-macem jinis ing Skotlandia bisa dituntut miturut salah sawijining undang-undang lan dadi masalah rumit. Bagean statute ing ndhuwur minangka sing utama sing bisa digunakake para penuntut. Apa wae sing diarani, 'sexting' minangka kegiatan utama ing antarane bocah-bocah lan uga wong diwasa. Mung amarga bocah setuju nggawe utawa ngirim gambar, mula ora sah. Kadurjanan sing ditindakake cyber minangka salah sawijining sektor kejahatan sing paling cepet saiki.

Kesalahan nyiksa yaiku ngetik menyang tumindak kanthi tujuan nyebabake rasa wedi lan was-was. Kabeh utawa bagean saka tumindak kasebut bisa nganggo ponsel utawa nggunakake situs media sosial lan medhot materi babagan wong kasebut. Dadi saya tambah akeh ing kalangan bocah-bocah. Iki ora mung nuduhake wong liya. 

Kursi kita, Mary Sharpe, minangka Anggota Fakultas Advokat lan College of Justice. Dheweke ngalami undang-undang pidana ing sisih tuntutan ukum lan pertahanan. Mary Sharpe saiki ana ing daftar sing ora latihan nalika dheweke melu amal kasebut. Dheweke seneng ngomong karo wong tuwa, sekolah lan organisasi liyane babagan implikasi praktis sikat nganggo undang-undang sekitar pelanggaran seksual sing gegandhengan karo pornografi. Dheweke ora bakal bisa menehi saran legal kanggo kasus tartamtu.

Hukum pidana ing Skotlandia beda karo hukum ing Inggris lan Wales lan Irlandia Lor. Delengen iki artikel babagan kahanan sing ana ing kana Kaca ing. Petugas hukum ngrawat keluhan apa sing diarani akademisi lan wartawan "sexting" kaya tindak pidana potensial liyane. Dheweke nindakake iki kanthi individu. Anak sing umur 16 taun umume bakal dirujuk menyang Sistem Krungu Anak. Yen kesalahan kesalahan kayata rogol, bocah-bocah ing ngisor taun 16 bisa ditangani liwat sistem kaadilan pidana ing Pengadilan Tinggi.

Yen disalahké saka pelanggaran seksual, akeh ukara. Dheweke bakal kalebu kabar babagan Ndhaptar Kesalahan Singkatan kanggo taun 16 lan luwih diproses liwat pengadilan pidana. 

Kanggo bocah-bocah ing umur 16 taun, pelanggaran seksual bakal dianggep minangka "keyakinan" kanggo tujuan Undhang-undhang Rehabilitasi Pelanggaran 1974 sanajan ora kasebut ing Sistem Pangrungon Anak. Iki tegese diwajibake ngumumake pelanggaran kasebut ing dokumen resmi yen pengin nggarap klompok rentan kalebu bocah. Syarat kasebut suwene 7 setengah taun wiwit tanggal "keyakinan" yen ana ing sangisoré 18 taun, lan suwene 15 taun yen luwih saka 18 taun.

Efek praktis saka pelanggaran seksual ing babagan tenaga kerja, urip sosial lan lelungan kanggo wong sing ana ing sangisore, lan luwih saka 16, ora pati jelas lan durung dingerteni. Keperluan kanggo mbukak kesalahane cilik nalika bocah cilik bakal ditangani karo sawetara tingkat Bill Pambocoran (Skotlandia) saiki ngliwati Parlemen Skotlandia. Rekomendasi kasebut yaiku supaya keyakinan bocah ora bakal dibeberke maneh kanthi otomatis menyang calon pengusaha lan bakal layak ditinjau kanthi mandhiri liwat Pengadilan Sheriff. Prosedur sing terakhir iki biasane bakal mbayar wong enom dhewe.

Amarga cyberbullying lan gangguan seksual dadi luwih umum, panguwasa pendakwa njupuk pendekatan sing luwih proaktif. Guru, wong tuwa lan bocah kudu menehi katrangan babagan risikone. Pals sing nuduhake gambar ora sopan saka wong liya uga bisa dituntut.

Yayasan Reward ngembangake rencana pelajaran kanggo sekolah babagan hukum ing wilayah kasebut. Yen sampeyan kasengsem, hubungi CEO ing mary@rewardfoundation.org kanggo informasi luwih lengkap.

Iki minangka pandhuan umum kanggo hukum lan ora minangka saran legal.

<< Sexting                                                                  Sexting miturut ukum Inggris, Wales & NI >>

Print Friendly, PDF & Email