Pornografi Verifikasi Umur Prancis

Inggris

Kebutuhan mendesak kanggo introduksi verifikasi umur tetep dhuwur ing agenda politik ing Inggris. Tekanan teka saka akses internet bocah sing tambah akeh sajrone pandemi. Ana uga laporan babagan pelecehan seksual lan pelecehan ing sekolah. Akeh iki wis disambungake karo kasedhiyan pornografi online sing ora ana watese.

Pamrentah Inggris wis nerbitake draf RUU Keamanan Online, sing saiki lagi ngalami proses pemeriksaan pra-legislatif. RUU kasebut nduweni tujuan kanggo ngirim tujuan Digital Economy Act Part 3 (sing dicabut) babagan nglindhungi bocah saka pornografi online. Iki uga ngatur ekosistem online sing luwih amba. Situs ing ruang lingkup bakal duwe 'tugas perawatan' kanggo pangguna. Dheweke kudu ngenalake langkah-langkah kanggo nyegah panyebaran konten ilegal lan nglindhungi pangguna saka konten 'sah, nanging mbebayani'. Nanging, ana sawetara kahanan sing durung mesthi babagan efektifitas RUU kasebut kanggo ngatasi pornografi online. Akeh pemangku kepentingan tetep prihatin.

Apa Pornografi ditutupi? Ora pisanan

Minangka wiwitane disusun, ruang lingkup RUU anyar diwatesi kanggo 'layanan telusuran' lan 'layanan pangguna-kanggo-pengguna'. Nalika sawetara layanan porno duwe unsur pangguna-kanggo-pengguna - contone, ngidini wong ngunggah konten dhewe - iki bakal ninggalake proporsi situs porno sing signifikan ing njaba ruang lingkup. Temenan, iki ngrusak tujuan perlindungan anak Bill. Iki uga nggawe celah ing Inggris supaya situs liyane bisa ngindhari regulasi kanthi ngilangi fungsi sing cocog.

Kajaba iku, ana keprihatinan babagan kekuwatan penegakan sing cukup cepet kanggo njamin lapangan sing rata. Iki minangka kunci kanggo ngamanake kepatuhan. Dewan Klasifikasi Film Inggris bakal nggawa kabeh pengalaman lan keahliane kanggo ndhukung Pemerintah lan Ofcom. Ofcom bakal tanggung jawab kanggo ngawasi rezim anyar. Tugase yaiku mbantu mesthekake yen RUU Keamanan Online menehi perlindungan sing migunani kanggo bocah-bocah.

Tekan ngendi?

Ing Safer Internet Day, 8 Februari 2022, Pamrentah ngganti trek kanthi cara sing migunani nalika Menteri Digital Chris Philp ujar ing resmi. Press Release:

Gampang banget kanggo bocah-bocah ngakses pornografi online. Para wong tuwa kudu tentrem yen anak-anake dilindhungi kanthi online supaya ora bisa ndeleng barang-barang sing ora kudu dideleng bocah.

Saiki kita nguatake RUU Keamanan Online supaya bisa ditrapake kanggo kabeh situs porno kanggo mesthekake kita bisa nggayuh tujuan nggawe internet dadi papan sing luwih aman kanggo bocah-bocah.

RUU kasebut ditepungake menyang House of Commons lan diwaca pisanan ing Kamis 17 Maret 2022. Tahap iki resmi lan ditindakake tanpa debat. Teks lengkap Bill kasedhiya saka DPR.

Apa sing kelakon sabanjure?

Anggota parlemen sabanjure bakal nimbang RUU kasebut ing Wacan Kapindho. Tanggal kanggo maca kaping pindho durung diumumake.

Kantor Komisaris Informasi

Sanajan ora ana hubungane langsung karo verifikasi umur kanggo pornografi, tantangan hukum sing didanai akeh wis diarahake ing Kantor Komisioner Informasi. Iki nantang pangolahan data pribadhi bocah sing wis nggunakake situs pornografi komersial.

Undhang-undhang sing ngontrol aktivitas Komisaris Informasi katon jelas nglarang pangolahan data kasebut. Nanging, Komisioner Informasi durung njupuk tindakan marang situs pornografi komersial. Dheweke ujar manawa masalah kasebut bakal ditangani kanthi anyar Bill Keamanan Online. Ing sapunika sampun dipunrencanakaken rapat antawisipun para gugatan kaliyan Kantor Komisaris Informasi. Kemajuan bisa kalem amarga rawuh saka Komisaris Informasi anyar, John Edwards, sing sadurunge dadi Komisioner Privasi Selandia Baru.

Print Friendly, PDF & Email