koran online

TRF ing Pencet 2019

Wartawan nemokake The Reward Foundation lan nyebarake babagan gaweyan kita kalebu: pelajaran babagan risiko saka pesta porno ing jangka panjang; telpon kanggo pendidikan seks sing efektif lan fokus ing otak ing kabeh sekolah; perlu latihan panyedhiya layanan kesehatan NHS babagan kecanduan pornografi lan kontribusi kita kanggo riset ing disfungsi seksual sing nyebabake porno lan kelainan prilaku seksual sing kompulsif. Kaca iki nyathet tampilan kita ing koran lan online. Muga-muga bisa ngirim crita liyane nalika taun 2019 lagi maju.

Yen sampeyan ndeleng crita sing nduwe TRF, ora usah dikirim, mangga kirim cathetan babagan nggunakake formulir kontak ing ngisor kaca iki.

Stories Latest

Fitur Urip lan Budaya, teks dening Roisin Agnew. Diterbitake online 9 Desember 2019

Muncul mbebayani pertahanan 'jinis kasar' lan apa tegese wanita

Grace Millane, India Chipchase, Natalie Connolly: narasi seksual pribadi wanita digunakake kanggo dheweke, malah ing pati

Panganiaya seksual marang wanita dadi tambah akeh ing Inggris kanthi cara nguwatirake lan ora pati ngerti. Luwih saka nggunakake riwayat seksual pribadi wanita sajrone uji coba mateni dhewe liwat popularitas lan penyalahgunaan praktek BDSM, asring disalahake ing pirang-pirang porno tegar. Sing isih ora jelas apa sababe gelombang kekerasan gendhing anyar iki, lan kepiye wanita melu konsensual lan tuwuh keterlibatan wanita ing jinis ekstrem ngomongake masalah sing ana ing jinis saiki.

The pembunuhan backpacker Inggris 21 taun-lawas Grace Millane lan uji coba profil sing mèlu nyebabake keprihatinan sing jero, nuduhaké cara narasi seksual pribadi wanita bisa digunakake kanggo wong-wong mau minangka bagéan saka pertahanan 'kasar'.

Ing wengi ulang taun kaping 22 dheweke, Millane - sing lagi tas ransel ing Selandia Baru - terus tanggal karo wong wadon sing dheweke ketemu ing Tinder. Sawise bengi metu, wong loro mau bali menyang omahe, lan dheweke terus ngejak mati nalika nggawe jinis. Sanajan juri ngirim putusan kesalahane ing wulan kepungkur, sidhang kasebut dhewe nyebabake rasa marah babagan cara seks jinis Grace ditampilake minangka bukti marang dheweke. Partisipasi dheweke sadurunge ing BDSM lan nggunakake aplikasi dating jimat kaya Whiplr digunakake minangka bukti yen dheweke seneng karo sawetara praktik tartamtu, sing nuduhake manawa iki minangka kasus 'game seks salah'. Siji pacar dheweke malah ditimbali karo pertahanan kanggo mbuktekake yen Grace melu choking kanggo gratification seksual.

Ing saindenging Inggris ing dekade kepungkur, wis ana 90 persen Tambah ing pertahanan 'jinis kasar', lan sajrone limang taun kepungkur sukses ing meh setengah kasus. Geguritan karo tren anyar iki, akting Fiona McKenzie sing disiapake Kita Ora Bisa Setuju Iki, klompok kampanye sing makarya duwe 'jinis kasar' - utawa sing diarani '50 Shades'- pertahanan dibuwang saka pengadilan Inggris. Bebarengan karo MP Buruh Harriet Harman, grup nyoba nambah klausa menyang Bill Nyiksa Domestik sing bakal nggawe ilegal kanggo wong sing wis mateni wong wadon kanggo ngaku yen dheweke setuju karo panganiaya sing nyebabake pati. Para pamrotes nyatakake yen persetujuan karo dolanan jinis tartamtu ora padha karo sing setuju dipateni, kayata kasus Millane. Pertahanan 'jinis kasar' uga nggawe korban planggaran seksual kanggo maju, amarga wedi yen jinis kelamine bakal digunakake kanggo ngisin-isini utawa nyalahake dheweke - soko sing wis adoh banget ing sistem pengadilan.

"Asring, sampeyan ora bakal nemokake apa-apa babagan wong sing tiwas ngluwihi jenenge lan tuduhan-tuduhan sing nyenengake iki" - Fiona McKenzie, Kita Ora Bisa Setuju kampanye iki

"Iki katon minangka panganiaya lanang sing tradisional banget marang wanita sing misale jek kaya karo kekerasan wanita marang wanita," ujare McKenzie. "Nanging sakperangan alesan babagan sistem kaadilan pidana, lan uga ana ing media warta, yen wis dilaporake, dipercaya manawa wanita kasebut ujar 'ya, aku pengin cilaka banget. Aku pengin rumah sakit karo jinis urip '. "

"Asring, sampeyan ora bakal nemokake apa-apa babagan wong sing tiwas ngluwihi jenenge lan tuduhan-tuduhan sing nyenengake dheweke ngakoni kabeh jinis kegiatan seksual sadurunge mati," ujare McKenzie. "Yen kita lagi adoh wiwit taun 90an lan 2000an, ana jeneng wanita sing disebar ing koran ing judul" kinky sex mum ',' siswa kuliah BDSM '. "

Nanggulangi pitakon babagan persimpangan seks lan kekerasan sing rumit wis dadi masalah penting, ora mung amarga bukti-bukti nuduhake yen saya fatal tumrap wanita, nanging amarga kasebut minangka wujud kebingungan nyebar babagan cara wong ing umur 40 taun nindakake seks.

Sing jinis kasar wis dadi populer ing taun-taun pungkasan minangka warta kanggo ora ana sing, nanging politik seksual sing isih ana ing kalangan wong enom isih durung dingerteni. Panaliten sing ditindakake dening Savanta ComRes kanggo BBC Radio 5 minggu kepungkur ngumumake manawa 38 persen wanita ing umur 40 taun ngalami "slametan", kesusu, utawa guyon sajrone jinis kesepakatan. 42 persen wanita kasebut ujar yen "rumeksa utawa meksa". Normalisasi laku seksual sing ganas asring disalahake nalika nyebarake porno tegar ing antarane wong enom. Nanging, miturut Mary Sharpe saka Yayasan Ganjaran - amal sing khusus kanggo pornografi lan pendidikan seks - porno padha karo wanita kanggo ngupaya "barang kasar supaya bisa ngrasakake apa-apa".

"Ing umur 25 taun, minangka wanita enom, sampeyan bisa uga nonton 10 taun porno tegar," ujare Sharpe marang Dazed. Dheweke percaya wayahe budaya saiki nyengkuyung wanita supaya salah nggambarake pembebasan seksual kanthi ekstrem seksual - kasunyatan sing saya tambah ala nalika para pemuda wis "internalisasi manawa wanita pengin ditumpuk". Titik kebingungan ing kene yaiku yen wanita ora mung dadi korban budaya, nanging bisa uga nggawe insidiously cetakan kepinginan, lan kondhisi kanggo ngupayakake jinis sing asring babagan ngetrapake khayalan sing dudu kabeh wong lan nggawe dheweke ing resiko.

Perdebatan seks atos uga nggawe disservice kanggo komunitas BDSM lan prakteke. Wong nginjam babagan estetika kasebut lan mesthine 'status status sesat tanpa nganggo aturan lan pedoman babagan persetujuan lan keamanan sing ditindakake dening masyarakat. Digawa menyang aliran utama dening (ora bisa dielingi) 50 Shades Efek mung nyengkuyung panyalahgunaan lan penyalahgunaan budaya lan komunitas BDSM, sing tundhuk banget - idin minangka dhasar budaya kink, lan yen sampeyan nindakake kanthi sehat lan aman, sampeyan bisa milih utawa metu kapan wae .

"Sampeyan isih angel ngandhani apa sing diarani kekerasan seksual tumrap wanita lan carane wis dipertahankan, ujar babagan kita lan wayahe saiki, nanging nalika kita wicaksana, penting yen dijaga dilindhungi ing level legal lan budaya"

Timbang-timbang liyane yaiku carane panganiaya gendher ana hubungane karo 'krisis' ing masculinity. Menawa wong-wong bakal golek mode sing paling utama kanggo negesake dominasi lan kekuwatan sajrone krisis kolektif bisa uga gampang kesimpulan, lan ora ana bukti nyata (durung). Nanging kudu dipikirake apa pria 'mundur' ing privasi kamar turu lan adoh saka mripat umum. A kirim-MeToo wayahe wis mbuwang seksualitas lanang menyang kahanan bingung: sawetara wong tiba-tiba nemokake tumindak seksual sadurunge nganti saiki bisa ditetepake; wong liya rumangsa keweden karo owah-owahan sing maju maju kanthi kekuatan lan kecepatan amarga momentum mburi gerakan kasebut.

Conor Creighton, panulis lan pamimpin semedi sing menehi perhatian marang bengkel mlaku kanthi eling lan masculinity, yakin ana "akeh kebingungan babagan hubungan" ing antarane wong lanang, nanging ora nate nesu. "Aku ora mikir manawa wong nesu, nanging nesu mung siji emosi sing disengkuyung kanggo dibagi," ujare. "Dadi, yen wong nandhang sungkowo, sedhih, utawa bingung bakal muncul kaya nesu, amarga kaya ngono kita sosialisasi."

Sampeyan isih angel ngandhani apa sing diarani kekerasan seksual tumrap wanita lan cara pertahanan kasebut, ujar babagan kita lan wayahe saiki, nanging nalika kita wicaksana, penting yen dijaga dilindhungi ing level legal lan budaya. Ing sisih ukum, iki dijamin karo kampanye sing Ora Bisa Persetujuan Iki lan misine kanggo nambah klausa menyang Undang-Undang Pelanggaran Domestik sing bakal njamin sejarah seksual wanita sing mati ora bisa digunakake nglawan dheweke miturut omongane uwong iku pembunuh. Ing level budaya, luwih angel ngerti babagan wiwitane. Pengakuan manawa panganiaya tumrap wanita wis katon kanthi cara sing luwih alus lan pribadi - lan prelu dibutuhake - amarga mung kita bisa nyoba ngrampungake masalah sing saya akeh lan uga nyebabake korban jiwa lan paksaan wanita ing jinis kelamin sing ekstrim dheweke duwe risiko, lan nilar budaya kita ora bisa dipertanggungjawabake.

Diterbitake kanthi online ing 6th Desember 2019

Pengacara Mary Sharpe ngrembug babagan pornografi lan pidana ing Sembilan

Advocate Mary Sharpe katon pungkasan wengi ing BBC Sembilan kanggo ngrembug normalisasi porno kasar, sing wis ana disorot nyusuli kapercayan wong lanang amarga mateni rajapati Grace Millane pungkasan November.

Millane - sawijining backpacker Inggris 21 taun-lawas - tiwas ing Selandia Anyar lan nalika tanggal karo wong lanang kasebut.

Ms Sharpe, sing amal Yayasan Ganjaran ndadekake riset ing wilayah iki bisa diakses dening masarakat, ngrembug fenomena lan ukum verifikasi umur sing wis ditahan ing Pamaréntah Inggris.

Porno telpon nyopir remaja kanggo terapi jinis

artikel dening Mark Howarth lan Andrew Gregory Setu 5 Oktober 2019

Cacahe nom-noman sing golek pitulung wis mundhak. Konsultan nyalahake video 'seks sampurna' sing katon bocah-bocah isih umur pitung

Jumlah remaja sing ngupaya terapi seks ing NHS luwih saka trebled ing rong taun, miturut tokoh resmi.

Para ahli nyalahake mundhak babagan nyebarake pornografi sing akeh ing smartphone lan media sosial, kanthi sawetara wong enom sing nyatakake nyana jinis dadi "sampurna saben-saben".

Secara total, 4,600 bocah lan wong enom sing umur 19 taun utawa ing terapi psikoseksual sing dibutuhake ing 2017-18 lan 2018-19. Sajrone rong taun kepungkur, ana 1,400 referensi.

Sakabèhé, para remaja sing nggawe 1 saka 10 pasien sing nampa konseling seks, dibandhingake karo 1 ing 30 rong taun kepungkur, lapor NHS Digital.

Muriel O'Driscoll, penasihat lan ahli terapi psikoseksual sing ngrawat remaja, ujar: "Karo bocah enom, kadang-kadang, senadyan kasedhiyan pendhidhikan seks, dheweke asring ora ngerti apa sing dilakoni utawa nyana jinis dadi sampurna saben wektu.

"Dheweke ora ngerti apa sing ditindakake amarga lagi nggawe pengalaman potensial ing film porno utawa video ing Facebook lan kabeh media liyane. Iku ora babagan kasunyatan - kasunyatane ora sampurna. Kadhangkala jinis laku; kadang iki ora.

"Dheweke ngarepake manawa wong bisa duwe orgasme. Lan, mesthine, yen wong enom wis ngalami pengalaman ala ing kegiatan seksual awal, mula bisa ditindakake. "

O'Driscoll, sing wis kerja ing Pusat Penasihat NHS lan Brook lan saiki praktek kanthi pribadi ing Merseyside, uga ujar manawa bocah lanang lan wadon kadang prihatin manawa alat kelamin kasebut ora katon utawa ngukur sing katon ing online.

Bocah-bocah padha kesusu ing pornografi kanthi online wiwit umur pitung, laporan sing ditemokake wulan kepungkur. Survei kasebut, saka Klasifikasi Dewan Film Inggris, nyaranake manawa wong tuwa telung priwasa ngrasa manawa bocah ora bakal ndeleng porno kanthi online, nanging luwih saka separo wis nglakoni. Para mudha nggambarake rasa "bingung" karo apa sing dideleng.

Mary Sharpe, pimpinan eksekutif amal sesambetan, Yayasan Reward, ngendika: "Teknologi panggunaan teknologi nggawe remaja sing kuwatir, depresi lan masalah psikoseksual. Wiwit kedadeyan broadband kanthi kacepetan dhuwur ing taun 2006, prevalensi masalah kesehatan mental saya tambah akeh ing kalangan wong enom. Apa dheweke disambung?

"Industri internet lan porno ngetrenake nolak, nanging kita rumangsa disambungake amarga gejala dadi asring jelas sawise wong liwat detox digital sing ngidini otak bisa kesenangan saben dinane."

Sajrone rong taun kepungkur, jumlah wong kabeh umur golek pitulung mundhak dadi 47,300, sing ana 10% remaja.

Claire Murdoch, direktur kesehatan mental nasional ing NHS Inggris, ujar: "Sing dadi jelas banget, kudu ana perangan masyarakat liyane kanggo njupuk tanggung jawab kanggo tumindak, ngleksanani tugas sing cocog lan kudu ngrusak prilaku online. NHS ora kiwa kanggo njupuk potongan. "

Mary Sharpe dikutip ing artikel iki banget babagan prilaku ing industri pornografi. PARNNGET: item iki ngemot materi sing bisa ditemokake karo para pamaca. Diterbitake 27 September 2019.


Kepiye industri sadisma apik

Kepiye industri sadisma apik

Akeh dewan wis ngasilake curiga seks lan pandhuan hubungan sing dituju kanggo bocah lan wong enom, sing gagal narik kawigaten babagan pornografi sing nyebar. Laporan JO BARTOSCH

JESSICA REDDING tilar donya minggu kepungkur; Coroner County Los Angeles dikonfirmasi manawa dheweke umur 40.

Dheweke tumindak porno kanthi jeneng Jessica Jaymes. Pati dheweke durung wayahe ora umum kanggo sing diarani euphemistically "industri hiburan diwasa."

Film porno pertama Redding sing ditindakake ing Little Girl Lost, nalika dheweke mung 16.

Dina iki, minangka badan Jessica Redding ana sing nunggu post-mortem ing Los Angeles, paling ora salah sawijining situs web dewan ing Inggris ngandhani bocah-bocah luwih enom tinimbang Redding yaiku nalika dheweke tumindak ing film pertama dheweke kudu ngetrapake babagan hang-up babagan porno.

Warwickshire County Council Pandhuan "Aturake", sing disengkuyung dening Public Health Warwickshire, mbiyantu ngintip apa sing diterangake minangka mitos babagan pornografi.

Warwickshire minangka salah sawijine dewan kanggo ngasilake curiga seks lan pandhuan hubungan sing dituju bocah, remaja lan wong diwasa.

Sawetara pamaca bisa mbayangake manawa masalah bocah sing nonton pornografi yaiku ngindhari pangerten babagan jinis, bisa uga nyebabake penyakit epidemi bocah lanang sing niru apa sing katon lan nyerang bocah-bocah wadon seksual ing sekolah (menarik banget) "Peer on peer" penyalahgunaan seksual ing sekolah saya tambah 521 sen ing Warwickshire antarane 2013-16).

Liyane bisa uga nyebutake munggah ing labiaplasties utawa 40 saben sen saka wanita enom sing nglaporake ditekan kanggo nggawe jinis, minangka indikasi yen pornografi ana pengaruh ing masyarakat.

Loro-lorone bakal salah, miturut pandhuane Respect Youself, sing kanthi yakin negesake salah sawijining "masalah paling gedhe kanggo wong enom sing nonton porno yaiku yen wis ora bisa ditindakake".

Ing upaya sing nyiksa iki kayane "ora dikepengini bocah-bocah," wong-wong sing ana ing pedoman kaya ngono iku ngladeni awake dhewe kaya wong-wong sing salah.

Kritikus sing wani nyaranake nonton "Pelatih Anal Lesbian 2," "Kabeh Anal 3" utawa "Budha kanggo wengi" (kabeh judhul paling laris saka almarhum Jessica Redding) bisa uga ora bisa ngerteni pemahaman bocah babagan hubungan sing sehat. kaya, jelas prudes mutiara sing mokal-muput sing bisa uga kudu dideleng.

Nyatane, sebabe akeh feminis banget ambruk babagan kasedhiyan pornografi sing nyebar amarga ngrampok generasi iPhone kanthi hak seksualitas sing asli.

Ora ana sing salah karo negesake para remaja sing masturbasi ora bakal nggawe dheweke dadi buta, lan bisa nulungi dheweke bisa dirasakake.

Nanging nalika ana bocah wadon 12 taun-lawas nulis kanggo Ngatur Dhiri, prihatin yen dheweke ketagihan porno lan ngandhani yen dheweke nonton "setengah wengi," tanggapan kasebut ora kanggo ngandhani yen porno kasebut mbebayani lan uga ora njamin manawa seks lan penyalahgunaan sing digambarake dudu apa wae bisa uga nyana minangka wong diwasa.

Kasunyatane, Aturake Dhewe ngilangi pemanggih yen porno gawe ketagihan utawa ngrusak apa wae.

Miturut Mary Sharp saka Yayasan Ganjaran, amal pendidikan sing fokus marang katresnan, jinis lan internet, iki ora bener.

Ing wawancara awal taun iki kanggo Guardian, dheweke nerangake: "Kelebihan porno ngganti kepiye bocah dadi laku seksual ... nalika umur luwih gampang rawan karo gangguan kesehatan mental lan kecanduan. Umume kecanduan lan gangguan kesehatan mental wiwit remaja. "

Asil iki bisa dideleng kanthi jelas ing tarif disfungsi erectile, sing wis tambah saka kira-kira 2-3 saben sen saka wong ing 35 ing 2002 kira-kira 30 saben sen wiwit kedadeyan porno streaming-gratis, pornografi.

Ing papan liya situs "quiz hubungan" ngajak pangguna milih dhaptar tanggapan yen ana pasangan sing nonton porno.

Secara realistis kita ngerti manawa "mitra" nonton pornografi cenderung dadi pria, sanajan Ngormati Diri kanthi bungah ngelingake kita "wong lanang lan wadon nonton porno."

Apa sampeyan milih pilihan "nolak" utawa "panas", wangsulan kanggo ngilangi rasa ora ngepenakke pribadi amarga kabeh "seneng banget."

Dadi jelas, duwe "gombal" ora dadi masalah, dampak pornografi sing saya angel digunakake dening mitra kanggo awake dhewe.

Adoh saka nyedhaki wong liya, panggunaan porno yaiku faktor utama ing hubungan break-up.

Kanthi kunjungan menyang situs pornografi sing nduwe gabungan Netflix, Amazon lan Twitter, industri seks mesthi ora bakal urip tanpa bantuan saka masarakat saka tangi saka Warwickshire.

Nanging, pandhuane Pribadi sampeyan nggawe proyek hubungan umum kanggo industri kasebut, nerangake: "Industri seks minangka salah sawijine wanita luwih akeh dhuwit tinimbang wong lanang."

Kanggo wong cilik sing sejatine bener. Coba conto Shena Shaw. Dheweke wis nggawe jeneng kanggo awake dhewe minangka "ratuning rosebudding. "

Rosebudding minangka istilah sing digunakake ing industri pornografi kanggo prolaps anal, ing endi rektum dipeksa metu saka dubur.

Iki ketoke seksi, kaya Shaw banget nyathet: "Budaya mulang apa sing disenengi lan apa sing ora disenengi."

Wanita sing nindakake risiko ngilangi risiko iki, masalah usus abot lan bocor anal.

Nalika majalah Wakil takon marang Shaw babagan apa sing bisa ditindakake nalika dheweke ngalami kacilakan, dheweke mangsuli: "Ora ana sing ngomong babagan iki. Dheweke nggawe sampeyan ndhaptar pengecer sadurunge nindakake adegan iki. Sampeyan pancene ora bakal njaluk komp pekerja. "

Mbok menawa panjaluk fisik saka pornografi saiki, wong-wong sing ninggalake industri nglaporake obatan, nyiksa lan dipaksa ing pesawat iku gegeran; umume wanita pungkasan antarane telung lan 18 wulan sadurunge lunga.

Ayo dadi jujur, ora ana sing nguatake rektum sampeyan nalika diarani "sundel", nyuwek lan dirungokake kamera.

Sanajan kasunyatan sing kasar iki situs web Respect Youself pratelan "panliten nuduhake manawa bintang porno wanita duwe harga diri lan kepuasan kerja sing luwih dhuwur tinimbang populasi rata-rata." Panaliten kasebut ora dirujuk.

Ing komunitas sing direndhem porn, kita kudu realistis lan nyiyapake bocah-bocah kanggo apa sing kemungkinan bakal weruh online lan, kanthi keadilan, sawetara pandhuan ing Respect Yourself yaiku welas asih lan wicaksana.

Nanging sanitasiasi industri sadis sing dibangun kanggo kasusahan wanita lan bocah wadon ora bisa dibatalake.

Ing misi kasebut koyone relevan, fokus karo pemuda lan relatable, Dewan Warwickshire County risiko ngganggu generasi kanggo mikir manawa penyalahgunaan sing ditampilake ing pornografi ora mung normal, nanging dikarepake.

Jo Bartosch minangka direktur Click Off, kampanye kanggo mungkasi panjaluk pornografi. Mangga ngunjungi situs web lan nimbang nyumbang www.clickoff.org.

Mary Sharpe dipetik kanthi cetha ing Peter Diamond, diterbitake ing 19 April 2019.

Pengamat Katolik Skotlandia

'Blok seru' sing bakal teka ing UK disambut dening para pelaku kampanye, nanging kekirangan wicara sing disorot dening Gereja.

Katolik wis nampani pamblokiran jaman pornografi ing UK, sing bakal dileksanakake ing sasi sing bakal teka, lan ngandika, Gréja bisa ngetrapake nyerang kecanduan porno.

Diumumake minggu iki sing verifikasi umur kanggo situs porno bakal dikenalke ing Juli 15.

Sawise ngenalaken, wong diwasa kudu mbuktekake padha liwat 18 kanthi ndhaftar rincian utawa tuku voucher, kanggo ngakses porno.

Wicara bebas

Katolik sing mbantu kecanduan perang lan Gereja ing Skotlandia wis nampi pamindhahan kasebut, sanadyan ngelingake yen kabebasan-kabebasan ucapan kudu direksa saka penyensuran pemerintah.

Matt Fradd minangka penulis lan pembicara Katulik ing subyek porno ing AS.

Dheweke wis bubar nyedhiyakake program 21 anyar Strive21 kanggo ngirim wong saka harmoni kecanduan pornografi.

"Aku seneng banget babagan larangan porno UK," ujare. "Sampeyan ora bakal mungkasi wong enom nyoba ngakses porno nanging sayang banget saiki kita ningali pengaruh iki ngenalake.

"Gereja nduweni peran kanggo main ing perang nglawan pornografi. Minangka catechism Katolik ngandika, 'kita digawe ing gambar lan pas karo Gusti Allah,' lan amarga saka iku owah-owahan carane kita mikir bab wong. Wulangan Gereja babagan subjek kasebut yaiku sing porno nulari kita-kita disebut dadi master saka hawa nafsu kita. "

Ora dingerteni

Pak Fradd ditambahake: "Pamindhahan porno wis roket ing taun-taun pungkasan lan bocah-bocah paling umur 8-12 lagi nonton porno lan padha montor babi montor kanggo apa sing bakal ora ngerti carane mbebayani iku nganti taun 50 mudhun.

"Aku mikir yen ana ing taun-taun 50 wong bakal ngrasakake rasa frustrasi, 'kepriyé sampeyan bisa nindakake iki, kepiye supaya sampeyan bisa nonton iki.'

"Iku bilai sing arep kelakon nanging sayang banget wong-wong wis wiwit ngrungokake lan tangi kanggo harms anak-anak nonton saru."

Strive21 diluncurake ing Amerika Serikat rong minggu kepungkur lan wis liwat wong 1,000 mlebu program porno kecanduan, lan seminari Katulik wis narik minat kanggo nggunakake alat kasebut.

Kerusakan ketagihan

A Imam Skotlandia sing melu pelayanan pelayanan kesehatan uga nampani sembarang larangan sing bakal mbantu kecanduan porno.

Canon William Fraser, imam paroki Gréja Visitation ing Taynuilt, ngandika: "Susah aku wis katon cilaka saka kecanduan liwat karya ing pelayanan marasake awakmu.

"Biasane kecanduan porno dadi gawat kanggo wong ora mung liwat porno dhewe nanging minangka reaksi kanggo 'babras.' Iki kaya apa wae jenis kecanduan manawa bakal ngombe utawa narkoba lan luwih kerep tinimbang yen bagian 'cilaka' wis mari banjur dadi luwih gampang kanggo ngatasi kebiasaan '. "

Canon Fraser nambahake yen kanggo 'mbusak' wong saka kecanduan porno bisa njupuk siji sesi nanging ing 'kasus ekstrim' bisa njupuk sawetara sasi utawa malah taun kanggo alamat.

"Kita pancen kudu ngelingake yen kekuwatan sing ana ing kita liwat Yesus Kristus iku luwih gedhe tinimbang sembarang kekuwatan ing jagad," pangandikane Canon Fraser, nambahake yen 'Gusti Allah bakal mbebasake kita bebas kaya ngalahake kabeh dosa ing kajeng salib. '

Statistik

Porno minangka industri global 75 milyar. A study 2016 diterbitake ing Jurnal Ekonomi Wétan sing ngumumake wong sing ndeleng porno kanthi rutin kurang cenderung nikah tinimbang wong sing ora.

Mary Sharpe minangka kepala eksekutif ing The Reward Foundation, sawijining charity pendidikan berbasis ing Skotlandia sing katon ing ilmu konco jinis lan katresnan.

Ms Sharpe ngandika: "Kita sakabehe ing sih saka aturan sing mlebu. Para wong tuwa kerep mikirake porno sing padha karo 20 taun kepungkur, nanging saiki akeh banget. Iki nyebabake akeh agresi seksual.

"Punika gadhah pangaruh utami ing otak rakyat, utaminipun tiyang enom ingkang dipuntepelaken dados ketagihan."

Pendhapat kepausan

Paus wis nyengkuyung amal Ms Sharpe, lan nggarap sekolah Katolik kanggo ngembangake rencana pelajaran kanggo guru.

"Kita mikir legislasi anyar kritis. Iku ora bakal ngrusak masalah, nanging pendidikan penting ing sekolah lan omah-omah, "ujare.

"We nggawe lan ngrancang rencana piwulangan kanggo sekolah antarane Skotlandia, kalebu sing Katolik, ngendi kita bakal nggawe wong ing salaras karo ajaran Gréja lan sumber daya rencana Gusti Allah maha.

"Gréja lan paroki bisa nindakake peran sing gedhé kanggo ngatasi masalah kasebut. Iku penting kanggo nyinau Katolik babagan subjek iki lan Gereja ora bisa mung ndedonga kayata masalah bakal ilang - kudu ngrungokake lan tumindak kanthi tulus lan yen padha nglakoni supaya bisa nyebabake masalah kasebut. "

Pemberdayaan imam

Maria nambahake yen para imam uga bisa 'diberdayakake' kanggo ngomongake masalah kasebut utawa menehi saran wong ing ngendi arep golek bantuan.

Nanging, para penganjur kebebasan ngumumake yen angger-angger anyar bakal ngatonake clampor ing wicara bebas. Larangan porno minangka bagian saka upaya pamaréntah sing luwih akeh kanggo mbatesi apa sing dianggep minangka sengit bicara online.

A juru wicoro kanggo Gréja Katulik ing Skotlandia nyatakake: "Penting, manawa ana aturan anyar sing dianggep kanggo ngatasi 'cilaka online' lan 'materi sing nyerang' njunjung hak dhasar kebebasan ekspresi, pamikiran, nurani lan agama sing ngidini ijol ijol saka pamikiran lan debat, tanpa rasa wedi utawa sih.

"Ngamanake safety online anak lan kelompok sing rawan banget penting. Tanpa anané definisi objektif 'cilaka' Nanging angel kanggo ndeleng carane iki bisa rampung. "

"Ngidini régulator independen kanggo mutusaké apa isi ora mbebayani lan duweni potensi nulak, saéngga ing teori bisa mimpin larangan ekspresi keyakinan agama."

SURABAYA

Badan induk Katulik Skotlandia wis nampani pamblokiran porno.

Jo Soares, ketua kelompok wong tuwa Pelajaran Katulik Skotlandia, ngendika: "Aturan anyar iki kudu luwih angel kanggo anak ngakses materi seksual sing ora sah sacara ora sengaja utawa eksperimental.

"Penting, yen kita mbatesi isi pornografi supaya bocah-bocah kita ora nandhang tingkah laku sing ora aman marang prilaku seksual lan idin utawa pandangan sing ora nyata ing sesambetan lan gambar awak.

"Watesan pornografi online kanggo wong diwasa bakal mugia supaya kurang angel kanggo mimpin anak-anak kita menyang materi sing mulang miturut kita yakin ing kamulyan saka saben manungsa."

Viagra minangka obat gaya urip weruh Mary Sharpe dipetik ing artikel gaya urip Huffpost iki saka 3 April 2019.

'Dheweke Nggawe Sadurunge Menyang Klub': Napa Viagra Digunakake Generasi Anyar

Ora mung obat kanggo wong tuwa, Viagra dienggo dolanan dening bocah lanang ing perdana. Dening

Iku kaping telune Alex * nyoba nyoba kondom lan gagal. Sanajan wis gairah lan ngerti yen iki bisa dadi siji-sijine kedadeyan karo wong wadon sing bisa ketemu ing wayah sore, dheweke ora bisa tetep erect. Ora kira-kira kepiye otak dheweke kepengin nggawe jinis, awake ora compiting.

Pungkasane dheweke nrima kahanan kasebut, njaluk ngapura marang tanggal kasebut amarga "kegelisahan kinerja" - dadi ala amarga alkohol lan kokain - lan sumpah ora bakal kelakon maneh. Esuke tindak menyang kimiawan lan tuku bungkus tablet sildenafil 8, sing luwih dikenal kanthi jeneng Viagra.

Alex, nalika umur pertengahan puluhan taun, ora cocog karo stereotaip pangguna Viagra: masyarakat isih ndeleng pil biru kasebut sinonim karo wong lanang sing wis tuwa, bisa uga kena penyakit lara lan nandhang lara utawa disfungsi erectile sing gegandhengan karo penyakit. Nanging kasus Alex, lan keputusan nggunakake viagra kanggo ngrampungake masalah kasebut, adoh saka unik.

Suwene wulan 12 wiwit Viagra kasedhiya ing Inggris tanpa resep. Ahli farmasi mutusake manawa adol obat kasebut, merek sing jenenge 'Viagra Connect' lan digawe dening pabrikan Pfizer, adhedhasar kesehatan lan obat-obatan liyane sing bakal ditindakake. Tujuan dhisikan nalika nambah aksesibilitas obat ing 2018, yaiku kanggo pertempuran nomer Pil disfungsi ereksi palsu didol kanthi ilegal online. Nanging keputusan kasebut uga duwe akibat sing ora dikarepake ngenalake obat kasebut menyang segmen pasar anyar.

Murray Blacket, ahli terapi seksual ing sisih lor London, ujar manawa dheweke ndeleng luwih enom wong lanang sing njupuk Viagra minangka "kebijakan asuransi" utawa "nyurung dijupuk" kanggo urip ing kamar turu. Asring iki sadurunge bakal metu ing wayah wengi.

"Kita ngomong babagan LGBT pemandangan chemsex nanging ing adegan lurus ana sing padha karo akhir minggu sing ilang karo sampeyan, njupuk klompok kokain lan Viagra, mudhun bolongan terwelu, metu dina Senin, "ujare Blacket.

Sadurunge Agustus 2017, wolung wulan sadurunge adol ing dalan sing dhuwur, para dokter ing Inggris nglaporake gaya wong lanang sing luwih enom kanthi nggunakake tuku obat liwat internet kanthi upaya nambah kinerja seksual utawa, kaya Alex, kanggo nglawan nggunakake obat-obatan rekreasi liyane sing nggawe angel kanggo njaga ereksi.

Wong ing UK luwih cenderung tinimbang wong liya ing Eropa, Amerika, Australia utawa Kanada, kanggo nggabungake jinis karo obatan, miturut 2019 Survey Ubat Global, preduli saka jender utawa orientasi seksual. Bahan sing paling umum digunakake yaiku alkohol, ganja, MDMA lan kokain - kabeh bisa nyandhang kinerja seksual yen dijupuk dosis dhuwur.

Viagra tumindak kanthi njamin aliran getih sing cukup ing penis kanggo tetep erect. Ora duwe efek instan lan mung bisa digunakake nalika wong lanang ngopeni seksual. Dadi, sampeyan ora mlaku-mlaku ing klub wengi kanthi ereksi ing pirang-pirang jam, nanging bakal bisa mandheg yen sampeyan bakal sabar ing mburi wengi.

Blacket ujar manawa akeh nom-noman sing njupuk iku profesional - guru, pengacara, pelatih pribadi. Viagra ora larang kaya saiki, nanging isih tetep regane £ 19.99 kanggo paket papat tablet utawa £ 34.99 wolung wolu. Ora murah apa, kanthi efektif, sing 'mung ngono'.

"Wong lanang luwih enom ora yakin karo kemampuan seksual," ujare Blacket. "Wong-wong iki njupuk Viagra mung minangka dorongan kanggo percaya diri. Iku ora babagan nduwe jinis petualang sing luwih hebat - mula bisa nindakake 'jinis normal'. "

Penurunan kapercayan iki asring dihubungake kanthi mundhak jumlah wong kanthi rutin nonton pornografi online. Panaliten pungkasan ditemokake ing antarane 14% lan 35% wong enom nyatakake ngalami cacat erectile dibandhingake karo 2-3% sadurunge 2008. Mary Sharpe saka Yayasan Ganjaran, amal pendidikan sing fokus marang katresnan, jinis lan internet marang Guardian: "Wiwit 2008, nalika bebas streaming, definisi porno dhuwur kasedhiya, mula saya mundhak."

Pangowahan lanskap gendakan uga duwe peran kanggo muter, ”ujare Blacket, kanthi tuwuhing aplikasi pacaran lan fokus interaksi seksual sing santai tegese wong kudu ngematake sacara seksual. "Yen ora mlaku kanthi becik sampeyan bakal bisa maju lan ketemu wong liya," ujare. "Budaya ngadeg sewengi yaiku transaksi ing babagan kasebut. Sampeyan duwe kesempatan siji. "

Ora mung ana meksa supaya luwih siap kanggo jinis, nanging mayoritas interaksi seksual dibingkai kanthi anané alkohol lan obat-obatan liyane sing nyandhet kinerja. "Wong-wong iki asring nggawe jinis sawise ngombe, yen ora obat-obatan. Njupuk Viagra misale jek duwe sesambungan karo pikirane 'Aku bisa duwe sawetara pints liyane lan aku isih bakal bisa nindakake iku. "

Lan pikirane dadi luwih utama, amarga Viagra dadi luwih mantep ing budaya ide, ujare Blacket. "Saiki iklan ing lemah lan sisih bis kanggo Viagra [dikirim] ing Vespa. Perusahaan iki wis ndeleng pangowahan ing pasar lan kapitalisasi. "

Katon manawa ana perusahaan gaya Deliveroo nggawa Viagra ing lawang sampeyan wis nggawe peran kanggo nggawe obat kasebut luwih nyenengake kanggo wong enom. Tinimbang barang sing kudu dicolong saka lemari jedhing bapak, sampeyan bisa nggawe kanthi cara kaya pizza sampeyan. Pengaruh peralihan budaya iki nyebabake Blacket ndeleng akeh wong sing ora kuwatir babagan kinerja, sing mikir njupuk Viagra bakal nggawe dheweke "luwih angel" lan jinis luwih nyenengake.

Blacket duwe kuatir manawa sawetara wong sing milih nggunakake Viagra nggunakake dosis sing luwih dhuwur tinimbang umume nyaranake. Akeh sing njupuk tablet 100mg, nalika NHS nyaranake dosis 50mg saben dina. "Wong ora ngerti tenan apa tegese dosis - nggunakake mentalitas vitamin sing mung njupuk luwih akeh." dheweke nerangake. ”

Nggawa kakehan sildenafil bisa nyebabake efek samping sing ora nyenengake kaya ngelu, pusing, senak, irung sing diblokir lan penglihatan sing diowahi. "Aku wis takon sawetara babagan dheweke ngrasakake dina sesuk lan dheweke ujar banget atos," ujare. "Sawetara wong-wong mau wis marani aku lan takon 'Apa aku kudu kuwatir? Suwene aku bisa nindakake iki? "

Iki nggawe dheweke kuwatir yen wong nggunakake pil kanggo plester babagan masalah sing luwih gedhe lan luwih jero sing nyandhang jinis urip. "Dheweke nyelehake band band ing masalah karo Viagra. Iki kudu dadi sementara. ”

Kutipan saka Mary Sharpe ing Cerita 11 Maret ing The Guardian muncul ing situs iki ing situs web Katolik LifeSiteNews. Artikel kasebut ngutip sumber sing kita ajeni kalebu ahli bedah saraf Dr Donald Hilton lan yourbrainonporn.com.

https://www.lifesitenews.com/news/internet-porn-the-highly-addictive-narcotic-emasculating-young-men-through-erectile-dysfunction


Maret 29, 2019, (LifeSiteNews) - Wong lanang enom wis dirampok kemampuane mlebu menyang sesambungan seksual alamiah karo wanita kaya sing ndeleng pornografi kanthi cepet ngobong otak, ngrusak kemampuan kanggo nindakake seksual.

Ing pangertèn, lanang ing bocah-bocah liwat 30s sing di inoculated marang jinis, marang kekandelan, marang proreation, marang expression cinta, marang marriage, marang rasa seneng.

Lan vaksinasi kasebut ditrapake kanthi gratis liwat internet.

"Nganti 2002, insiden wong ing 40 karo ED (disfungsi ereksi) watara persen 2-3," Mary Sharpe saka Yayasan Ganjaran ngandika The Guardian. "Wiwit 2008, nalika free-streaming, porno definisi tinggi dadi siap, wis tahan kanthi cepet."

"(P) orn wis ganti cara bocah dadi tantangan," terus Sharpe, lan wis kedadeyan, "ing umur nalika dheweke paling rawan kanggo kelainan kesehatan mental lan kecanduan. Paling kecanduan lan kelainan kesehatan mental wiwit adhine. "

Artikel Guardian ngusulake, "Nganti sapratelone wong enom saiki ngalami disfungsi ereksi."

Fenomena kasebut wis umum dadi kaya mangkene: "Disfungsi Erectile Porn" (PIED).

"Nanging tinimbang narik kawigaten seksual marang wong-wong asli, bocah-bocah saiki iki kerep ditemokake ing ngarep layar, lan dheweke ngidini sirkuit seksual otak kanggo piyambak ing kamar, kanggo voyeurism tinimbang partisipasi," nyatet video instruktif, Brita Remaja Bertemu Porn Porno Kecepatan Tinggi.

"Alien iku tembung sing aku gunakake kanggo njelasake carane dirasakake nalika nyoba ngobrol karo wanita sejatine," ujar salah siji wong enom sing dipetik ing video kasebut. "Iku aran gaweyan lan manca kanggo aku."

"Iku kaya aku wis dadi kahanan kanggo lungguh ing ngarepe layar (masturbating) sing pikiranku nganggep sing dadi jinis normal tinimbang jinis nyata nyata," tambahnya.

"Wanita ora nguripake aku, kajaba dheweke digawe loro dimensi lan konco monitor kaca," ujare liyane.

Liyane laporan sing mung pangarep-arep kanggo nampa lan njaga degdegan sajrone intimasi yaiku "mbayangno porno."

Amarga fénoména anyar - mula, akses internet kanthi kecepatan tinggi ditambah karo akses pribadi sing gampang lan gampang liwat smartphone, iPads, lan komputer laptop minangka inovasi anyar - panelitian empiris kudu ditindakake.

Banjur, bukti anekdotal ditemokake minangka ahli - kalebu psikolog, psychiatri, lan urolog - laporan sing krungu crita-crita iki saka wong nom-noman sing ing jaman kepungkur wis kepengin dadi puncak olahraga.

Urologist Paul Church marang LifeSiteNews sing nalika saiki ora ana bukti sing konklusif kanggo asosiasi antarane panggunaan porno lan disfungsi ereksi, kausalitas "nyebabake akal lan akeh dokter lan terapis, kalebu aku, kanthi yakin percaya dadi masalah BESAR kanggo generasi sabanjure iki. "

"Iku angel kanggo nemtokake persis yen akeh wong lanang sing nandhang sangsara saka porno. Nanging cetha yen iki minangka fenomena anyar, lan ora jarang, " nyathet Dr. Abraham Morgentaler, direktur Lelaki Kesehatan Boston lan profesor urologi klinis ing Harvard Medical School.

"Aku ngerti iki bener amarga pengalaman saya karo wong-wong sing aku kerjani," ujare Maureen Newberg, sawijining pekerja sosial klinis dilisensi ing wilayah Washington, DC.

"Aku ana ing praktik pribadi sing nyatakake 95 persen saka klienku lanang lan lanang. Meh kabeh klien iki duwe masalah porno utawa porno kecanduan, "nikah sing dilisensi lan therapist kulawarga David Pickup marang LifeSiteNews.

"Pengalaman masalah lan kasil sing metu saka porno wis ngasilake penemuan sing porno minangka 'obat' kuat," ujare Pickup.

Kecanduan porno, kayadene kecanduan liyane, nyebabake nyawane para generasi mudha. Psikolog terkenal Eropah, Dr. Gerard van den Aardweg, nyatakake:

Budhak sing porno dadi wong miskin, diisolasi ing kontak manungsa. Serigala tunggal Semono porno, luwih akeh kekuwatan bayi kanthi kepenginan dadi "wong gedhe", lan saya kurang bisa ngubungi kontak nyata.

Konsekuensi sing ora ditindakake, sing ora ditindakake wiwit saka panggunaan porno dening wong lanang enom bisa ngluwihi disfungsi ereksi lan ngrusak hubungan perkawinan sehat.

Mark Regnerus, profesor sosiologi ing Universitas Texas ing Austin lan kanca senior ing Institut Austin kanggo Studi Keluarga lan Budaya, saranake korélasi antarane nggunakake porno lan dukungan kanggo padha-jinis marriage bali ing 2012.

Panaliti nyathet sing "Support wong lanang diwasa enom kanggo redefining marriage bisa uga ora sakabehe produk saka cita-cita babagan expansive kebebasan, hak, kabebasan, lan prasarana mulia kanggo keadilan. Mesthi, paling ora, prodhuk sampingan saka eksposur biasa kanggo aksi seks lan grafis ", disekseni liwat porno internet.

"Situs porno paling populer ing internet ora sethithik kanggo mbedakake siji jinis tumindak - utawa kategori kasebut - saka liyane," ujare Regnerus. "Gazers diobong karo dosis geni sing cocog karo keragaman seksual."

"Iki ora dadi Playboy mbah kakungmu," tambahnya.

Omnipresensi beracun lan kekuwatan pornografi liwat internet

Minangka perang nglawan hak-hak "pornografi" lan "industri kamardikan" wis dilakoni nganti pirang-pirang dekade, ora ana sing weruh yen penonton lanang enom dadi karusakan agunan. Saiki pembantaian dadi ora mungkin ditolak.

Donald Hilton, profesor guru gandhengane ing Departemen Neurosurgery, Sekolah Perubatan Universitas Texas ing San Antonio lan anggota Dewan Institut Kesehatan kanggo Kesehatan Seksual, nyerat ing artikel kanthi judul pornografi: Ngisi Api Seksual Keracunan (ora kasedhiya).

Nang endi wae. Pornhub, situs sing paling kerep dibukak ing jaring, wis 92 milyar wong sing neng 2016, cukup kanggo video 12.5 kanggo saben wong ing donya. Iku dadi mode utama pendidikan seksual kanggo bocah cilik lan bocah cilik saiki, karo akeh bocah-bocah umur sing katon seksual, kalebu antarane luwih saka rong wong.

Iki ngetokake seksualitas beracun ing djalmo manungso sing ngrusak wong-wong sing ndeleng lan gawe ketagihan kanggo sing terus nggunakake. Nanging, poin-poin kasebut ditentang banget karo industri porno lan para apologist akademisi sing ndhukung. Dheweke ujar manawa siji-sijine masalah porno yaiku rasa malu lan konstruksi moral sing ditindakake moral agama.

Dr. Jeffrey Satinover, ing statement dikirim menyang panitia Senat AS ing 2008, nerangake: "Bab iki pancen katon jelas yen pornografi iku ora luwih saka wujud 'ekspresi.' Bebenerasi, kekurangan kuwi, utawa evils mesthi wis diperdebatake kanthi istilah 'ekspresi,' lan hukum kita nggambarake akeh. We argue liwat 'moralitas' sastra pornografi; sawijining alam minangka seni 'dhuwur' utawa 'kurang'; apa nduweni nilai 'penebusan.' Referensi kanggo 'karya' pornografi 'sastra' lan 'tumindak' pornografi 'tari' diisi ing tingkat paling dhuwur saka ukum hukum konstitusional Amerika - tembung ing tanda petik nggawe cetha yen pemahaman babagan pornografi minangka ukara sing basis lan ora ditliti. "

"Kanthi kedadeyan komputer, sistem pangiriman kanggo rangsangan gawe ketagihan (pornografi internet) wis dadi saklawasé ora tahan," lanjut Satinover.

"Iku kaya-kaya kita wis nyipta wangun heroin 100 kaping luwih kuat tinimbang sadurunge, bisa digunakake ing privasi omah dhewe lan disuntik langsung menyang otak liwat mata," tambah Satinover. "Sampeyan saiki kasedhiya ing sumber tanpa wates liwat jaringan distribusi nyalarasake dhewe, dimuliakake minangka seni lan dilindhungi dening Konstitusi."

Nggawe karusakan

"Dysfunction seksual sing disebabake porno iku sawijining fenomena ing kene tetep," ngendikan Dr. Tim Lock, psikolog klinis lan asisten profesor ing Institut Ilmu Psikologis, Universitas Mercy Universitas.

PIED bakal karo kita "nganti wong bisa dikawruhi kanthi kabeneran lan wong tuwa bisa yakin yen kudu nggunakake filter internet (lan aksess internet) kanggo nyegah anak-anake ngakses situs web sing ora patut," ujare Lock ing pernyataan kanggo LifeSiteNews. "Sampeyan ora prasaja utawa ora gampang kanggo ngunggahake anak sing ngurmati kontrol, murni, kesucian, lan sopan. Guru-guru anak kudu pisanan yakin karo nilai-nilai kasebut. "

"Iku jual hard," ngendikane Lock. "Yen sampeyan ora weruh yen Gusti teka teka kanggo menehi urip, lan menehi iku abundantly."

Dr. Hilton ngandharake langkah papat penting:

  • Kaping pisanan, kita kudu nglindhungi generasi sabanjure saka seksualitas beracun sing disedhiyakake dening industri porno lan apologists;
  • Kapindho, kita kudu bali menyang masyarakat ngendi wong diwasa nolak kejemane porno;
  • Kapindho, budaya kita tambah akeh ora duwe toleransi karo rasisme lan sexisme, nanging kita ngerayakno yen kedadeyan wong lanang lan wong wadon sing lagi mlaku-mlaku. Kita kudu nyekel industri porno kanthi standar sing padha;
  • Papat, kita kudu bali menyang budaya babagan rasa, empati, lan karep, kang minangka antitesis budaya porno modern.

A kekayaan informasi babagan quitting saru lan minggat sawijining efek duweni potensi bakal bisa ditemokake ing situs web sekuler mbiyantu, Panjenengan Brain on Porn.

Jawaban sing adhedhasar Kristen kanggo budak nggunakake porno ditawakake dening Usaha.

11 March 2019. Artikel utama gaya urip Amy Fleming, Mary Sharpe dipetik kanthi cetha The Guardian ing babagan pornografi lan disfungsi ereksi.

https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2019/mar/11/young-men-porn-induced-erectile-dysfunction

Apa porno nggawe wong enom impoten?

Nganti katelu saka wong enom saiki ngalami disfungsi ereksi. Sawetara ngowahi kanggo ngukur ekstrim kayata implan penile - nanging nendhang kebiasaan porno minangka solusi mung?

Dysfunction
 Gambaran: Nishant Choksi

Tiki minangka kampanye iklan adhegani terowongan ing London Underground sing nduwe slogan "ED IS DEAD" ing jejere foto wong sing sehat ing prima. "Aja kuwatir," ujare ing ngisor nulis cilik. "Ed ora dadi wong. Iku bab wong. Iku cendhak kanggo disfungsi erectile. "Poster sing mromosiaken merek anyar saka sildenafil (sing paling umum dikenal kanthi jeneng Viagra), sing mesthine nganggep mateni masalah kasebut. Nanging, minangka stands, ED adoh saka mati.

Pasar inti Viagra dipigunakaké dadi wong tuwa ing kesehatan sing kurang, nanging miturut studi lan survey paling anyar, antara 14% lan 35% wong enom nemu ED. "Iku gila nanging bener," ujare Mary Sharpe Yayasan Ganjaran, amal pendidikan sing fokus ing katresnan, jinis lan internet. "Nganti 2002, insiden wong ing 40 karo ED ana watara 2-3%. Wiwit 2008, nalika free-streaming, porno definisi tinggi dadi siap, wis tahan kanthi cepet. "Bukti, klinik lan anekdot, sing nggunakake pornografi minangka faktor sing penting.

Ngubungake ED lan nggunakake pornografi

Clare Faulkner, ahli terapi psikoseksual lan sesambetan adhedhasar ing tengah London, kalebu ing antarane wong-wong sing ngandhut ED lan nggunakake pornografi. "Saiki aku duwe klien ED ing awal 20s," dheweke ngandika. Bagéyan saka masalah karo pornografi yaiku sing "pengalaman banget diganggu. Stimulasi wis metu saka njaba, sing bisa dadi angel banget ing awak sampeyan. "Dheweke uga ngandhakake mitos kasebut, dheweke ngandhani," wong lanang lan wadon wis siap kanggo jinis kabeh ".

Lone penonton pornografi dadi biasa amarga bisa ngontrol pengalaman seksual - sing maneh, ngandika Faulkner, "ora ditiru ing donya nyata". Kang ngadhepi manungsa sing rumit, rumit, karo kabutuhan lan rasa ora nglegena, bisa dadi jero banget.

PIED

Ing forum online darmabakti kanggo disfungsi ereksi (PIED) porno, puluhan èwu wong lanang nom-noman sing nuduhake perjuangan kanggo mungkasi nggunakake pornografi, perkembangan saka porno sing lembut lan hardcore lan rintangan sing diduweni kanggo mbentuk hubungan romantis lan seksual sing nyata-nyata. Iku angel mbuktekaken yen pornografi nyebabake ED, nanging testimoni kasebut bisa ngganti temuan saka literatur klinis: yen wong bisa nyekel kebiasaan porno, dheweke bisa ngobati kemampuan kanggo dadi terangsang karo intimasi urip nyata.

Sawetara wong nom-noman wis miwiti obrolan dhukungan akar rumput dhewe, kayata NoFap (slang kanggo "ora masturbasi"), didegaké ing AS déning Alexander Rhodes. (Sharpe nyatak yen wong nom-noman saiki "nyayangke masturbasi kanthi pornografi - ora bisa ndeleng kanthi kapisah".) Rhodes, saiki 31, mulai nggunakake pornografi internet ing sekitar 11 utawa 12. "Aku ana ing generasi pisanan wong-wong sing gedhene porno internet kacepetan dhuwur," ujare dheweke ing diskusi online pungkasan.

Ing wektu dheweke wiwit nggarap 19, dheweke terus: "Aku ora bisa njaga degdegan tanpa mbayangno porno. Porno internet kacepetan dhuwur iku pendidikan seks. "Tahun kepungkur, dheweke ngidini para penonton ing Pusat Nasional Seksual Eksploitasi AS:" Anak-anak saka Amerika Serikat lan akeh saka negara sing dikembangake diayomi liwat pengalaman online ing ngendi paparan pornografi wis bener wajib. "

Pangguna porno wiwit enom

Umur enom nalika Rhodes miwiti nonton pornografi ora umum. Ing 2016, Universitas Middlesex nemokake manawa, kanthi 60% bocah sing pisanan nonton ing omah dhewe. Lan sinau Irlandia diterbitake awal taun iki ing jurnal Porn Studies nemokake yen 52% lanang wiwit nggunakake pornografi kanggo masturbasi ing umur 13 utawa ing. Media sosial bisa dadi gapura, jarene Sharpe. "Bintang porno duwe akun Instagram supaya padha njupuk dicekel bocah kanggo ndeleng wong ing Instagram, lan ing materi sing bakal kasebut: 'Deleng video paling anyar iki.' Siji utawa loro klik lan sampeyan lagi nggoleki hardcore porno. Anak-anak saka 12 utawa 13 ora mesthine nggoleki materi hardcore dewasa. "

Yayasan Ganjaran ora minangka organisasi anti-pornografi, ujar Sharpe, "nanging porno abot wis ganti cara anak dadi tantangan seks". Lan wis kedadeyan ing taun-taun formatif, "ing umur nalika dheweke paling rawan karo kelainan kesehatan mental lan kecanduan. Paling kecanduan lan kelainan kesehatan mental wiwit ing remaja. "Dheweke lan Faulkner percaya yen kena pengaruh pornografi bisa paling sethithik mbuktekake yen millennials wis kurang seks tinimbang generasi sadurunge, miturut studi sing diterbitake ing jurnal Archives of Sexual Behavior.

Pengalaman porno pengalaman

Gabe Deem, pangadeg grup pemulihan pornografi Urip maneh Nation, ngandika kanthi terang bab pengalaman dhewe. Nalika iku ana 23, ngandika: "Aku nyoba ngobrol karo cah wadon sing ayu, wong wadon sing saya tresnani, lan ora ana sing kedadeyan. Aku ora aran narik gairah fisik lan ora bisa nyekel degdegan sing paling tipis. "

Minangka liyane kecanduan, ngandika Faulkner: "Wong kudu dosis kuwat kanggo njaluk dhuwur. Iku tansah babagan push wates kanggo njaluk kasenengan sing padha. Kang tegese apa sing lagi ditonton bakal luwih hardcore lan duweni potensi nyenengake. Aku wis menehi klien marang dheweke ora nyaman karo materi sing lagi ditonton. "Nalika para panaliti nyinaoni otak pangguna porno kompulsif, pangandikane Sharpe:" Wong-wong padha ndeleng owah-owahan otak padha sing umum ing kabeh kecanduan. "

Kinerja Kecemasan

Sawetara isih ngilangi munggah ing ED ing antarane wong enom minangka kinerja kacepetan, nanging Sharpe ngandika yen bisa uga bener kanggo sawetara, "Apa kita krungu saka dokter, therapist seks, dokter lan wong-wong sing dealing karo laku seksual compulsive punika luwih saka 80% saka masalah sing saru-related." Ing Foundation Reward wis wis mlaku lokakarya karo praktisi kesehatan ing saindhenging Inggris lan nemuake yen dokter lan apoteker ora malah nganggep nate pasien lanang enom sing duwe ED babagan nggunakake pornografi. "Wong-wong mau menehi Viagra lan sing ora digunakake kanggo akeh wong," ujar Sharpe. "Ora masalah karo masalah kasebut."

Nalika obat-obatan ora bisa ditindakake, Sharpe wis krungu wong enom njupuk implan penile (prostat ditindhes ing penis kanggo mbantu ereksi). "Salah sijine peserta medical ing salah sijine lokakarya kita taun lalu nyatake pasien duwe loro implan kasebut." Ora ana sing ngira bisa njaluk dheweke babagan nggunakake pornografi.

Ing sawijining sekolah pungkasan, Sharpe ngelingake, bocah cilik takon dheweke carane kakehan dina masturbasi kanggo porno banget akeh. "Wong-wong wis nggunakake kabeh," pangandikane Sharpe, "lan ora ana sing ngandani yen dheweke iku masalah."

24 Februari 2019. Mary Sharpe menehi komentar ahli ing pers babagan kasus sing sedhih iki ing Pengadilan Skotlandia. Banget kaget. Crita iki uga kasedhiya ing The Sunday Post minangka “"

The Sunday Post 24 Februari 2019The Sunday Post 24 Februari 2019The Sunday Post 24 Februari 2019The Sunday Post 24 Februari 2019The Sunday Post 24 Februari 2019

Print Friendly, PDF & Email