samsung samsung icon

sexting

Wong enom ora nggunakake istilah 'sexting', luwih akeh digunakake dening akademisi utawa wartawan. Iku tegese ngirim pesen seksual utawa foto dhewe kanthi elektronik. Definisi wis diganti kaya teknologi sing dipindhah saka telpon seluler tanpa kamera sing mung diijini pesen teks utawa telpon kanggo nggunakake smartphone sing akeh bisa ngusung macem-macem aplikasi media sosial ing ngirim pesen, foto lan video.

Laporan saka September 2015 ditugasake dening eNASCO, Alliance NGO for Child Safety Online Eropa disebut 'Hak-hak Seksual lan Risiko Seksual antarane Pemuda Online"Kalebu review riset paling anyar babagan sexting. Ing ringkesan kasebut nuduhake:

Kuat bukti

1. Bocah-bocah wadon ngadhepi tekanan sing luwih gedhe kanggo ngirim 'sexts' lan pengadilan sing luwih gedhe nalika gambar kasebut ditindakake ngluwihi panampa sing dituju.

Bukti moderat

2. Sawetara panaliten nyathet persentase cilik banget saka wong enom sing nuduhake pesen seksual, dene liyane nyatakake persentase sing luwih dhuwur, lan akeh studi sing migunakake definisi sing beda-beda; Secara sakabèhé, ora cetha jumlah pemuda sing lagi nuduhake gambar seksual.
3. Pemuda sing luwih tua lan sing duwe tingkah laku resiko utawa sensation-seeking luwih cenderung 'sext', nanging luwih akeh informasi demografi lan karakteristik liyane pemuda sing 'sext' needed.

Kudu ngerti liyane

4. Ana tension ing literatur antarane hak-hak pemuda kanggo ekspresi seksual lan privasi lan perlindungan anak. Ora cetha kepiye wong enom mikir babagan persetujuan, apa sing diwulangake, lan pangerten persetujuan babagan 'seksing' lan nuduhake gambar

Iki minangka pandhuan umum kanggo hukum lan ora minangka saran legal.

<< Apa Persetujuan ing Laku?                                          Sexting miturut Hukum Skotlandia >>

Print Friendly, PDF & Email